Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
La crisi de les targetes de crèdit arriba a Europa
01 ago 2009
BBC/ IAR/ InSurGent.- La crisi de les targetes de crèdit que ha causat pèrdues multimillonàries a Estats Units s'està estenent a Europa, segons un informe del Fons Monetari Internacional (FMI).
BBC/ IAR/ InSurGent.- La crisi de les targetes de crèdit que ha causat pèrdues multimillonàries a Estats Units s'està estenent a Europa, segons un informe del Fons Monetari Internacional (FMI).


La institució estima que el 7% dels 2.467 milions US$ en deutes de consumidors de la regió no podrà ser recuperat.

El Regne Unit seria el país més afectat per aquesta onada d'impagaments degut al fet que és el major prestador a través de targetes de crèdit al continent.

D'acord amb el diari britànic Financial Times, l'organització que ajuda als morosos a pagar els seus deutes, National Debtline, va registrar un augment de telefonades de consumidors preocupats pels seus deutes.

En total va rebre 41.000 telefonades al maig, més del doble de les fetes en el mateix mes l'any anterior.

Diversos analistes consultats pel Financial Times estimen que l'augment de l'índex d'atur al Regne Unit pot accelerar el ritme dels impagaments, el que faria que s'incrementin les fallides particulars, que en el primer trimestre de 2009 van arribar a 29.774. Mentre que als Estats Units el FMI pronostica que el 14% del deute total de 1.914 milions US$ anirà a pèrdues. Una morositat que en els últims mesos ha anat a l'alça producte de l'augment de l'atur i la major reculada de l'economia des de la Depressió dels anys '30.


Pèrdues multimillonàries

Bancs nord-americans com el Citigroup, Bank of America o JP Morgan, igual que companyies de targeta de crèdit com American Express, han tingut pèrdues de milers de milions de dòlars i adverteixen que la tendència és a l'alça.

El corresponsal de BBC Món a Washington, Carlos Chirinos, va explicar que els hispans són part important del problema d'endeutament excessiu. El 77% dels titulars llatinoamericans de targeta té deutes pendent, molt per sobre del 45% del terme mitjà de morosos en aquest país.

Per a evitar que els bancs augmentin els interessos o les quotes de comissió, el govern del president nord-americà Barack Obama, va presentar davant el congrés un avantprojecte de llei que reguli les targetes de crèdit.

El projecte de llei impediria a les empreses elevar les taxes d'interès sobre els saldos existents, tret que el titular de la targeta tingui un retard en els seus pagaments de 60 dies.

Analistes consideren que la crisi dels diners plàstics no afectarà a Amèrica Llatina, que en els últims anys ha registrat un boom creditici.

"No es nota un deteriorament (en el consum a crèdit) malgrat que si hi ha un augment de la morositat producte de la crisi econòmica mundial", li va dir a BBC Món Norberto Giudice, secretari executiu de la Fundació Iberoamericana d'Associacions Financeres.

Giudice assegura que la crisi de targetes de crèdit que afecta als Estats Units i Europa no portarà conseqüències directes a la regió.http://www.internostrum.com/tradurl.php?linkdesc=&direccio=es-ca&inurl=h://www.insurgente.org/modules.php%3fname%3dNews%26amp%3bfile%3darticle%26amp%3bsid%3d17277

http://www.internostrum.com/tradurl.php?linkdesc=&direccio=es-ca&inurl=h://www.insurgente.org/

This work is in the public domain
Colera camping CNT