Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
L'Ajuntament de Barcelona reb "ajuda desinteressada" per aplicar l'ordenança cívica a les festes alternatives de Gràcia.
L'Ajuntament de Barcelona pressionat per diferents lobbys e instancies empresarials de l'oci va incloure a la seva ordenança cívica la prohibició de veure begudes alcoholiques al carrer i de pas va reforçar el control policial envers tot el colectiu de treballadors que, de manera clandestina, venen cervesa pels carrers de la ciutat. Els mossos d'esquadra van rebre ordres de confiscar la mercaderia acabant així amb un mètode alternatiu de subsistència de treballadors que poden trobar-se amb situació irregular i amb dificultats per trobar una feina remunerada; o, simplement, per treballadors que van escollir aquesta manera de sobreviure a la selva urbana que anomenem Barcelona.
No es menys cert que la gent consumeix, i molt, cervesa al carrer sobretot perque es molt més económica que a qualsevol local d'oci nocturn de la ciutat.
Es per això que s'enten l'estratègia de control policial per garantir l'activitat de les empreses que fan negoci cobrant preus abusius per les consumicions a pubs, discoteques o sales de festa. Es el que l'estat i qualsevol administració han fet sempre.
Dit això no puc arribar a entendre certes actituds que es donaren a la plaça del Raspall de Gràcia per part d'alguns organitzadors o simpatitzants envers persones que venien cervesa al carrer. Es cert que costa molt organitzar unes festes alternatives autogestionades, però s'ha de tenir clar que la gent que ven pel carrer també s'està autogestionant per tirar endavant amb la seva vida.
Tots i totes hauriem de ser conseqüents. Personalment quan asisteixo a un acte autogestionat per moviments socials miro de col·laborar en la mesura de les meves possibilitat perque em faig càrrec de l'esforç que suposa. Aixó vol dir que si tinc set o fam, aniré a la barra del o dels col·lectius que organitzen l'acte. No s'em passa pel cap comprar una birra ni al carrer ni a quasevol bar, ho puc fer qualsevol altre dia. En canvi les festes de barri autogestionades solen ser només un cop l'any.
Llavors no puc entendre certs comportaments reaccionaris contra els venedors ambulants de cervesa i menys si venen de gent que se suposa tenen uns valors i una ética del respecte i el diàleg, de la participació i l'antiautoritarisme; de l'autoorganització i de la cooperació.
En comptes de dedicar esforços a confiscar-li la mercaderia tal com fa la policia, jo em dedicaria a preguntar-me perque la gent que asisteix als actes dels moviments socials no col·labora amb els mateixos consumint en les barres d'aquests. O no será que donat la massiva asistència a les festes de gràcia, les barres "alternatives" volen aprofitar i fer l'agost com la resta de garitos "legals" del barri?? Sincerament jo prefereixo fer menys caixa pero sapiguer que els cuatre calers que he fet son de gent que sap on s'està comprant la birra i el que significa. La inmensa majoria que, a Gràcia, es dedicar a anar de "bar en bar y tiro por que me toca" a posar-se fins al cul se m'en fot.
De totes formes suposo que molta gent ficada en l'organització de festes alternatives als seus pobles o barris veuen amb bons ulls que cadascú decideixi la seva manera d'autogestionar-se tot respectant les diferents opcions.
Crec que tots plegats hem de lluitar contra les actituds autoritàries i manipuladores que infecten l'acció radical dels moviments socials.

Salut i consciència!

a

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
qui vén birres a un espai de festes alternatives ho fa aprofitant-se.

La gent que curra gratuitament per convicció, a les barres, treballa. Que aquesta facin el mateix o vagin a llocs oficials a vendre'n.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
A Gràcia, a Sants, a Korneyà i a cualsevol dels pobles que s'organitzen festes alternatives, els ultims anys ens hem trobat amb una competència deslleial que ens fà, fins i tot, plantejar-nos si val la pena organitzar durant x dies activitats i concerts autogestionats o si realment estem perdent el temps.
Sempre s'ha intentat mantenir uns preus que siguin "populars" i no abusius, però amb el preu que té el barril de cervesa o una botella de rom, és complicat que el preu baixi d'1 i mig, 2 o 3,4 en el cas dels cubates. Per aixó mateix, encara que la gent que hi va sigui conscient d'on va, prima el moneder, i per aixó la gent compra llaunes a un euro, és senzill i fàcil d'entendre.
El cas és que , per exemple, a les ultimes festes alternatives de Korneyà, al juny, entrar o sortir del recinte on es celebraven els concerts era digne de veure. Desenes i desenes de laterxs, buscavides, artesans i més gent, en un mercat alternatiu, que tranquilament va treure un 25% dels possibles beneficis que hi haguessin hagut si no hi foren. És per aixó que els beneficis d'aquest any han sigut minsus, basicament per cobrir els gastos, i que aquest any els colectius que reben diners de les festes, en rebin, però bastant menys que d'altres anys.
S'entén així algunes actituds contra els laterxs, que es busquen la vida per si mateixs, però resten a la colectivitat. I aixó parlant dels que van amb cresta i gos, perquè els que ho fan com a mitjà de subsistència, organitzats també, s'hauría d'investigar per entendre-ho.Semblen més màfia que no una activitat auttogestionada.
Sigui com sigui, si vas a festes alternatives, consumeix a la barra, que almenys, sabrás on van a parar els diners.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Per fi algú que s'atreveix a dir el que veiem cada vegada més a les nostres festes,si algú compra una birra als llauners és perquè a les barres es passen un ou... i no com els de korneya que van posar gent vigilant... a on arribarem.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Per fi algú que s'atreveix a dir el que veiem cada vegada més a les nostres festes,si algú compra una birra als llauners és perquè a les barres es passen un ou... i no com els de korneya que van posar gent vigilant... a on arribarem.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
prou birreros a les festes autogestionades!!!!! comparar el negoci de l'oci a la ciutat amb les barres de les festes autogestionades és demagogia de merda, en poques festes autogestionades deus participar quan defenses que es vengui beguda fora de les barres...

