Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
[Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
18 mai 2009
Carta de parlamentaris independentistes de l'assamblea corsa en suport a Iniciativa Internacionalista i altres mostres de solidaritat
Iniciativa Internacionalista censurada.png
DSCN0442.JPG
SOUTIEN À INITIATIVA INTERNATIONALISTA

Le groupe des élus indépendantistes, Corsica Libera, à l'Assemblée de Corse, s'insurge contre les manœuvres visant à empêcher la liste "INITIATIVA INTERNATIONALISTA" de présenter sa candidature aux élections européennes. Cette démarche s'inscrit dans le cadre d'une dérive du gouvernement espagnol ayant pour objectif de briser toute velléité de contestation de sa politique et d'affirmation des droits des communautés nationales maintenues sous domination espagnole. Cette dérive n'est d'ailleurs pas isolée puisque puissamment appuyée par la politique française visant les mêmes objectifs.

Nous réaffirmons solennellement que l'autoritarisme n'aura pas raison de la volonté populaire d'émancipation nationale et apportons notre solidarité fraternelle à "INITIATIVA INTERNATIONALISTA".

Pour le groupe Corsica Libera à l'Assemblée de Corse,
Jean-Guy Talamoni

------------------------------
------------------------------

VÍDEOS de suport:

http://www.youtube.com/watch?v=Di-RrYaE9V0

http://www.youtube.com/watch?v=RhId0Abcw0E
Mira també:
http://www.iniciativainternacionalista.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
18 mai 2009
Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat

Associació Ateos y Republicanos

En relació amb la il·legalització en el dia d’avui, a trenc d’alba, per part del Tribunal Supremo, de la candidatura a les eleccions europees Iniciativa Internacionalista – La solidaridad entre los pueblos, comuniquem:

En primer lloc el nostre rebuig a aquesta il·legalització per ser contrària al que hauria de ser un estat de dret, on mai es pot il·legalitzar preventivament una candidatura.
En segon lloc la nostra solidaritat vers les ciutadanes i ciutadans que integren aquesta candidatura.

En tercer lloc el nostre pesar perquè mentre molts ciutadans democràtics es queden sense opció de vot, altres, defensors del feixisme poden votar per candidatures que no accepten la democràcia com a marc de convivència.

Cornellà de Llobregat, 16 de maig de 2009.
Re: [Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
18 mai 2009
Carta de Pérez Esquivel al Presidente español

Sr. Presidente del Estado Español
Don José Luís Rodríguez Zapatero

Reciba el fraterno saludo de Paz y Bien.

Me dirijo a Ud. a fin de solicitarle intervenir y evitar acciones antidemocráticas de cercenar el derecho del pueblo español a la información y libertad de expresión, de exponer sus ideas, incluso con aquellas que no compartimos.
Estamos frente a grandes desafíos y cambios cada vez más acelerados que vive la humanidad y cada uno de nuestros pueblos y necesitamos fortalecer las bases de diálogo y participación ciudadana.
Representantes del hacer cultural, educativo, social y político vienen reclamando el derecho a la participación presentando la candidatura encabezada por Alfonso Sastre, en las próximas elecciones al Parlamento Europeo, denominada -"Iniciativa Internacionalista- La Solidaridad entre los pueblos", nacida de la convergencia de diversas corrientes dentro del marco de la ley y la democracia.
La única forma de fortalecer y avanzar en consolidar el Estado de Derecho y las libertades públicas es la participación social, el diálogo y el derecho de cada ciudadano y ciudadana en la construcción de nuevos paradigmas que permitan construir caminos de libertad y Paz.
Espero Señor Presidente que considere éste pedido. Le reitero el fraterno saludo deseándole mucha fuerza y esperanza.

Adolfo Pérez Esquivel
Premio Nóbel de la Paz
Re: [Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
18 mai 2009
Vila de Capellades – Candidatura d’Unitat Popular: Donem suport a Iniciativa Internacionalista.

