Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
27 mar 2009
Miralles incrimina a Cayo Lara (IU) por opinar críticamente
laRepublica.es

ICV “toma nota” de la resolución del PSUC Viu en que se pide la dimisión del consejero de Interior de Cataluña, Joan Saura. Estas fueron las palabras de un anónimo que, en supuesta representación del Ejecutivo de ICV, llamó esta semana a la federación catalana del PCE para amenazar al partido con “consecuencias”, después de que éste realizara un documento muy crítico con el departamento del que dependen los Mossos d’Esquadra, que realizaron duras cargas contra universitarios anti-Bolonia, la semana pasada en Barcelona.

Fuentes del PSUC Viu —partido que forma parte de la coalición ICV-EUiA y que nace de una escisión de ICV en 1998— mostraron su perplejidad ante el hecho de la llamada anónima y ante la amenaza por parte de la formación verde.

Miralles, a la defensiva

Por su parte, el coordinador general de EUiA, Jordi Miralles, replicó al coordinador general de IU, Cayo Lara, por haber dicho que Interior debían asumirlo otros partidos, y no ICV-EUiA.

Pese a que Miralles se ha mostrado muy activo en Madrid a favor de la tercera via de IU (N-II), sostuvo que sólo EUiA "toma las decisiones" que afectan a Cataluña. Así mismo, dijo que la coalición ICV-EUiA está "en condiciones de asumir cualquier responsabilidad", Interior entre ellas.

Pese a que afirmó lo contrario en el último congreso de EUiA, Miralles dice ahora que aceptar Interior “no fue un error”.
Mira també:
http://www.larepublica.es
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Trenquem ja la coalició amb ICV. I prou de concesions al PCC, que semblem tot menys comunistes. Quines contradiccions que teniu... molt m-l i desprès recolzeu qui recolzeu. Visca el PSUC!!
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Els del PCC, que van trencar amb el PSUC acusant-los de tous, que van d'ortodoxes M-L... tots uns falsos i uns apoltronats. Només hi ha que veure a Marià Pere, secretari general desde la prehistòria del partit i xupant del bote desde llavors.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Consideri molt greu que es pretengui justificar les maniobres de membres de la direcció d'IU per condicionar la feina d'EUiA, amb la feina d'EUiA per condicionar la direcció d'IU.

EUiA no és cap federació d'IU, sinó una organització soberana. Altra cosa és que EUiA pugui participar als organs de direcció de IU-federal, però això és un tracte especial i no una relació de reciprocitat.

Lamentablement ja estem acostumades a notar que a l'esquerra espanyola li costa molt entendre les especificitats del moviment obrer de Catalunya. El què és menys habitual és veure una part de l'esquerra catalana fent-lis el joc.

Recordar-li a qui vol trencar la coalició amb ICV i fa visques al PSUC, que els partidaris de trencar amb la coalició sou una minoria del PSUC dintre de la minoria que aquesta representa en el conjunt d'EUiA. Teniu molta feina de persuassió com per dedicar-vos senzillament a rajar de qui no pensa com vosaltres.

Per últim recordar-li al PCC-hipòcrites que és cert que Marià Pere porta molts anys com a secretari general, i que pot resultar un problema. Ara bé, a vegades tenir problemes en una organització és bona senyal, doncs el realment greu és no poder-ne tenir, com en el cas del PSUC-viu on després de mesos demanant la dimissió de l'Escofet, no hi ha secretari general. Per no parlar dels què acaben a les FAES...
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Extret de: elsud.org

Autodissolució de l'Assemblea de base de l'Escala d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) en el moviment comunista de la història de la lluita de classes per l'abolició del treball assalariat i la dictadura de la mercaderia vers l'autogestió generalitzada.

Som conscients que no us motiva -al menys a la majoria de vosaltres- l'afany de personalisme o la voluntat de perpetuar la injustícia social fruit d'aquest infame sistema econòmic i polític. Les vostres inquietuds originals passaven per la millora de les condicions de vida de les classe obrera i les capes populars, des d'un pressuposat pragmatisme polític deslegitimat per una realitat lamentable, com ara els fets de Barcelona del 18 de març.