i el discurset aquest de que són treballadors i es busquen la vida, aplica'l en la defensa dels drets d'aquestes persones, perquè si ens posem amb el teu discurs demagog, no estàs fent més que defensa r que la precarietat sigui l'únic camí!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
consum responsable. col·laborem amb la lluita! i si pot ser birra artesana, pagant el que calgui! i no al rom flor de canya!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Sorpren sobretot que quan ens trovem un fet que no ens agrada o no compartim, la primera forma d'actuar es la meteixa que sempre critiquem als gobernants i als seus gossos de tura.
Realment estem fent un canvi revolucionari al nostre cervell, o sols tenim la revolució al dibuix de la samarreta.

No critico que es vegi com un pal a la roda de la gent que es curra la festa alternativa (el que passa es que quan acabem actuan de la forma que ho faria qualsevol feixista o democrata-cristia, les festes deixen de ser alternatives per tornarse una festa més, amb un missatge x, anulat per la incongruencia dels qui l'han pregonat)
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
prou drogues (alcohol, porros, etc) als moviments socials!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
gracienc, bones.
No defenso res. Com he comentat jo soc el primer que quan vaig a unes alternatives consumeixo a la barra per convicció. Això es una cosa, i fer de polis contra gent que també es busca la vida no ho trobo just. Si la gent que hi va a les alternatives no compres birra als lateros, ells mateixos acabarien per no anar. Demagogia es anar de antiautoritari amb el corresponent lema a la samarreta i després burxar a gent que es troba amb la mateixa situació d'indefensió i precarietat que la gent que particia als mmss. Per suposat que l'important es el dret d'aquestes persones. Pero el dret a que? A ser explotat amb una feina a una fàbrica? Que et pensens que la precarietat només es pateix treballant al carrer? Vinga home....
Es veritat, tal com es comenta sobre cornellà, que la presencia dels lateros fa disminuir la recaudació de les barres de les alternatives. Però que es pot fer si la mateixa gent que hi asisteix hi compra? La solució de prohibirlos es molt autoritaria i es pot aplicar a qualsevol esfera de la nostra vida. "Com no volem que la gent prengui drogues doncs les prohibim i criminalitzem el consum o sino establim els mecanimes oficials per poguer garantir-ne l'acces controlat". Es molt fort. El que hem de fer es preguntar-nos perque la gent prima la butxaca abans de mirar per col·laborar amb els moviments socials. Si acceptem que la gent, fins i tot la que es considera anticapitalista, es mou més per treure el mes alt rendiment als euros que té a la seva butxaca que per recolzar els moviments socials; tenim un problema i greu. Si només m'arriba per prendre'm una cervesa a la barra de les alternatives me la prenc allà i prou. Tant costa reconeixer que els mmss en les seves festes es fiancien gracies al consum de gent que no hi participa de manera activa? Tothom pot anar a comprar birres a les festes alternatives peró el comportament dels consumidors no pot condicionar les accions i les decisions dels moviments socials. Si algú es creu més alternatiu portant una samarreta o una txapa i despres comprant al lateros, doncs alla ell o ella. Pero si ho fa, que podem fer sino mirar de explicar amb tots els mitjans disponibles la importancia de colaborar en l'esforç que suposen les festes alternatives. Si despres de fet això la gent continua comprant als lateros (per la motivació de veure més) esta clar que haurem fracasat.
Si un dia no podem haver-hi "alternatives" per que no es disposa de recursos per engegar-ho (o per engegar-ho amb el mateix nivell d'intensitat) no serà pas culpa dels lateros sino de tots i totes els que no han col·laborat de manera suficient amb aquesta causa.
Però clar, es molt més fàcil tirar pilotes fora que pensar que el problema potser el tenim a dintre de casa.
Siguem seriosxs.

Salut!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
les festes alternatives costen molts esforços (molta feïna, molts diners i molts mal de caps)i per desgràcia l'única forma per a que segueixin sent festes alternatives i autogestionades és amb els diners k es treuen de les barres. En molts casos els diners de la barra no donen ni per cobrir els costos (beguda, grups, equips de so, cartells,...). Es molt trist passar-se moltes setmanes currante unes festes, encartellant, hores a la barra i k després la gent k gaudeix del grup de música k s'ha portat a festes compri la birra a algun llauner (o encara pitjor vingui a fer botellón!). Ki vulgui fer botellón o comprar birres als lateros k vagi als concerts k monta l'ajuntament x la Mercè. Si es vol k segueixin les festes alternatives, només hi ha una opció: consumir a la barra!
Les festes alternatives no són cap negoci, us ho asseguro! per unes festes populars i autogestionades!