Com ja sabreu el proper 7 de juny hi ha convocades eleccions al parlament europeu. La nostra perspectiva com a candidatura municipal emmarcada dins les Candidatures d’Unitat Popular - CUP sempre ha estat la del treball en l’àmbit municipal fins que el moviment polític de l’Esquerra independentista, en el seu conjunt, no tingui la suficient, maduresa, força, coherència i cohesió com per presentar-se a eleccions d’un altre àmbit, ja siguin autonòmiques, estatals o com en aquest cas europees. D’aquesta manera pensem que la participació en solitari de les CUP en aquests tipus d’eleccions és més perjudicial que beneficiós per al procés de construcció d’un moviment popular potent cap a la independència i el socialisme. Estendre la presència a tot el territori, augmentar la força i la intensitat del treball al carrer, consolidar un discurs de classe cap a la unitat popular fora de tendències interclassistes i cohesionar tota l’esquerra independentista a nivell metodològic i tàctico-estratègic tot respectant la pluralitat del moviment són objectius a aconseguir abans de fer cap pas a nivell institucional als Països Catalans. Així ho varem manifestar a les últimes eleccions europees i així discrepem de les veus que volen que la CUP es presenti a les properes eleccions al Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Ara però, davant les properes eleccions europees ens hem trobat amb una proposta sorprenent, Iniciativa Internacionalista, la candidatura que volen il•legalitzar i que ens prové de les diferents lluites populars de les nacions oprimides i d’arreu de l’Estat Espanyol. Aquesta és una proposta de la que participen organitzacions i persones independentistes i d’esquerres gallegues, catalanes, basques, andaluses, asturianes i aragoneses, sobiranistes castellanes, a més d’organitzacions i persones d’esquerres i anticapitalistes de tota la resta de l’Estat Espanyol. Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona rebuda a tot l’Estat i als Països Catalans doncs és la primera vegada que l’esquerra independentista de les nacions oprimides amb altres organitzacions anticapitalistes estatals respectuoses amb el dret d’autodeterminació dels pobles fan un front comú, un front que fa mal als interessos dels que ostenten el poder polític i econòmic espanyol. Així ja hem pogut veure com la candidatura Iniciativa Internacionalista ha estat perseguida pels cossos repressius de l’Estat Espanyol i finalment el govern ha impugnat la candidatura, en la seva obsessió en perseguir qualsevol opció política que vulgui superar el marc constitucional actual i amb l’ombra de la tenebrosa i totalitària llei de partits per il•legalitzar-la. Ara el Tribunal Suprem l’ha il•legalitzat i s’està a l’espera del que decideixi el Tribunal Constitucional.

Deixant a banda el que finalment succeeixi, com dèiem abans, som conscients de les mancances que l’esquerra independentista catalana arrossega i que cap contesa electoral solucionarà, només el treball colze a colze del dia a dia amb les classes populars i les seves problemàtiques ho faran. Tanmateix, com a persones solidàries, d’esquerres i independentistes no ens podem quedar sense dir res davant la persecució política i judicial a la que es sotmet a altres pobles oprimits a l’Estat Espanyol. Iniciativa Internacionalista sorgeix per a l’esquerra independentista catalana com una oportunitat de mostrar la nostra coherència ideològica i internacionalista per damunt de pors a il•legalitzacions i cops repressius, que si no venen ara i si la nostra lluita és coherent, segur que vindran en un futur i pels quals no hem de fer cap pas enrere.

D’altra banda, aquesta proposta ens permet experimentar un front comú molt interessant entre les diferents esquerres independentistes dels pobles oprimits a l’Estat Espanyol i sectors anticapitalistes d’àmbit estatal, coordinació que, a part de molestar i desgastar el poder polític espanyol, ens permet pensar en futures mobilitzacions conjuntes en l’àmbit de l’Estat per defensar els interessos dels treballadors, les treballadores i les nacions sense estat.

Finalment la força que pot sumar Iniciativa Internacionalista ens ofereix la possibilitat que hi hagi una representació independentista i d’esquerres al parlament europeu, cosa que sense ser una prioritat per a nosaltres, si que pot servir per a que hi hagi una veu que defensi amb les millors garanties possibles l’exercici del dret a l’autodeterminació, la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents, i contra l’involució antidemocràtica i antiobrera. Una veu que en definitiva ens permet, en la seva mesura, debilitar i colpejar el capitalisme i l’unionisme espanyol.

És per tot això que Vila de Capellades-CUP davant aquesta proposta anima a la gent a participar en els comitès de suport a Iniciativa Internacionalista i a mobilitzar-se en contra de la seva il•legalització.

