Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia : educació i societat
2a Setmana de Lluita Agroecològica! [20-24 d'Abril]
16 abr 2009
2setmanalluita.pdf
2setmanalluita.pdf (421,1 KiB)
Programa i cartell al web www.hortet.cat

IIa Setmana de Lluita Agroecològica

UAB*, 20-24 d'Abril del 2009

*Els actes es duran a terme a la Sala d'Actes de l'ETC (entrant per la porta del costsat del cinema) o a la mateixa Plaça Cívica

[Dilluns 20]

10h30' Presentació de la setmana i del col·lectiu
Inaugurarem la setmana de lluita parlant del col·lectiu de l'Hortet de l'Autònoma, i sobre les motivacions que ens porten a practicar l'agroecologia en l'àmbit universitari. T'animem a assistir-hi, a aportar idees i a col·laborar amb el projecte!

11h Xerrada La Dona en el món rural a càrrec d'Isabel Salamaña i Serra
En aquesta primera conferència ens endinsarem en el món rural des de la perspectiva de gènere. Ens centrarem en el paper que ha desenvolupat la dona en l'àmbit agrari al llarg de la història, un col·lectiu que massa sovint ha estat oblidat o silenciat. Farem visible la gran tasca que han realitzat i segueixen realitzant les dones en l'àmbit rural.

12h30' Taller-debat Alternatives al capitalisme a càrrec del Col·lectiu Crisi i de la Xarxa pel Decreixement
Es parlarà de les alternatives que estem proposant des d'aquests col·lectius per fer front a la crisi del sistema, i organitzar-nos des de la base local i en xarxa per fer una transició col·lectiva cap a una societat més justa i sostenible. Vine, proposa i comencem a construir!

15h Joc Aixequem el NAP!
Posarem en pràctica un joc de simulació d'una economia de transició cap a l'autonomia i autogestió col·lectiva de les necessitats bàsiques, amb l'objectiu d'assolir progressivament la independència respecte el capitalisme. Sembrem la llavor de l'autonomia!

17h Taller de Plantes Silvestres
Es farà una sortida pels voltants de la Universitat per tal de reconèixer i identificar plantes amb propietats medicinals o simplement comestibles, que ens poden ser útils. Si tenim boscos, per què volem farmacèutiques?


[Dimarts 21]

11h Xerrada Aliments globalitzats a càrrec de Josep Lluís Espluga
En aquesta xerrada podrem fer una mica de repàs sobre alguns dels impactes socials de la producció d'aliments que a vegades consten de veure i relacionar. Començant per l'ús de pesticides i arribant a descriure l'agricultura productivista i tots els seus efectes negatius, tant com fenòmens que poden intensificar aquests efectes, acabant els aspectes sociològics que fan veure l'agricultura ecològica com a alternativa estratègica.

12h30' Taller Repara la teva bici! a càrrec de Biciosxs
El taller de d'autoreparació de bicicletes de Nou Barris es desplaçarà a l'Autònoma perquè totes puguem aprendre quatre operacions bàsiques per arreglar bicicletes, que qualsevol dia poden ser-nos útils. Porta la teva bicicleta espatllada, o simplement vine a aprendre'n!

15h Xerrada El món agrari del passat i del futur a càrrec de Félix Rodrigo
Fèlix Rodrigo Mora, autor de "Naturaleza, ruralidad i civilización", ens parla del món rural. Des del seu origen, en la societat agrària rural tradicional, amb totes les seues caracerístques. Ens farà un repàs de tota història repressiva fins als dies d'avui. Un anàlisi social profund del que eram i del que som, i el més important, cap on anem.

17h Inauguració del compostador de la Vila
Comencem un projecte de compostatge comunitari a la Vila universitària. Vine a la construcció col·lectiva del compostador i a la presentació del projecte, i aporta les teves idees!


[Dimecres 22]

11h Xerrada Mitjans alternatius a càrrec de Okupem les ones, Opcions i el Setmanari Directa.
La informació que ens arriba al dia a dia és vital a l'hora de condicionar el nostre comportament. Si els mitjans de comunicació convencionals no t'acaben de satisfer, els trobes mancances, penses que potser no responen a la funció d'informar, o et provoquen algun tipus d'al·lèrgia, vine a conèixer alguns projectes de mitjans alternatius que cobreixen aquest forat desinformatiu que tenim!

12h30' Taller Insubmissió a les penes-multa a càrrec de A les penes punyalades!
Cada cop més el poder judicial està utilitzant l'eina de les penes-multa per reprimir els moviments socials. Per afrontar aquesta nova estratègia, s'ha creat l'assemblea d'insubmissió a les penes-multa, que ha informat i ens informarà sobre aquesta estratègia del poder i les possibles respostes.

15h Xerrada La situació a Palestina a càrrec d'activistes internacionals
Fruit d'un viatge a Gaza, dues activistes s'han ofert per explicar-nos de primera mà la situació que s'està vivint ara a palestina, i deslliurar-nos de les barreres informatives que tenim habitualment.

17h Taller de Jotes a càrrec de Jóvens de les Terres de l'Ebre
Es passarà un vídeo de la tradició de les jotes, i a continuació aprendrem a ballar aquest ball popular tan típic de la cultura ebrenca. Perquè també és important retrobar-nos amb la cultura que s'ha anat forjant al llarg de tantes generacions, i gaudir-ne!

[Dijous 23]

Durant tot el matí
Paradeta de l'hortet a la Plaça Cívica i Grups d'Autoaprenentatge Col·lectiu
Aprofitant la diada de Sant Jordi, durant tot el matí tindrem llibres, roses i altres materials a disposició de tothom, i aprofitarem també per compartir algunes habilitats amb tothom que vulgui aprendre'n (fer mitja, fer cistelleria, fer sabó, alguna recepta de cuina, malabars, ...).
Anima't a venir i, si tens algun coneixement o habilitat que t'agradaria compartir, no dubtis en aportar-lo!

[Divendres 24]

Matí Horticultura Pràctica a l'Hortet
Tarda Jornades de treball col·lectives
Farem una jornada d'horticultura al nostre Hortet. Ens trobarem a les 11 del matí a la plaça cívica per pujar cap a l'hort, i un cop allà gaudirem d'un taller d'horticultura pràctica a càrrec d'un membre de l'Hortet, després dinarem tots junts, i a la tarda farem una jornada de treball col·lectiva, perquè pogueu experimentar amb les feines més quotidianes que tenim.

Si volies venir algun dia i conèixe'ns, si volies veure l'hort que tenim, o col·laborar amb el projecte, i no sabies quan fer-ho, aquest és el moment. Anima't a participar-hi!
Mira també:
http://www.hortet.cat

This work is in the public domain
Colera camping CNT