Salut!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
crec que no està malament fer aquesta denúncia. és més crec que és prou indicat fer-ho. Visca les festes majors autogestionàdes! Consum crític i oci no consumista!

El que cal fer és potenciar la indústria local d'una punyetera vegada i deixar de deslocalitzar. Jo no ho veia gens clar, però si cal que el govern nacionalitzi les principals empreses que ho faci!! i de la banca també n'hauríem de parlar! Sinó no avançarem! O preteneu viure del turisme pels segles dels segles. Potser evolucionarem cap a una raça anglòfila, greixosa i etílica. No els heu vist mai traient les seves cigaletes al mig de la rambla, expedint ventositats disconformes amb la naturalesa i recreant els seus cantics patriòtics i futbolístics. I el més fort és que molts d'ells són d'"alta alcúrnia" i vénen als grans hotels. empresaris executius estrangers d'alt estànding, pixatintes de màrqueting mixt, de departaments de comunicació i premsa que es sustenen en l'amiguisme, falsos intel·lectuals pseudo-progres llepafils, venedors-d'obrers i altres especímens que es fan passar per esquerranosos o àcrates, intel·lectuals de fireta que revesteixen de raó un pensament purament conservador, comerciants de grans multinacionals, peix-grossos de wall street que vénen a parlar dels beneficis de la globalització, càrrecs del IESE, que ens vénen a parlar als repugnants Dies de l'emprenedor sobre la falsedat del canvi climàtic i la inconsistència de l'estat del benestar i la llibertat absoluta del mercat, conservadors bisbes i arquebisbes de l'opus de 30 anys que son més recalcitrans que els del temps de paquito i tot, sindicalistes que agafen ara els carrecs -treballant en empreses que fins ara no tenien comitè organitzat i hi posen un buròcrata més, quan no un alliberat, venedors de falsos mites, de pensament únic, de reflex de l'economia en la borsa, de sifons de sílex, de plans bolonya que només mercantilitzen, igual que les hinmobiliàries. REDISTRIBUCIÓ DE LA RIQUESA! NO REFORMEM MÉS, CANVIEM RADICALMENT DE MODEL!

Penso q una de les millors solucions al problema social de la classe obrera és realitzar lluita proletària des d'un sindicat potent i combatiu amb ampli sector social, des del qual defensar mesures a curt plaç (socialdemòcrates, però que tan ha costat aconseguir, mesures socials com la seguretat social, marc laboral i convenis, sanitat, etc. -insuficients, però més que res- i, al mateix temps que es consolida la militància, anar difonent la idea de la lluita de classes i de l'anticapitalisme entre lxs obrerxs, per finalment, crear i organitzar quadres per a un partit comunista (horitzontal, de base i radical anticapitalista) i alhora internacionalista -durant els processos revolucionaris, ajuda mútua, etc. i solidari, antiglobalització; segurament la millor manera. I cal fer-ho, com han dit des de la democràcia participativa.
pel que fa al sindicalisme és cert que en molts casos, o bé per una banda són pactistes i venedors d'obrers aliats del poder o bé son vanguardistes que es volen imposar dogmàticament. En tot cas penso que un sindicalisme de base i combatiu comunera i anticapitalista seria una molt bona eina de lluita obrera, però és cert que no és l'única, com ho van demostrar per exemple el Maquis o el MIL. cert que pot ser un moviment més o menys sindicat i més o menys autogestionat (s'hauria de plantejar l'estratègia millor en cada cas, o no? no hi entenc gaire en això de la correlació de forces).
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
"Com no volem que la gent prengui drogues doncs les prohibim i criminalitzem el consum o sino establim els mecanimes oficials per poguer garantir-ne l'acces controlat".
Precisament aquest és un argument esgrimit per partidaris de la legalització. Diuen: si s'elimina el narcotràfic, s'eliminen les màfies i també l'adulteració i l'explotació.
No ho sé i m'importa un rave. Jo no seré el que mogui un dit pel tema de les drogues pq em repugnen força (les legals i il·legals, fàrmacs, etc. no per res, sinó per l'efecte que causen en la societat, junt a la TV, creadors d'opinió, les noves professions i credos, etc.). Responsabilitat.

Consum responsable i solidari! Tot el suport als venedors de barres, però tampoc veig clar mesures prohibicionistes amb els "llauners" de carrer (tot i que darrera hi ha màfies). suposo q tothom ha de treballar (esclar q darrera hi ha màfies, però...) és complicat. Suposo que ja fan l'agost -tot l'any!- per tot barna -des del paralel, rambla, ciutat vella, etc. Jo, però, a la barra! salut i autogestió! jo compro productes com el cafè, sucre i xocolata a comerç just!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
jo els dies normals sempre compro als venedors de llaunes i als badulakes. però si vaig a una festa alternativa no faré botellón
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
un ke passa...
Es trist veure que després de molt de curro la gent no compra la birra a la barra. Però i si es aixi que es pot fer? Carregar rotllo policia politica contra els llauneros no crec que sigui ni de bon tros un bona solució. Es possible que els venedors formin part de mafies, i que? No hi formen part els que venen les altres drogues? I no era la meva intenció encetar un debat sobre les drogues als mmss (això donaria per 3 volums), sino sobre actituds reaccionaries per part de gent suposadament anti-autoritaria.