“La solidaritat és la tendresa dels pobles” Ernesto Guevara CHE.

Vila de Capellades – CUP, maig de 2009.
Re: [Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
18 mai 2009
Lluita Internacionalista ha donat suport a la candidatura Iniciativa Internacionalista –Solidaritat entre els pobles (I.I.) i alguns dels seus companys i companyes en formen part de les llistes. És des d’aquesta posició que volem denunciar la maniobra del Govern i la judicatura per il·legalitzar la candidatura.

La il·legalització només té un objectiu: evitar un procés tot just incipient però amb capacitat de reagrupament de forces polítiques a escala de l’estat, a l’esquerra dels partits institucionals (PSOE-PSC, IU- ICV-EUiA, ERC ...), un procés que va més enllà que les eleccions. Aquesta candidatura té dos eixos vertebradors: 1) anticapitalista, és a dir, de defensa dels treballadors/es davant un sistema que fa dels guanys un dret empresarial però de les pèrdues una càrrega pels treballadors/es, que avui amb la crisi capitalista, empeny a milions de treballadors a l’atur i a greus dificultats; i 2) antimonàrquic, perquè sota la monarquia i la seva Constitució els pobles no disposen del seu dret essencial, la capacitat de poder decidir lliurement el seu futur: el dret d’autodeterminació. Composem, doncs, aquesta candidatura organitzacions que ens reclamem del socialisme i la llibertat dels pobles i nacions. A la presentació d’Iniciativa Internacionalista a Barcelona, dues banderes presidien l’acte: una bandera roja, símbol de la lluita obrera, i una bandera estelada, que representa les organitzacions independentistes que en formen part.

Unir aquestes dues lluites i començar a agrupar forces en la diversitat, en la situació actual de crisi i repressió creixent de l’estat, es converteix a la vegada en la possibilitat de construir una alternativa pels treballadors/es i els pobles i un perill intolerable pels defensors de l’estat i el capitalisme. A la candidatura, a més, hi participen, en llocs de rellevants, destacats/des companys/es de lluites obreres que han obert una altra forma de fer sindicalisme, amb decisió de lluita i respecte als treballadors/es, com ha estat la de TMB de Barcelona.

A més aquesta candidatura s’atreveix a alçar la veu per denunciar la negació de drets i llibertats que s’imposen a molts treballadors/es immigrats/des que no poden votar, com també a un sector del poble basc. I aquí trobem un segon objectiu per impulsar la il·legalització de la candidatura des de l’estat. Una de les claus de la “transició” va ser aïllar la resistència dels pobles -en particular del poble basc que no va votar favorablement la Constitució-, de les lluites obreres i de la resta de pobles. Amb un cert èxit el focus de resistència basc va ser aïllat amb l’ajuda decisiva de les principals organitzacions de l’esquerra, PSOE i PCE (després IU), juntament amb les direccions de CCOO i UGT, que es feien monàrquics i de retruc centralistes. La separació de la lluita del moviment obrer arreu de l’estat i la dels pobles per la llibertat i contra la Monarquia va ser l’èxit de la consolidació monàrquica. A partir d’aquesta realitat, mentre les reformes laborals i els plans patronals s’imposaven fent retrocedir dècades els drets laborals dels treballadors/es, els cops de l’estat han estat cada cop més brutals contra el poble basc: des de les il·legalitzacions d’organitzacions, clausura de diaris i locals, detencions massives, fins a iniciar processos judicials contra els presidents del Parlament basc o el mateix lendhakari. Mentre això passava i, a diferència de fa unes dècades, hi havia una reacció de protesta quasi nul·la arreu de l’Estat. Qualsevol que intenti trencar aquest camí –com ho fa Iniciativa Internacionalista, que diu obertament prou repressió sobre el poble basc i demés nacions, prou il·legalitzacions, fora la Llei de partits- posa en qüestió la consolidació del règim monàrquic hereu del franquisme.

El Govern i la Fiscalia intenten de tallar de soca-rel I.I. Rebusquen excuses als arxius per omplir fulls amb arguments com que el fet que algú ha estat en una xerrada o una manifestació o ha signat un text contra la il·legalització d’un partit o contra la Llei de Partits (tot coses que són, a més de legítimes, legals) es converteixen en una demostració de la dependència de l’esquerra abertzale.