Vosaltres fa molts anys que vareu triar un camí determinat. Vareu decidir deixar enrere la lluita de classes i la mobilització i confrontació social com a eines per a obtenir millores socials absolutament legítimes. Concretament dieu que "no es podia viure sempre al segle XIX". A canvi, vareu prendre el camí del pacte social, de la col·laboració de classes i de la participació en les estructures capitalistes; confiats potser en què les bones intencions de tothom farien d'aquest sistema econòmic i social un sistema on fos possible un altre capitalisme, un capitalisme de rostre humà, i on es poguessin garantir per mitjà d'un Estat del Benestar unes condicions de vida justes pel conjunt de la societat. Des del temps de la Tercera Internacional, en ruptura amb la revolució dels soviets de 1917, vareu optar per les eleccions de la democràcia burgesa parlamentarista -tot i que de tant en tant els vostres afiliats fan servir eines del segle XIX, com ara la vaga de l'ensenyament del passat 19 de març, aquests cop sense ésser considerades com a coses desprestigiades pel pas del temps- com a eina d'acció política preferent.

Us vareu veure obligats a adaptar el vostre discurs i la vostra praxi a les voluntats d'un electorat que girava cap al conservadorisme, mogut per factors que ara no esmentarem i dels quals sou, en part, responsables. Cal felicitar-vos en aquest sentit doncs ha demostrat ser un camí que, electoralment, us va donant resultats. Ara be, a més de l'índex de creixement electoral -segurament temporal, ja que tot apunta a un desastre polític en les pròximes eleccions europees de juny, on la coalició ICV-EUiA serà un cost electoral enorme per Esquerra Unida en un moment de gran recessió econòmica i creixent ambient de revoltes socials del proletariat i dels estudiants més conscients-, què hem obtingut a canvi de deixar de banda la oposició frontal al rumb que estava prenent el neoliberalisme com a ideologia i sistema hegemònics?

Algú pot dir que la situació i les perspectives actuals per a les classe obrera i les capes populars són millors que les immediatament posteriors a implantació de la democràcia liberal quan la societat s'enfonsa en l'abisme nociu de la malaltia terminal del capitalisme que es vol mantenir a cop de porra des del Departament d'Interior de la Generalitat? Amb cinc paraules ens estalviarem parrafades innecessàries, doncs tot i que no ho digueu, sou conscients de com és de lamentable la situació: habitatge hipotecat, treball precari, atur galopant, territori trinxat, educació en procés de mercantilització i sanitat cada vegada més privatitzada, per citar-ne alguns exemples. Evidentment, ens direu que, sense la vostra participació, la situació d'aquests cinc exemples, seria molt més lamentable. Segur? Bé, ningú ho sap. El que sí que sabem és que el balanç de la vostra estratègia política -de fa més de 30 anys ençà- és objectivament negatiu i gairebé nociu.

Les iniciatives que heu aconseguit implantar i que són positives pel conjunt de la societat, no compensen ni de bon tros la legitimació i les facilitats que han obtingut -els beneficiats per aquestes- en la implantació de les mesures negatives. Una facilitat i una legitimació que se'n deriven de la vostra estratègia política col·laboracionista. Dos conceptes per visualitzar l'argument: precarietat laboral i l'habitatge hipotecat. A més d'aquest balanç negatiu, en la vostra estratègia només hem trobat la desactivació de la preciosa tradició de lluita proletària característica d'aquesta nació, com ara la revolta insurgent de juliol de 1909 o el triomf proletari del 19 de juliol de 1936, i la legitimació d'un sistema econòmic assentat en la injustícia i que ara ens porta vers l'abisme a nivell mundial.

Ara, la contradicció s'ha fet més visible. Heu dirigir la repressió contra el moviment estudiantil des del Departament d'Interior que gestiona la coalició ICV-EUiA, per no parlar dels afers Núria Pòrtulas o Enric Duran, i -per mantenir unes quotes electorals determinades, arrancar sectors descontents del PSC i mantenir la imatge de partit d'ordre públic, en la millor tradició stanista- no us tremola el pols a l'hora de canalitzar i legitimar la violència estructural del sistema (en forma de violència jurídica i policial) cap als moviments d'oposició antagonista que van sorgint fruit de les contradiccions socials.

És cert que tan sols heu fet més visible la línea que ja fa temps us situava a l'altra banda del conflicte: amb els explotadors i no amb els explotats, amb els opressors i no amb els oprimits. O, si ho voleu en termes del segle XXI: amb els beneficiats i precaritzadors i no amb els perjudicats i els precaris.

A vosaltres, OPORTUNISTES, MENTIDERS I HIPÒCRITES (tornem-hi: oportunistes, mentiders i hipòcrites), que defensàveu l'okupació en temps d'oposició i ara autoritzeu i legitimeu la seva violenta eradicació. A vosaltres, que desallotgeu les universitats ocupades, com feia el franquisme fa 40 anys, CÒMPLICES DELS RETROCESSOS SOCIALS, que a través de la legitimació i la desactivació de les lluites socials ens heu portat a on som.

