Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : educació i societat : especulació i okupació
Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
31 mai 2009
Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa promoguda per la Fundació Terra
Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa promoguda per la Fundació Terra per implantar, en l'àmbit domèstic, l'ús de l'energia solar i de les energies renovables en general, l'estalvi energètic i l'eficiència. http://www.ecoterra.org/articulos147cat.html És una campanya a favor de la democràcia energètica, perquè la ciutadania participi en la lluita contra el canvi climàtic. Per primera vegada es proposa una arma per l'acció directa que permet un gest pacífic, però contundent, per mostrar que a la nostra llar, a part de consumir energia, també hem de tenir la possibilitat de produir energia verda.

La Fundació Terra —en col·laboració amb dues empreses del sector de les renovables— ha animat el desenvolupament d'un electrodomèstic solar que produeix electricitat quan l'il·lumina el sol i està connectat a qualsevol endoll de la casa.
http://www.ecoterra.org/articulos151cat.html
L'arma desenvolupada per aquesta campanya de la Guerrilla Solar és el kit Fotònica GS120, que es compon d'un panell solar monocristal·lí de 120 Wp que incorpora un microinversor homologat per connectar a la xarxa elèctrica estàndard de 125 W. El resultat és un panell fotovoltaic amb un endoll que pot connectar-se fàcilment i, d'aquesta manera, estalviar l'electricitat que introdueix en la nostra llar.

Guerrilla Solar: endolla't al Sol, és una acció pensada per visualitzar que podem produir energia verda a la nostra llar sense la intensa burocràcia que el Govern ha imposat i que no facilita el desenvolupament de les renovables en l'àmbit domèstic Guerrilla Solar, amb el seu kit Fotònica GS120, demostra que podríem produir energia fotovoltaica per contribuir a estalviar watts bruts de la xarxa elèctrica de forma molt senzilla. Però no hi ha cap incentiu legal per portar l´energia solar a casa i sí en canvi una forta burocràcia que no ho fa viable.

El kit Fotònica GS120 és un autèntic aparell electrodomèstic de plug and play per lluitar contra el canvi climàtic. S'han produït 150 unitats i es busca, per tant, 150 famílies que vulguin estalviar al voltant d'uns 144 kW/h any, la qual cosa equival a compensar el 10% del consum elèctric domèstic per persona en una llar d'uns 3 membres. L'energia necessària per la seva producció es recupera en 3,5 anys i l'experiència en els panells fotovoltaics monocristall demostra que tenen durades de més de 30 anys.

La Fundació Terra distribuirà aquest kit, en el desenvolupament del qual s'han invertit més de 120.000 euros, amb la venda de només 150 unitats a preu de fàbrica. Per la seva banda, les empreses fabricants que han participat en el seu desenvolupament també han posat totes les facilitats perquè el kit Fotònica GS120 sigui una realitat al nostre país. La interconnexió elèctrica kit Fotònica GS120 és d'alta seguretat i compleix amb les més estrictes normes. El kit es desconnecta quan es talla l'electricitat, per la qual cosa no pot provocar un camp elèctric aïllat en cas de reparació de la xarxa. Alguns països europeus estan estudiant permetre implantar fins a 500 W de potència solar fotovoltaica amb la mateixa facilitat que s'adquireix un electrodomèstic convencional.



Imprimiu | Envieu

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
31 mai 2009
Ya se publicó la misma noticia ayer.

Tened cuidado e informaros bien antes de gastaros 800 euros en un aparato.
Re: Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
31 mai 2009
Jo no ho veig clar.
La solar fotovoltaica no és la solució energètica perquè no podrà ser d'ús massiu.
La qualitat de l'energia que proporcionen aquestes plaques a la xarxa no és deficient(reactiva, harmònics, defassatge...)?
Si volem caminar cap a la microsoberania energètica caldrà un gran moviment i molta tecnologia.
Re: Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
31 mai 2009
Perdona però l'energia solar no té cap problema de reactiva ni harmònics, que per això hi ha els inversors que fan autofiltratge, aquests problemes el presenten les energies eòliques, però de totes maneres està tecnològicament solucionat.

El problema de l'energia solar és que per fer una placa s'emet més CO2 del que després estalviarà aquella placa, cal doncs un sistema d'investigació diferent i fer més eficients les plaques solars, perquè sinó només tenen utilitat allà on és molt dif´cil fer arribar cables (refugis per exemeple). Jo tampoc ho veig clar.
Re: Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
31 mai 2009
El que esta clar es que aquesta gent van a per negoci. Nomes una pregunta, l'energia solar s'emmagatzema?
Re: Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
31 mai 2009
L'energia solar fotovoltaica sí que pot ser d'ús massiu. Només fa falta una gestió de la demanda i de la producció d'electricitat. La demanda elèctrica és variant a temps real i ja actualment es fa necessari una gestió de la producció en funció d'aquesta.

Els inversors de fotovoltaica tenen una taxa de distorsió d'harmònics baixa, menors del 3-4%, un defassatge de 0º (sinó no podrien funcionar bé) i un factor de potència també molt bo, de l'ordre de 0,99. A més a més l'autoconsum és molt petit (per exemple un inversor de 2800W en consumeix menys de 7 en operació).

Apa, salut i Sol per tothom!

PD. l'energia solar sí que es pot emmagatzemar, per exemple la solar tèrmica s'emmagatzema en els dipòsits per consumir-la al llarg del dia i la fotovoltaica en bateries, però és millor utilitzar la pròpia xarxa per emmagazemar-la. Tal com es fa amb la resta de generació elèctrica.
Re: Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
31 mai 2009
Una altre cosa, ...les plaques fotovoltaiques no emeten més CO2 en la seva producció del que després estalviarà. Tenen un retorn energètic d'entre 2 i 4 anys i una vida útil de més de 30, 40 anys.
Re: Guerrilla Solar és una campanya d'acció directa
01 jun 2009
Tanta crisi i ara ens hem de gastar 800 € en un aparell? Quin preu de cost té aquest aparell? i la plus-vàlua qui se la queda¿ Una macro-empresa que explota nens xinesos?
Jo passo, o se'ns explica tot o no serveix de res

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more