Salut!

a
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Treball per totdon! Mort al civisme!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
el que cal fer, o bé parlar amablement amb els venedors ambulants o bé fer un discurset al públic per megafonia: iep camarades això és gratix, però estaria molt bé k colaboréssiu amb l'organització pq estem escurats, o algo així. també podeu fer altres tipus "d'extra-jobs" o actes complementaris per fer cash. Salut
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Cada any per aquestes dates tenim el mateix debat, el problema de les festes alternatives, reivindicatives,.... és que els grups del rotllo ( suposades companyes ) cobren un pastón, els equips s'han de llogar, tantes festes que hi ha, es podria pillar un equip de forma col·lectiva, i després que la gent no està disposada a donar pasta a canvi de rés, si fòssim prou madures, dient quan han costat les festes i les necessitats econòmiques dels col·lectius, passant barrets i posant penya pasta, s'hauria de poder juntar lo suficient. El que passa aquí, és que a la gent que va a aquestes festes, tant els hi fan els moviments socials, només volen pillar una bona papa, lligar si s'escau i en el càs de lateres i camells treure pasta per a seguir vivint del cuento sense jugar-se el tipus.

Salut i anarquia !!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
estaria be que la gent conegues una mica el preu del barril, per despres jujtar si els preus son populars o no , i ja posats que coneguin també els preus d'un tècnic de so o altres detalls que sumats fan molt
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
una...

Doncs si no hi ha pasta per un tècnic de so, o per un mega grup amb un mega escenari, no n'hi ha i prou. Unx ha de ser conscient de les possibilitats que te si no vol agafar-se els dits. Al meu poble em organtizat concerts sense tècnic de so, passa alguna cosa? Es obligatori tenir 3000w de potencia i tècnic de so? Potser aquests altres detalls que dius no siguin necessaris. No es tracta de fer-li competencia a la sala Apolo si no de passar uns bons dies amb la gent que tens afinitat i passar-t'ho bé. Si s'ha fet poca caixa i l'any que ve es preten fer una festa que costi els mateixos diners doncs no anem enlloc. Si no el que s'hauria de fer es le que s'ha comentant de pensar altres activitats d'on poder treure recursos i no esperar que vinguin tots els diners de la barra. Sino, la barra, passa de ser un servei que ofereixes a la gent a un fi en si mateixa. Jo crec que la rao d'esser dels mmss no es fer festes o concerts. Els moviments socials son espais lliures de relació social i de coneixement colectiu amb una clara vocació de transformació social i política perque l'individu prengui l'autoconsciencia necessaria per canviar la seva realitat cotidiana. En els moviments socials la nostra vida particular cotidiana passar a esser una vida política conscient. Les barres, els concerts i la resta son necessaris pero al cap i a la fi son secundaris. Segons jo ho veig.
A més, a banda de la manifestació del dia 18, al programa no consta cap acte polític, ni xerrada, ni debat, ni assemblea oberta a tothom. Totes aquestes activitats no costen diners, com a molt un micro i un petit altaveu endollat a un amplificador per que la gent que parli es pugui sentir.
Suposo que es qüestió de prioritats.

salut!

a
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
sense anar més lluny al meu carrer amb un altaveu comunitari, que ja porta lector de cd i 2 micros van fer un ball popular laltre dia, per a unes 90 persones, per posar un exemple (evident q a les festes d gràcia hi va molt més gent, però és extrapolable).
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Per a mi un llauner és un paràsit que s'aprofita de la feina col·lectiva de molta gent per a treure's un profit particular, i és així de simple. Si algun dia volem canviar aquesta societat també haurem de permetre que determinada gent pugui fer els seus negocis de manera egoista a costa de la feina dels altres? Per això ja tenim als empresaris, als banquers, terratinents. Però vaja prefereixo, no treure'ls-hi el mèrit als lateros, que també s'aprofiten de la feina dels altres per omplir-se les butxaques. Marxeu a parasitar a un altre lloc, amb tots els altres txupòpters de la societat capitalista!

Si el laterisme és revolucionari, el lliure mercat és autogestió!

