Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
[Bretanya] Violència policial i detencions a Nantes: alguns comunicats
27 abr 2009
Després de les mascades detencions de 6 persones, 1 hospitalitzat després de la manifestació de dissabte 25, es presentarà denúncia contra la policia per la violència de les detencións.
A les 18h30, al centre de Nantes, a un el cafè: El Cercle Roig...Els clients habituals no entenen.
La policia va arribar demanant papers a tothom,la policia es boooona ...manifestants bretons,,,,
Quatre camionetes de CRS es van apropar com a reforços. Després, finalment, 20 minuts després van ser carregades, dues persones, una directament cap a lesemergències de l´hospital.
La terrassa del cafè arrassada , taules, gots, cadires trencades ... Els transeünts i els clients s´espanten ...no s'expliquen

IMATGE 1
http://nantes.indymedia.org/attachments/apr2009/666728962dc6461de2308b45
IMATGE2
http://nantes.indymedia.org/attachments/apr2009/manif066.jpg
IMATGE3
http://nantes.indymedia.org/attachments/apr2009/manif065.jpg

ALTRES IMATGES
http://nantes.indymedia.org/attachments/apr2009/manif050.jpg
http://nantes.indymedia.org/attachments/apr2009/manif047.jpg
http://nantes.indymedia.org/attachments/apr2009/manif057.jpg
.

.


.

comunicats





COMUNICAT DE CONVOCATÒRIA DE LA MANIFESTACIÓ:


Veniu a manifestar la vostra solidaritat contra totes les repressions i amb tots els rebels el 25 d'abril a les 15h a Nantes, a la plaça Bretanya.

Front la repressió social que s´exerceix avui en dia contra els treballadors, els precaris i els aturats.

Front a la repressió més indiscriminada que s´abat en gran mesura a Bretanya, i particularment a la Loira-Atlàntica, sobre les diferents formes de protesta social i política.

Cridem a respondre:

- Contra les penes de presó contra els participants a les manifestacions del 29 de gener i del 19 de març,

- Contra la voluntat de fitxar per l'ADN els manifestants estudiantils i els opositors a l'aeroport de Notre-Dame des Landes

- Contra el judici als defensors de l'hospital Carhaix,

- Contra la repressió de les accions de redistribució dels estudiants de Nantes i Rennes,

- Contra els seguiments i l´allagarment dels arrestos als activistes per la reunificació de Bretanya,

- Contra el delicte de redistribució de peix pels pescadors de Côtes d'Armor,

- Contra la criminalització dels "entarteurs" de Notre-Dame des Landes,

- Contra la persecució dels ensenyants pel que fa a la defensa del servei públic d´educació


I més generalment en contra de les repressions, aquí i arreu, als que s´apropien d'habitatges buits, als que es veuen privats dels recursos (extinció ASSEDIC CAF ...) de tots aquells i totes aquelles que s'atreveixen a contestar l'ordre establert ajudant els sense-papers, escribint o llegint llibres subversius ...

Veniu a mostrar la vostra solidaritat contra totes les repressions i amb tots els rebels el 25 d'abril a Nantes

(15h plaça de Bretanya)

Signants (llista provisional i oberta): Comitè visible de Nantes, Comitè de suport 11 de novembre de Rennes, col.lectiu Barrets Vermells de Rennes, Nou Partit Anticapitalista, Sindikad labourerien Breizh, Coordinació Bretanya Independent i Llibertària, Associació Ciutadana Intermunicipal de poblacions afectades pel projecte d´Aeroport de Notre Dame des Landes, 44 = Breizh, col.lectiu anti repressió de Brest, col.lectiu de suport als inculpats de Notre Dame des Landes, Emgann-Moviment de l´Esquerra Independentista amb el suport dels "Carhaisiens" en lluita.


* Carhaisiens: http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafY3RP.html

** Enterteurs: http://news.bbc.co.uk/2/hi/7412374.stm




DETENCIONS A NANTES: COMUNICAT DE L´ESQUERRA INDEPENDENTISTA.

La policia francesa en acció als carrers de Nantes, dos activistes a favor de la independència detinguts i posats a presó, dos més aporrejats, un hospitalitzat!

El moviment de l'esquerra independentista bretona Emgann vol mostrar la seva solidaritat amb Jonathan Guillaume (activista de 44 = Breizh i militant del nostre moviment) i Alan Haye conegut pel seu compromís a favor de la unitat de Bretanya i amb les escoles Diwan.

.

A la sortida d'una manifestació antirepressiva pels carrers de Nantes/Naoned organitzada per diferents grups a la que gairebé 300 persones van participar dissabte 25 d'abril, la policia francesa va aturar militants independentistes dins d´un comerç del centre de la ciutat malgrat que no havien comès cap acte il.legal durant la trobada. Després de ser interpel.lats per un policia de la informació general conegut per ser l´encarregat de controlar el moviment independentista els nostres dos companys van negar-se a presentar els seus documents a les forces de policia francesa que aporrejaven brutalment altres activistes testimonis de l'escena i sota la visió aterrida dels presents, un d'ells va patir un traumatisme cranial i va ser hospitalitzat per tractar de protegir un nen de 9 anys espantat per l'escena. Altres persones van ser brutalitzades i insultades per l'horda de policies francesos presents.

