Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : mitjans i manipulació : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Catalan Town Votes For Independence From Spain
14 set 2009
New York Times: Catalan Town Votes For Independence From Spain
mani-onze-setembre-barcelona-2009.jpg
Catalan Town Votes For Independence From Spain

By REUTERS
Published: September 13, 2009

Filed at 5:35 p.m. ET
Skip to next paragraph Reuters

MADRID (Reuters) - Inhabitants of a small Spanish town voted Sunday for the region of Catalonia to secede from Spain in a poll which, though symbolic, adds to pressure on the minority Spanish government as it struggles to combat recession.

The referendum in Arenys de Munt came as Spain's socialist government braces for a court ruling by Spain's Constitutional Court to overturn a special statute setting out the boundaries of Catalan autonomy within the Spanish state.

Many Catalans, including Catalan members of Spain's ruling Socialist Party, feel that such a ruling would ignore legitimate aspirations of a people with hundreds of years of separate identity and which retains its own language.

Spanish Prime Minister Jose Luis Rodriguez Zapatero needs to pass tax increases to pull Spain's budget deficit back towards European targets, perhaps without the support of Catalan nationalist lawmakers in parliament.

More than 96 percent of votes in Arenys de Munt were in favour of Catalonia becoming an independent state within the European Union, a municipal spokesman said.

"This is a triumph for democracy," said local mayor Carles Mora, who got round a court order forbidding municipal authorities from organising the non-binding vote by holding it outside official offices. About 40 percent of the town's 6,500 eligible voters participated in the referendum.

Leading members of Catalonia's independence movement converged on Arenys de Munt for Sunday's vote, sensing an opportunity to push their claims up the political agenda.

A few dozen members of the far-right group the Falange. a powerful force during Spain's 1930s Civil War but now marginalised and weak, waved Spanish flags and made fascist salutes from behind a large police cordon protecting them from a much larger jeering pro-independence crowd.

Catalonia, in common with other Spanish regions, already enjoys extensive autonomy over areas including education and health. As in the Basque Country, successive regional governments have promoted local language and culture in recent decades, angering Spain's Castillian heartlands.

(Editing by Louise Ireland)
Mira també:
http://www.nytimes.com/reuters/2009/09/13/world/international-uk-spain-catalonia.html?_r=1&scp=1&sq=arenys&st=cse

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
14 set 2009
Honestament, com a independentista de l'EI, hauria votat NO a Arenys de Munt.

L'únic motiu es que en aquest referèndum en cap cas s'ha plantejat cap mena de pas cap a la superació del capitalisme, i això em sembla prou motiu com per plantejar-se que, en aquests termes, no ens cal la independència. Per a continuar essent explotats, que ho facin els de sempre i que ja coneixem, que ja sabem com combatre'ls.

Pel que fa a la noticia en si, un únic comentari: po fale.
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
15 set 2009
en la papereta posava "una catalunya social, democràtica..." això em sembla que és acceptable.

sinó, és que alguns no volen sortir de la marginalitat. si voliem que la gent votés, calia una pregunta, no 15.
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
15 set 2009
així el que no calia posar era lo de la UE, encara que personalment no només hauria de preguntar si catalunya, en aquest cas la comunitat autonoma de catalunya volia ser independent sinó que ho hauria de fer extensible a tots els territoris del ppcc sense deixar-nos'en cap.
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
15 set 2009
Si tu eres la representación del EI, los catalanes democraticos e independentistas damos gracias de que no seais más que un grupusculo de cuatro amargaos.

Yo voto NO al EI por culpa de este gilipollas...,
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
15 set 2009
Només és gilipolles aquest, que no representa l'EI en absolut. Ens aliarem amb qui faci falta per assolir la independència, i ens aliarem amb qui faci falta per acabar amb el capitalisme. És un joc d'aliances, i que difícilment vindran juntes.

Jo hagués votat SI
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
15 set 2009
El primer no és de l'EI, és quelcom evident.

Algun dia haurien de fer una enquesta aviam quanta gent de la que escriu a indy es fa passar per qui no és.

Salut i socialisme!
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
15 set 2009
Doncs jo sí que sóc militant de l'EI i haguès votat no.

I amb el capitalisme cap aliança... el temps posarà cadascú al seu lloc.
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
15 set 2009
A l'EI aquest debat no s'ha tingut, per tant cadascú que opini a nivell personal, isi una opinió éspersonal és innecessari dir si ets de l'EI o no, per que poses en boca teva la opinió d'un moviment per molt que no ho vulguis. Per tant, atxanteu la boca, que per la boca mor el peix. I no sóc ningú més que un militant de l'EI amb un mica de disciplina.
EI=0 Democràcia=1
15 set 2009
Precisament perquè la EI s'oposa a la indepèndencia de Catalunya a menys que adoptem el sistema comunista-feixista per a gobernar, jo m'oposo l'EI.
EI (vaja amb l'oblit del codi antispam)
16 set 2009
havia retallat i posat les noticies a les webs de les següents organitzacions de l'EI, totes celebrant, donant suport o demanant anar més enllà pero donant suport: Llibertat.cat, Maulets, CUP, Endavant, MDT

molts respectables les discrepancies dins i fora de l'EI però en principi sembla que majoritàriament l'EI -tot i no haver-se discutit en el seu conjunt (en quin marc?)- hi donava suport
Re: Catalan Town Votes For Independence From Spain
16 set 2009
"en la papereta posava "una catalunya social, democràtica..." això em sembla que és acceptable"

En el marc de la UE això no són més que paraules. Serveixen per guanyar eleccions els partits d'ascendència (que no actualitat) socialdemòcrata i passar-se-les pel forro després. No és acceptable aquest nivell d'abstracció a aquestes alçades.

En algun moment, en aquests jocs d'aliances que conformen la política, l'EI s'haurà de posicionar: pactem amb la burgesia i entrem a Europa com a Estat, renunciant al "socialisme" que tant havíem proclamat fins ara, o bé seguim lluitant per una independència tipus Kosovo o Montenegro, i a la merda Europa i la puta burgesia? L'opció digna, que alguns seguirien (i potser seguiran) és la segona. Ara bé, això és un fre a créixer com a moviment. L'opció primera donaria lloc a una esquerra nacional que ocuparia el lloc d'ICV, cosa indigna però possible i possibilista. I tot, tot, seguiria al seu lloc.

Ja sé que és política-ficció, però al pas que anem no queda tant de temps...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more