Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
14 d´abril. Visca la República !!
13 abr 2009
14 d´abril. Visca la República !! Resolució del col·lectiu de formació "Lenin-Gramsci"

Socialisme, República i Autodeterminació

14 d´Abril de 1931-2009
Aquest 14 d´abril commemoren el 78è aniversari de la proclamació de la II República.

Els i les comunistes de Catalunya celebrem aquesta fita per la victòria que va suposar per a la classe obrera i les capes populars, la derrota de la monarquia i la instauració d´un regim democràtic-burges.

La República fou l´ultim intent de revolució burgesa enfront a la dominació oligàrquica i terratinent espanyola. Les reformes agràries, econòmiques, nacionals, educatives, militars, culturals...encara que dirigides per la burgesia, anaven en una direcció progressiva, que beneficiava objectivament a la classe treballadora.

Aquesta experiència progressiva va ésser ofegada amb sang per part del feixisme internacional, seguida de 40 anys de dictadura franquista i 30 de dictadura monàrquic-burgesa.

Avui, la lluita per una República federal i socialista, on la classe treballadora dirigeixi democràticament l´econòmica , on es reconegui el dret d´autodeterminació dels pobles, contraria a tota explotació econòmica, ecològica, de gènere, nacional... i amb una voluntat inequívoca de defensa de la pau entre pobles es una necessitat.

Es un fet que el moviment republicà ha experimentat un creixement en aquests darrers anys, i la Joventut Comunista de Catalunya, com a part integrant i activa d´aquest moviment, hem de dotar de contingut transformador i radical l´aspiració republicana.

D´acord amb els principis marxistes-leninistes del dret dels pobles a l´autodeterminació, la Joventut Comunista de Catalunya, reconeixem el fet diferencial de Catalunya i declarem que Espanya és un conjunt de nacions lligades i oprimides per l´estructura d´un Estat de tipus feudal-oligàrquic que cal superar, per la qual cosa lluitem per assolir la llibertat nacional de Catalunya sense deslligar-se de la llibertat social de la classe obrera de Catalunya.

La República , no es un fi, sinó un mitjà que permet avançar a les forces transformadores i revolucionaries en la seva lluita contra l´oligarquia financera i terratinent, principal enemic de la classe obrera i capes populars a Catalunya i l´Estat espanyol.SOCIALISME, REPÚBLICA, AUTODETERMINACIÓ

CJC – Joventut Comunista de Catalunya
Col·lectiu de formació dels CJC "Lenin-Gramsci"Abril 2009

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 14 d´abril. Visca la República !!
14 abr 2009
Molt bon comunicat.
Re: 14 d´abril. Visca la República !!
15 abr 2009
clar que si, m-l, m-l,m-l y llepant-li el cul a ICV
Re: 14 d´abril. Visca la República !!
15 abr 2009
Coll, per fi algú diu les coses pel seu nom!

Bon posicionament!
Sindicat