Al final de la seva detenció, que ha durat gairebé 48 hores durant les quals van ser interrogats sobre els seus compromisos legals Jonathan i Alan s'han vist notificats amb una convocatòria per al 14 d'octubre per rebel.lió.

Afirmem que és just i legítim resistir i rebel.lar-se contra la policia i el tribunal francès, contra totes les institucions estrangeres que ocupen el nostre país i contra la política repressiva de l'Estat francès.

La manifestació posava de relleu la natura repressiva i lliberticida de la política del Govern francès a Bretanya i arreu. Agraïm a la policia francesa, que acaba de donar un nou impuls a la campanya Antirepressió aportant la prova del seu caràcter polític encarnissant-se aixi amb militants que no havien comès cap delicte i que en coneixien molt bé la identitat!

Convidem al conjunt de forces socials i polítiques a solidaritzar-se amb els nostres dos companys. La Breizhsistència contra el règim policial i autoritari de Nicolas Sarkozy continuarà!

Emgann-MGI
Per Gael Roblin (membre del Comitè Nacional)


http://emgann.chez.com





DURESA CONTRA ELS ACTIVISTES DE LA REUNIFICACIÓ

Bemdez expressa la seva solidaritat amb els detinguts

L'associació cultural bretona Bemdez està espantada pel desfermament de violència al marge de la manifestació per les llibertats bretones el 25 d'abril a Nantes. Els nostres membres volen mostrar testimoni de la seva solidaritat amb els joves de 44 = Breizh arrestats. A més dels ferits, la gent està commocionada pel resultat de la mobilització d'aquest dissabte, inscrivim la repressió dins la continuïtat de l´encarnissament polític contra els joves d'aquest col.lectiu. Ja el passat mes, 6 militants van ser condemnats durament per unes simples guixades a l´Hôtel de Région "Pays de la Loira". Recentment, un militant de Gwened va ser interrogat per ser sospitós d'haver col.locat un cartell, en un lloc no destinat a l'exhibició pública, de la Festa'mani celebrada el 20 de setembre a Nantes pel Consell Cultural de Bretanya.

Per què l'Estat s'irrita així contra els activistes de la reunificació? Un informe de la reunió a l'Hotel Majestic de París, DGTO, el 26 de maig de 1941 (mireu a la part de la secció "Regions": http : / / www.ihtp.cnrs.fr/prefets/fr/fzo040641dgto.html) fa referència al rebuig alemany del projecte del Mariscal Pétain de conservar "les províncies velles" en benefici del "projecte nou". Això darrer va provocar la separació de la Loira-Inferior de Bretanya. Als nostres dies, però, la propaganda de la regió País de la Loira, no té res a envejar als seus instigadors de 1941, ja que ja que sofrim des de fa decenis les despeses espatarrants del servei de la propaganda "del país loirià "(conferències a les escoles, historiadors remunerats per imaginar una identitat" del país loirià, llibres de luxe distribuïts de forma gratuïta als negocis, als diaris a les bústies de correu sempre a costa del contribuent, propaganda del gran oest rebotada pels mitjans de gran difussió, etc) .. Què de més natural és veure elevar-se llavors als defensors del País-de-la-Loira a "personalitats" com Olivier Guichard, per cert defensor de Maurice Papon, Raymond Marcelino, François Marcellin, o a esquerra els hereus de François Mitterrand, igualment decorats amb la francisca, havent guanyat els seus galons a l´extrema-dreta després de prestar jurament de fidelitat al Mariscal Pétain (abans d'entrar a la resistència ...)?

Els punts de referència socioculturals i identitaris estan trencats en gran part per la propaganda i la dependència forçada del funcionariat i dels electes d´aquesta regió titella, generant por a fer una revisió d´aquesta administració tan aberrant l'administració una revisió, però aberrants. La confusió és totalment enorme ja que les enquestes demostren que els "Pais-loirians" ni tan sols saben en quina regió administrativa resideixen ... La lluita dels activistes és sens dubte legítima.

En termes relatius, fa una mica més de seixanta anys, ens haurien dit que justícia d'Estat com aquesta justificava qualsevol acte de resistència. El nefast moment econòmic a Bretanya ja relegada per França a una perifèria d'Europa, la violència de l'Estat com l'única resposta a les reivindicacions bretones, la manca de diàleg, són totes condicions que habitualment generen un xoc de forces.

Bemdez,
Per Bertrand Deleon.

Kevredigez Bemdez
Tu ar c'hevredigezhioù
Ar Govuerezh Stra 6
56 000 Gwen - Breizh
tel. 06 11 51 43 15

http://membres.lycos.fr/bemdez

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more