Later = Usurer
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
A veure, om sempre "anarquistes de pa sucat ab oli" (us haurua de sentir Durreuti o Peiró) plantejant debats absoluts absurds. Per qué van els lateros a les alternatives? Per qué la policia els fa fora de la resta? A les alternatives la diferència és d'un euro a un euro i mig. Si no pots fer això sabent on van els quartos, que la gent porta mesos currant per la face, etc. allà tu, la teva consciència i la quantitat de birres que vulguis prendre (si en prens 5 son ooooooooooh 2,5 euros de diferenca; i si en prens 10, 5, molt sa tot plegat!). D'altra banda, ser anticapitalista vol dir també estar en contra del "liure mercat" i del "dumping social"... o només sou "clients" (estaria bé saber qui i com té treballant a paquistanesos de 40 tacos venent birres i per quant), i clar, viva el libre mercado i anar al Marroc a arrastarr-nos com baboses!
PD: No us equivoqueu d'enemic, quan no hi han alternatives, soc el primer en pillar llaunes: els bars, els seus preus i el seus lobbies son els enemics!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
A veure, om sempre "anarquistes de pa sucat ab oli" (us haurua de sentir Durreuti o Peiró) plantejant debats absoluts absurds. Per qué van els lateros a les alternatives? Per qué la policia els fa fora de la resta? A les alternatives la diferència és d'un euro a un euro i mig. Si no pots fer això sabent on van els quartos, que la gent porta mesos currant per la face, etc. allà tu, la teva consciència i la quantitat de birres que vulguis prendre (si en prens 5 son ooooooooooh 2,5 euros de diferenca; i si en prens 10, 5, molt sa tot plegat!). D'altra banda, ser anticapitalista vol dir també estar en contra del "liure mercat" i del "dumping social"... o només sou "clients" (estaria bé saber qui i com té treballant a paquistanesos de 40 tacos venent birres i per quant), i clar, viva el libre mercado i anar al Marroc a arrastarr-nos com baboses!
PD: No us equivoqueu d'enemic, quan no hi han alternatives, soc el primer en pillar llaunes: els bars, els seus preus i el seus lobbies son els enemics!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
para de fer demagógia, si els llauners van a les festes alternatives és pq és l'únic lloc que se'ls parla bé o o a malas s'acaba l'história amb dues osties. En canvi en qualsevol altre lloc els laterus es trobarien que avisen a la policia se'ls requisa el generu i a més també els requisen els diners, apart de l'atestat policial i la multa i sense tenir en compte que acompanyat d'això poden ser detinguts també.
Les mesures que es prenen en les festes alternatives son les que son a cada lloc en relació al caràcter de la gent i la situació concreta de la festa i de l'economia del col·lectiu, per això els pakistanesos o indis sotmesos a màfies s'hi posen a vendre, pq és dintre del que cap l'opció de venda més segura.
Els que no tene escusa son els suposats simpatitzants-paràsits que s'aprofiten de la situació per pulir priva a les festes alternatives en plan lliure mercat amparats de la madera per els col·lectius i a sobre argumentant que si no se qué de l'antiautoritarisme, quan després ells no participen de cap moguda si no és boquilla. A més la seva actitut no per res anticapitalista quan fan servir la vella estratégia mercantil d'abaratir al màxim el cost del producte per a que sigui competitiu contra l'altre. Aquesta gent son com col·laboradors de la madera que vol que s'acabin les feste alternatives i és per això que cap alcalde ni regidor li dirà a la municipal que persegueixi als laterus de les alternatives pq la seva existència beneficia als que estan contra les festes alternatives.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
el fi no justifica els mitjans, si autogestio es treballar per la damm o la cruzcampo, o es que la cervessa que es ven a la festa alternatia la fabrica la regala, aleshores els que treballan a las barras alternatibas i ho fan gratis son pitjor que els laters, aquest no enganyan a ningu no parlan de gestos altruisyes sino que el fan per supervivencia, fer negoci amb el rollo de una causa justa nomes demostra el que sou uns pessetes. ah las festes altenativas si vritat a fossim estarian a la pza. diamant amb gent actuan gratuitament i amb bosses voluntarias per possar els cales, i no fen de trebaladors esquirols de la dam i la cruzcampo, asi que mens leccions morals i cadasqu a fer lo seu els esquirols defensam la seva venta tractan als lates de ferlos fora PER ASI tenir mes ventas per pagar a la dam a la cruzcampo, i als professionals de so de musica i con tot arrivara als guardias de prosegur que els vigilrans las festas, o sigui una copia de lo que volem denunciar, mes valdria fer festes alternatibas que ajudessim a la emancipacio, i no aquesta de mena de festes que no sirveixen res mes que per buscar txivos expiatoris que amb aquet cas son els later, que com diria marx som el lumpen. i con diria bakunin el vostre despreci i la el seu odi os parlitzan als dos, als altenatius i als laters i mentres la dam la cruzcampo fem els rans guanys, que paradoxa-
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Clar que si AloSants, com que no tens prou valentia per anar a buscar els empresaris, banquers i terratinents, prefereixes atacar de forma parapolicial a uns immigrants sense papers, que per menjar no han trovat altra alternativa que acabar amb els seus ossos dins la terenyina enganchosa d'una mafia que s'aprofita de la mala situació d'aquesta gent per abusar d'ells,i a sobre intentan comparar-los amb banquers empresaris i terratinents, m'expliques en que s'assemblen el Botin la Duquesa de Alba, o el Florentino Perez, amb una persona que s'ha vist obligada a marxar de casa seva per subsistir, que probablement a arriscat la seva vida en el camí, i que al arribar al nou lloc, s'ha trovat que no li permeten viure dona't que no te papers, i que dona't aquets fets es trova en una situació ideal per a que el primer boltor (mafios) que el trovi l'agafi ben agafat i l'exprimeixi fins que no pugui més. En que s'assemblen, perquè per a mi no tenen res a veure.
Comprenc plenament el que fot montar la festa i engancharta els dits (m'ha passat i no per culpa de llauners que encara fot més) però per solucionar el problema no puc actuar de la mateixa forma que el que denuncio dia rera dia del gobern i institucions (no si em considero una persona revolucionaria) i no em serveix el no truquem als maderos, però ja actuem nosaltres com si ho fossim, insultant, agredin o requisant (roban) les llaunes.