La il·legalització d’una candidatura que, tal com reconeix el text mateix de la fiscalia, està presentada correctament, és un greu atemptat a les llibertats democràtiques. En la mesura que la crisi econòmica s’aprofundeixi i, amb ella, la lluita i la resistència obrera, en la mesura que continuï i augmenti la resistència dels pobles al centralisme, aquestes mesures antidemocràtiques que avui volen aplicar a la nostra candidatura, demà es giraran contra altres treballadors/es i joves que lluitin contra l’estat. Per això fem una crida a totes les organitzacions obreres i democràtiques que defensen els drets dels i les treballadores i dels pobles a alçar la veu per a impedir la il·legalització d’ Iniciativa Internacionalista.

17 de maig de 2009
Re: [Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
19 mai 2009
COMUNICAT NACIONAL

Davant la il·legalització de la candidatura Iniciativa Internacionalista la CUP vol fer les següents consideracions:

- Mostrem la nostra solidaritat amb les organitzacions polítiques i socials i amb les persones que a títol individual estaven treballant en la possibilitat de presentar una candidatura d'esquerres i internacionalista a les properes eleccions al Parlament europeu.

- Denunciem que l'actitud del govern espanyol i les diferents institucions judicials de l'estat tornen a mostrar un cop més la manca de llibertats polítiques actualment existents. L'estat de setge contra l'esquerra abertzale ha portat a il·legalitzar opcions polítiques pel simple fet de portar en el seu interior persones que en un moment o altre han format part de candidatures abertzales. Aquesta situació no fa altra cosa que recordar-nos les caceres de bruixes que dècades enrere es van produir contra la dissidència política en diferents països.

- Un cop més es demostra que l'anomenada llei de partits està feta única i exclusivament amb una intenció: perseguir qualsevol intent d'una part important de la societat basca d'exercir els seus drets com a ciutadans presentant-se a unes eleccions. Aquesta vegada, però, la repressió no implica només ciutadans i ciutadanes basques sinó també d'altres nacions de l'estat, la qual cosa encara agreuja més la situació d'impunitat de l'estat a l'hora de perseguir l'esquerra abertzale.

Finalment, des de la CUP ens reafirmem en la nostra proposta de vot respecte a les eleccions europees. La nostra aposta per la llibertat de vot de la militància de la CUP cap a propostes que defensin l'autodeterminació i els interessos de les classes populars continua vigent. Ara bé, el fet que l'estat intenti manipular el resultat a partir de la il·legalització d'Iniciativa Internacionalista és un fet tan greu que deslegitima totalment el resultat final d'aquesta contesa electoral.


Candidatura d'Unitat Popular
Secretariat Nacional de la CUP
Re: [Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
19 mai 2009
ELEZIONI EUROPEE IN SPAGNA: SOLIDARIETA’ ALLA LISTA “INICIATIVA INTERNACIONALISTA”

Zapatero come Franco, anzi peggio perché dichiarandosi socialista agisce da fascista ed applica leggi limitative delle libertà politiche e vuole continuare con l’illegalizzazione di qualsiasi espressione politica che sia vicina alle rivendicazioni del popolo basco e degli altre nazioni senza stato che sono all’interno dello stato spagnolo.

Oggi il tribunale costituzionale spagnolo, prenderà la decisione, sulla richiesta, presentata dal governo Zapatero, sulla esclusione della lista di INICITIVA INTERNACIONALISTA dalle elezioni del parlamento europeo.

SNI ritiene l’iniziativa del governo spagnolo, assolutamente antidemocratica ed irresponsabile perché ancora una volta non vuole dare una risposta politica ad una questione politica e pretende di risolvere la questione basca, Catalana, Galiziana e delle Canarie con gli stessi metodi repressivi usati dal franchismo.

SNI è senza dubbi e con forza dalla parte di INICITIVA INTERNACIONALISTA e riconosce in essa molte caratteristiche della lista UNIDADE INDIPENDENTISTA della quale SNI e componente e coofondatrice nelle ultime elezioni regionali.

Il 22 maggio SNI sarà a Bruxelles di fronte alla sede del Parlamento Europeo per protestare contro la mancata scissione della circoscrizione europea Sardegna-Sicilia, non mancherà di portare in quella sede anche la protesta per le illegalizzazioni, del governo Zapatero, nei confronti di espressioni politiche pacifiche e popolari.

