Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Crida a l'organització descentralitzada de boicot a "La Caixa" i les altres entitats que han denunciat a l'Enric Duran
16 abr 2009
Des del grup de suport a l'Enric Duran us comuniquem que del 27 al 30 d'abril volem posar en marxa una setmana de boicot urgent a les entitats que han presentat denúncia a l'Enric per via penal, ja que de moment els jutjats han decidit mantenir la mesura de presó preventiva. Aquestes entitats són La Caixa, ING Direct i Cetelem-Eurocrédito.

A més,a instància dels mossos d'esquadra, 16 entitats es van afegir al procés penal: Bancaja, Bankpyme, Caixa Sabadell, Banco Sygma, Barclays, Caixa Galícia, Caja Navarra, Caja Madrid, CAM, City Financial (Citybank), Cofidis, FinanMadrid, Ge capital bank (G. Elèctric),Finconsum (La Caixa), MBNA i Renta4 S.A.

Les accions que volem promoure són de caràcter directe i no violent.

Convoquem al tancament dels comptes corrents d'aquestes entitats durant la setmana del boicot. Per tal d'oferir alternatives a la gent que anul·li els seus comptes properament facilitarem informació d'altres entitats més ètiques on dipositar els diners.

Evidentment aquesta no és una solució a llarg termini, sinó una mesura d'urgència per fer pressió per treure l'Enric de la presó. Paral·lelament ja hi ha el grup de la Vaga de Bancs que està preparant una campanya més global contra la banca (http://www.17-s.info/formulari-participar-la-vaga-dusuaris-i-usuaries-de).

A Barcelona convocarem una acció mediàtica el dijous 30 d'abril a partir de les 18h davant de La Caixa de Pensions de Plaça Catalunya, perquè tothom que vulgui tancar el compte de forma col·lectiva pugui fer-ho en aquell moment, juntament amb altres accions de boicot (a concretar, tot i que ja han sortit algunes idees: anar disfressats, obrir números de compte per ingressar i desingressar a continuació 1 euro entra d'altres).

Animem als grups i persones de tot l'estat a participar a la setmana de boicot, i a convocar accions el dijous 30 a la mateixa hora a diferents ciutats i pobles. Podeu publicar directament les vostres convocatòries al calendari que s'ha preparat a la web de crisi, perquè així anem veient a quins llocs es faran accions: http://www.17-s.info/calendar (atenció: abans de penjar-ho heu de registrar-vos com a usuaris de la web a: http://www.17-s.info/es/user/register).

Per facilitar que es duguin a terme aquestes (i d'altres) accions, elaborarem una sèrie de materials que enviarem i penjarem properament a l'apartat "procés enric" de la web de crisi, per tal que tothom que s'animi pugui fer-los servir:
- Carta de convocatòria de la setmana, per difondre.
- Model de carta perquè cada client que tanqui un compte expliqui a l'entitat bancària perquè ho ha fet, i un model de reclamació pels que no el tanquin però vulguin manifestar el seu desacord amb la denúncia a l'Enric.
- Manifest per llegir durant les accions de dijous
- Models d'enganxina per utilitzar a les accions que es facin a les oficines de les entitats.
- "Currículum" de les entitats que han denunciat.
- Llistat d'entitats alternatives on posar els diners que s'han tret de l'altre compte.

Salut i llibertat,

Grup de suport a l'Enric Duran

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida a l'organització descentralitzada de boicot a "La Caixa" i les altres entitats que han denunciat a l'Enric Duran
16 abr 2009
La veritat que encara, no puc entendre, com encara podeu fer una crida d'accions simbòliques no violentes, després de què un company vostre, ha entrat a la presó per les seves pròpies conviccions polítiques que també són les vostres.Haviam si aixequeu el cap, obriu els ulls i baixeu del burru pajarus. Em sembla que no us adoneu què és estar dins a una presó.

Llibertat Enric Duran !
Re: Crida a l'organització descentralitzada de boicot a "La Caixa" i les altres entitats que han denunciat a l'Enric Duran
16 abr 2009
Ets un provocador. L'Enric no ha estat mai per accions violentes i no caurem en aquest joc criminalitzador. El que més molesta als poderosos són accions com les de l'Enric.
No cal estar a la presó per posar-nos en el seu lloc i sentir que xungo és la presó.
Colera camping CNT