Si volem que la resta de la gent entengui algun dia el significat de la paraula revolucionari, em d'actuar com a tal, i no actuar de fomrma reaccionaria i parapolicial a la primera de canvi, ja que llavors l'únic que veura el del costat es que si molta boqueta però a la hora de la veritat fa el mateix que faria jo, REPRIMIR.
Si això es el que entens per esser revolucionari, no estem en el mateix vaixell, ni a la mateixa lluita xicot
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
"La existencia dels laterus a les alternatives beneficia als que estan contra les festes alternatives".
El que beneficia a aquells i aquelles que estan en contra de les festes alternatives es l'existencia d'un programa de festes absolutament buit de contigunt polític i que es converteix purament en una festa etílica continuada dia rere dia. Arribarà un moment en que les alternatives no tindran legitimitat per dur aquest calificatiu perque no es diferenciaran en res de qualsevol farra.
I torno a repetir, si els lateros van a les alternatives es perque la gent els hi compra, llavors el problema no es dels laterus sino dels que compren només perque els hi surt mes barato encara que estigui perjudicant les propies festes alternatives. Sembla que t'importi ben poc les motivacions de la gent que va a les festes alternatives, segons tu si només hagués la barra no els hi quedaria mes remei que comprar allà. I si es un badulake el que ofereix birra més barata, també aniràs a tancar-li la botiga. I si es una botiga de queviures de tota la vida la que ofereix birra més barata enviaras un comando de las stasi a tancar-li?

Prou policia política als moviments socials!!!

a
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
No he justificat ni justifico algunes actituds parapolicials que es poden haver donat en festes alternatives. La meva crítica anava dirigida als paràsits que que no formen part d'aquest grup que de migrants que venen llaunes a les alternatives com qui ho fa en mig de la platja. Em referia a d'altres que fins i tot diuen formar part dels moviments socials i que també practiquen aquest parasitisme. Pel que fa al tema de llauners migrants que acostumen a treballar per a màfies, crec que fan molt de mal, i mai la seva explotació no podrà ser justificable, tan si fan de llauners com si treballen de cosidor*s d'un taller en un soterrani clandestí. Com sempre, els enemics són els mateixos: l'explotació, el capital... No crec que permetent la seva explotació l'ajudis massa. La solució crec que passa per potenciar la creació de xarxes d'intercanvi, de suport mutu, etc. de les que aquest*s migrant*s també poden beneficiar-se. Per crear aquestes xarxes i aquests projectes es necessiten molts diners que surten de les barres de les alternatives.

Bé, crec que aquest és un debat que alguna vegada s'ha intentat fer en un debat i que no ha despertat massa interès pels part dels que ara escriuen aquí i no van assistir-hi. Així que si algú vol fer un debat seriós sobre el tema, que proposi un lloc, una hora i l'anuncii.

Salute!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
tu d'anarko no tens res ets un nen de papa fent el jipi per capritxu i pulint priva per fotret la festa, si tant autèntic et penses que ets ves a atracar bancs per fer calers, o li fots el pal als guiris que és més fàcil i molt autèntic també. Com es nota que mai has mogut el cul si no és per a tú mateix, segur que tú a per les mogudes del teu barri o per les festes del teu propi barri no mous ni un putu dit. després ves demanat solidaritat i ves arrepenjant-te (aprofitante) de les mogudes que fan els col·lectius polítics al teu voltant.
Ni stasi ni històries al meu barri a la gent que no respecta i a sobre intenta treure un beneficici personal dos osties i aire. Segur que no saps ni que és organitzar una moguda d'aquestes. I a sobre vens sermonejant de que és i que no és. Vaja un hipócrita!
I a sobre et pensaràs que fer de lateru és un exemple de autogestió piratilla, que curt que ets!
segur que els calers els fas pulint més spiz que birres i després vens a explicar aquí que és integritat política oi?
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
estoy pensando en empezar a facer transacción con pornografia fina en los casales indepes. de fiesta, paquis y polis que frecuentan locales de alterne en los bajos fondos alternativos y distribuien latas, amplis y telescopios en una economia submergida del centro. barbilampiños concienzudos que se tocan los mandrugos, agarrate los machos maria que vienen curvas, tu que vius a la ciutat i amb la vida t'has cagat, que escoltes el pp quan et convé, fes lamor i no la guerra, fes guerra amb lamor, encisadora flor; oh alternativa, tu ets la meva flor i jo sóc el teu capullo.
unió, acció, autogestió!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Increible com es debat en aquest portal alternatiu per unes birres i com no es debaten temes molt més importants que afecten als col·lectius socials.

Menys birra i més curro!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
visca la cervesa!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
Això acabarà com a Bilbo, que si "fuera trapicheros de Euskal Herria" però tots amb el seu gramet a la butxaca. Doble moraaaaaaaaaaaaaal!!!

Joder, que pel que dieu sembla que exèrcits de llauners prenguin l'espai de les festes alternatives i obliguin la gent a comprar-los a ells... El problema existeix però ni de bon tros és tan greu com alguns el pinten. I dic ja d'entrada que sí, que fa molts anys que participo en l'organització de festes alternatives, de les del meu barri i les del costat.

Ni els llauners són pobres màrtirs del treball ni això significa que se'ls hagi de macarrejar a les primeres de canvi. Es xerra amb ells i s'intenta que almenys surtin del recinte. Pocs casos per no dir cap conec jo en què això no hagi funcionat. Però a molts el encanta anar a fer de gos vigilant i desfermar hormones macarrejant als llauners a manca de poder-ho fer amb la policia, com a bons aprenents d'estalinista que són.