Ferma solidarietà di SNI ad INICITIVA INTERNACIONALISTA e disponibilità a mobilitarsi anche con delegazioni militanti da inviare in Spagna.

Cagliari 16/05/09 DIRETZIONE NATZIONALE

http://www.sardignanatzione.eu/
Miralles lamenta "la il.legalització d´idees" que representa la prohibició de la candidatura d´Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
16 de maig de 2009

El coordinador general d´EUiA rebutja una vegada més la llei de partits

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha lamentat avui en nom de la formació que “es tornin a il.legalitzar idees i persones”, en referència a la prohibició per part de la fiscalia de la candidatura a les europees d´Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles, encapçalada pel dramaturg Alfonso Sastre. Miralles ha recordat que la seva formació sempre ha estat contrària a la llei de partits, i que aquesta impugnació n´és una conseqüència més.

http://www.euia.cat/noticia_final.jsp?id=893
Re: [Iniciativa Internacionalista] Mostres de suport
19 mai 2009
MADRID, 14 May. (EUROPA PRESS) -
El candidato de Izquierda Unida (IU) a las elecciones europeas, Willy Meyer, defendió hoy que en un Estado de Derecho se deben respetar las decisiones que adopten los tribunales y evitó ampliar su opinión sobre la decisión del abogado general del Estado de impugnar la lista presentada por Iniciativa Internacionalista-La Solidaridad entre los Pueblos (II-SP).

"Estamos en un Estado de Derecho y lo que hay que hacer es respetar el Estado de Derecho, si está en los tribunales serán los que decidan", argumentó tras conocer la intención de la Abogacía del Estado y de la Fiscalía de impugnar la lista encabezada por el dramaturgo Alfonso Sastre al considerar que se trata de una "sucesora fraudulenta" de la ilegalizada Batasuna.

En este sentido, insistió en que la justicia es la responsable de la aplicación de la norma electoral. "Si un juez o un tribunal decide que determinada candidatura no se debe presentar, pues no se presenta", subrayó Willy Meyer tras impartir una conferencia organizada por el Real Instituto Elcano en el Instituto de Crédito Oficial (ICO).
Declaración de Izquierda Unida ante el pronunciamiento del Tribunal Supremo declarando la ilegalidad de la candidatura Iniciativa Internacionalista
20 mai 2009
Declaración de Izquierda Unida ante el pronunciamiento del Tribunal Supremo declarando la ilegalidad de la candidatura Iniciativa Internacionalista

Martes, 19 de Mayo de 2009


DECLARACIÓN DEL COORDINADOR GENERAL DE IZQUIERDA UNIDA

Ante el pronunciamiento de la Sala 61 del Tribunal Supremo declarando la ilegalidad de la candidatura Iniciativa Internacionalista, IU quiere manifestar:

1) Reiterar nuestra posición contraria a la Ley de partidos, por unilateral y contraria a la libertad de expresión y asociación recogidas en la Constitución Española y en los tratados internacionales suscritos por España.

2) Que nuestra rotunda confrontación contra el terrorismo y quienes lo justifican y apoyan, y en concreto, ETA, forma parte de nuestra historia como imperativo ético y político. Pero también la defensa de derechos y libertades y que el uso arbitrario de las Leyes no invada derechos fundamentales.

3) Por eso discrepamos del Auto del Tribunal Supremo, y pedimos su corrección al Tribunal Constitucional máxime después de la renuncia expresa a la violencia que dicha lista ha realizado.

4) La valoración subjetiva de la propia Ley resta eficacia y seguridad jurídica a la misma y puede acabar ilegalizando o criminalizando, las ideas y los ciudadanos/as que la sustentan aún cuando éstos no se encuentren inmersos en ningún procedimiento penal, ni por acusación de delito alguno.

5) El Estado de Derecho no puede dejar fuera del juego político a ciudadanos/as, enmascarándose tras un proceso garantista.

6) Por último reiterar que IU, desde la profunda discrepancia con el Auto, aceptará y respetará, la sentencia del Tribunal Constitucional cuando está se produzca.


En Madrid a 19 de mayo de 2009

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more