I coincideixo plenament amb qui diu que si no pots pagar pastons a grups suposadament "del rrollo" en portes uns altres, que tocaran i a sobre agraïts de poder-ho fer. Que les festes seran més petites? Perfecte, les festes de barri han de ser festes de barri, no com les de Sants d'aquest any que semblava la puta Mercè. Aplicar altra lògica que aquesta és defensar un model de festes de barri gens alternatiu: màxim benefici al preu que sigui, encara que s'hagin de massificar les festes.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
01 set 2009
acabaran dient... que si, que no, que no queremos cola, queremos lo que toma diegoarmando maradona!! juasjuas putus yonkis... el vasco, el vasco, k te dejó el culo hecho un asco! pelao pelao, el k yevo akí colgao juas juas FUERA PPSOE!!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
02 set 2009
Completament d'acord que a vegades sembla que agradi anar a fer el gos vigilant i desfermar hormones macarrejant els llauners.
Però es podria demanar que es parli amb la gent que compra llaunes. Després ens queixem de que La Vanguardia i la Guàrdia Urbana persegueixen les putes de les Rambles i el Raval enlloc de perseguir i criminalitzar al client, que és qui té la paella pel mànec.
Per altra banda, tampoc crec que els llauners siguin uns treballadors que fan la nit per autogestionar-se la vida i que per això no sigui xungo comprar-los birres. Si són més barates és perquè es tracta de màfies on ells cobren poquíssim i, evidentment, no tenen cap mena de seguretat laboral ni protecció de cap mena. Darrera seu també hi ha un empresari que s'enriqueix, com darrera de qualsevol bar o discoteca, però que a més no hi ha per on enganxar-lo ni denunciar-lo si els seus treballadors pateixen situacions injustes.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
02 set 2009
Cadascú té el dret a decidir com vol gestionar les seves festes. És normal que si hom inverteix uns calerons i un temps a fer una festa per poder seguir fent projectes en ro d'una millora social no permeti que hi hagi un seguit d'aprofitats (perque no oblidem que molts lateros de festa alternativa lluny de ser immigrants en situació desfavorable són persones que rpefereixen no currar, crostes i altres perletes socials).

A mi em sembla bé que algu vulgui vendre birres al carrer, però ja que la gent que es curra unes festes alternatives no rep judes de ningu, no cobra entrades... com a minim han de poder tenir l'exclusiva de vendre les begudes, perque sino despareixerem.

Sino ens protegim d'aqui 4 dies la policia tindra una manera molt senzilla de destruir les festes alternatives: enviar-hi a tots els lateros de la ciutat i si fa falta contractar-ne i tot.

Perque sempre ens dieu el que hem de fer els altres?
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
02 set 2009
A veure, que sembla que alguns no ho volen entendre: més enllà de fer fora els llauners o no fer-los fora, del que ens queixem, almenys alguns, i uns quants també participem a festes alternatives, és de les maneres.

Por em fan els "projectes en pro d'una millora social" dels que a la mínima macarrejen i confisquen gènere. Pavo, ves al futbol a pegar-te, que és el què et mola, o apunta't a la policia o a qualsevol partit comatent (bé, això no que tret d'ETA i GRAPO ja no existeixen). Qui no es diu a si mateix antiautoritari d'acord, però qui sí se'n diu no pot separar mitjans de fins, i si aquests són el mitjans no vull saber res dels seus fins.

És senzill, no cal donar-li massa voltes. Si l'opció són hòsties i confiscació de material no veig a què són alternatives les festes. Ni les barres dels carrers guarnits es comporten així.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
02 set 2009
ieps, pels contertulians! no us encanteu q avui fan un nou espai del risto almejide a la tele! dios salve montilla!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
02 set 2009
L'Ajuntament pot enviar si vol un exercit de la lateros però si la gent que hi va a les alternatives es conseqüent no els hi compraran les birres. Si, en canvi, a la penya se la suda les alternatives i l'unic que vol es agafar la taja al millor preu comprarà la birra als llauneros o a qui sigui qui tingu els preus mes baixos.
Jo sincerament em plantejaria anomenar alternatives unes festes pensades perque la penya agafi la taja, sigui on sigui on compri la beguda. La exclusivitat de la barra? Ja ho veig ja que d'anticapitalistes poca cosa.
Obviaments els llauneros es guanyen molt poca pasta i les seves condicions de treball son pèsimes, això es una raó per deixar de comprar-lis? Son millors les condicions laborals dels treballadors de la Damm? O de la Nissan? Segons com ho mirem sí son millors. Però, concretament a aquests últims, els han servit d'algo? Cap dels o de les presents no porta una peça de roba fabricada a l'Asia?

Prou demagogia. Parlem-ne clar.

a
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
03 set 2009
per a "a per a un". Mira, no és per autoritarisme, però si la festa la montem nosaltres, nosaltres decidim en aquell espai que és el que es tolera i que no. Si venen pelaos a provocar i ens liem a osties és autoritarisme? no. Doncs si venen laterus a treuret una part dels beneficis que esperes treure d'aquella moguda i els treus a ósties, tampoc és autoritarisme és autodefensa.
Si els laterus volen decidir com és correcte gestionar unes festes, la cosa és senzilla, que s'ho currin una mica més i que generin els seus espais propis de llibertat de mercat per vendre birres, mentres vagin a l'espai organitzat per un altre penya que asumeixin els criteris de l'altre penya, o que participin de l'organització de la festa per poder influir en els criteris. Mentres no sigui així, primer amb bones paraules sels farà fora de les festes alternatives, i si no, cap problema: a ósties.
prou demagógia amb l'autoritarisme per vendre llibertat de mercat.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
03 set 2009
veig que de manera recurrent es vol centrar l'atenció amb que si els lateros això o allò. Que hem dius, un de nou, de que la gent que va a les alternatives no compri la birra a la barra per que a un altre joc (sigui latero, badulake) li surt mes barato? D'això no en parleu eh? Serà perquè us importa tres pepinus.
A més, i suposo que ja ho sabies, el comportament normal del capitalisme desregulat es la tendencia cap a la concentració i el monopoli. Així llibertat de mercat no vol dir necessariament que hi hagi d'haver competencia sino que els actors economics puguin fer el que vulgui sense regulació exterior. El capitalisme d'estat de la Xina, no deixa de ser capitalisme on la llibertat de mercat està parcialment (de moment) limitada. Compte amb el que es diu llavors, es veritat que si nomes hi hagues una barra on consumir a les alternatives no hi hauria competencia ni lliure mercat, seria un monopoli en tota regla. Però l'existencia i el funcionament d'aquest monopoli pot funcionar amb criteris perfectament capitalistes d'extracció de plusvalua per als amos dels mitjans de producció o per als quadres dirigents, on els treballadors (els que acaben pringant) no tinguin cap manera d'intervenir en el proces.
Ara a mi hem tocaria dir:
Prou demagogia amb l'autogestio i l'assamblearisme per vendre estalinisme.
I mira si esta clar, textualment has dit: "Doncs si venen lateurs a treuret una part dels beneficis que esperes treure d'aquella moguda i els treus a ósties, tampoc es autoritarisme és autodefensa."
Treure'en beneficis? Quina retòrica mes anticapitalista, eh! Com he dit abans, hauran d'estar ferits de mort els moviments socials si de la seva financiació depen exclusivament la caixa que es faci a la barra de les alternatives. Com se segur que no es així m'importa una merda que el llest o la llesta de torn que va d'alternatiu es compri la beguda a la barra o als llauneros. Es cosa seva, cadascú ha d'afrontar personalment les seves contradiccions.
M'estas dient que entra en el mateix sac la provocació que puguin dur a terme quatre pelats pujats d'hormones que la presència de llauneros?? Saps que, que per mi els pelats pujats de to provoquen i molt. Igual que provoca estar a unes alternatives i veure com la gent que despres s'omple la boca del terme alternatiu s'està posant fins al cul de cocaina o mdma. Igual que provoca estar a una assamblea i qui siguin els quatre de sempre els qui pretenguin portar el cotarro al estil komitern (Part de culpa també tenen els que ho permeteixen)
Dubto molt que, si la organització de unes alternatives es fa amb assemblea, tothom estigui d'acord en "treure a osties" als lateros. Però clar, pot ser també que l'assamble nomes sigui un circ on despres els cuadros acabant imposant la seva contundència (de boquilla).
Pots estar ben segur de que parlo amb coneixement de causa perque m'enfrontat a més d'unx amb aires d'Stalin mirant d'organitzar alternatives i també d'altres coses.

La policia la tenim fora, i dintre. No se quina es pitjor.

Salut!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
03 set 2009
Mira aleshores la cosa és molt fàcil, segons el que tu demanes.
L'any que ve els laterus que venguin a les alternatives. per l'any següent ja no hi han festes i que les organitzin els laterus que la gent en realitat només darrera la seva priva. Ah, que si no hi han alternatives no poden vendre pq a tot arreu els persegueix la policia. POs cap problema, s'acaben les festes alternatives, s'acaben els laterus i deixem qualsevol acte al carrer en mans de l'administració i les empreses privades, pq com que vivim en capitalisme no podem fer res que sigui totalment conseqüent amb el nostre esperit revolucionari. I au! tot el carrer per al capitalisme. I els col·lectius anti-capitalistes que no poden fer res festiu que quedi al marge del capitalisme a mirar-s'ho i rascar-se. I els laterus com que ja no podran vendre birres enlloc (jo no he vist cap lateru a rius i taulet o al sol) a comprar birres als badulakes o als garitus fashion.
O wuenu, sense calers podem fer una timba pels colegues al carrer enmig de la festa major, però per no afavorir la cruzcampo ni la damm ens robem els culs de canya calentons per refrescar-nos amb les babilles abandonades.
I així abolirem les diferents clases: organitzador de festa o lateru, i tots igual.. de putejats. Ah, però així, una abraçada als companys laterus que van contribuir a que desapareguessin les festes alternatives!
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
03 set 2009
Com t'agrada treure les coses de mare.

Al marge de tot això, i posant-me teòric: igual que no es pot combatre l'alienació amb mètodes alienats, no es pot combatre el capitalisme amb mentalitat capitalista (i policíaca). A menys que, com el company de dalt deia, siguis estalinista.

Reconeixeu-ho, no us faci por.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
03 set 2009
I si no veus llauners al Sol ni a Rius ni pels carrers és perquè no et mous del teu cau, perquè t'asseguro que també hi són.
Re: Actituds policials a les festes alternatives de Gràcia
04 set 2009
El dia que algun lateru tingui algun marrón seriós i necessiti pasta solidària i no n'hi hagi, a veure que opina del parasitisme que representen...

Fa anys que les festes alternatives punxen a tot arreu. Al final de tan mamar us carregareu les mamelles, pq ja no surt a compte fer res.
Sindicat Terrassa