Per això, aquesta assemblea de base d'EUiA queda dissolta definitivament, després de dos anys de silenci orgànic i sense haver participat en la darrera assemblea general d'aquesta formació totalment entregada a l'estratègia stalinista i al partit ICV.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Quanta hipocresia, ara parleu de la especifitats del moviment obrer de catalunya? Quines especidfitats, que ens voleu fer creure que els obrers catalans donen suport a la carrega dels mossos contra estudiants, a la repressió de treballadors?

Tots plegats: ICV i EUiA sou la mateixa merda uns aprofitats als que els agrada anar amb cotxe oficial i esteu disposats a tot per conservar-lo. Els d'ERC tampoc són millors, així que ja sabem el que ens toca...
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Intenteu seriosament, disfressar les crides a trencar amb ICV i les critiques a la conselleria de Saura, senyor dels gossos, com a tactiques espanyolistes de IU? Em sembla que es un intent una mica pobre...
No es tracta de defensar l'independencia de EUiA per continuar al costat de ICV, devant de partits espanyols. Es tracta, mes aviat, de defensar aquesta mateixa independencia per trencar d'una vegada amb ICV i la seva politica seguidista del PSC-PSOE (tambe espanyolista, dic jo, a mes de dretanosa)que prefereix canviar vots i suport de les bases mes d'esquerra, a canvi de poltronisme a curt termini.
Tambe es tracta de denunciar la evident incoherencia que preten compatibilitzar estar amb els repressors i els reprimits alhora.
No ens prenguis per idiotes, "espanyolisme".
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Molt ben dit, Luxembrug. Els del PCC no són hipócrites. Són MOLT HIPÒCRITES. Arguments com "els del PSUC sou una minoria" us posen al mateix nivell d'ICV i ERC quan afirmen que els manifestants de l'altre dia eren una minoría. I encara que ho fossin, com diria el Manuel Delgado: I què? per ser minoria tenen menys raó? El problema real és que heu perdut per complet el contacte amb les bases i els vostres representants, com el Miralles, estan apoltronats. Us recomano que llegiu aquest article de César Vilar a Rebelión: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=82952

Aneu a la cua d'ICV, i a la pròxima us votaràn quatre i l'apuntador.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
hi ha dos rives al riu, d'un costat els que estan contra el pla bolonya i de l'altre els que la volen implantar... on es col.loca cadascu? encara que sembla que cayo lara esta de l'altre costat, es mas una necessitat d'apropar-se als moviments socials i donar-se a coneixer que una critica de debo a la gestio de ICV, sino, com s'enten l'absencia de critica a la politica d'ezker batua?
el que fa falta es una nova esquerra, militant i anticapitalista. Mentres a suportar les seves garrotades policials i intellectuals.
salut
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Demasiado tarde para salvar IU,ICV o EUiA... Estan ya perdidos! Quiza el Psuc, si salta a tiempo pueda recobrar la credibilidad.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
"
Recordar-li a qui vol trencar la coalició amb ICV i fa visques al PSUC, que els partidaris de trencar amb la coalició sou una minoria del PSUC dintre de la minoria que aquesta representa en el conjunt d'EUiA. Teniu molta feina de persuassió com per dedicar-vos senzillament a rajar de qui no pensa com vosaltres."

Jo respecto totalment les minories,és més, com a comunista sóc minoritari, però quan s'és minoria del què es tracta és de convèncer a la majoria i no de convertir-se en encara més minoritaris, tal i com porteu fent des de la vostra fundació...
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
"doncs el realment greu és no poder-ne tenir, com en el cas del PSUC-viu on després de mesos demanant la dimissió de l'Escofet, no hi ha secretari general."

Però si això es mentida, Albert Escofet no ha deixat de ser secretari general del PSUC en cap moment.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
vosaltres no teniu directament ni partit, quan fa que no feu un Congrés???? heu parasitat un moviment polític i social com era EUiA per convertir-ho en un chiringuito vostre, on tot aquell que no opina com vosaltres és marginat, expulsat, ningunejat, insultat...

la veritat es que més que uns hipòcrites, sou uns fills de la gran puta.Començant pel sr. Pere, en Miralles y en Nuet. No teniu perdó, heu venut al PCC, quien te ha visto y quien te ve...

Si Pere Ardiaca aixequés el cap... se'n aniria al PSUC-viu y el faria sortir d'EUiA
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
28 mar 2009
Per cert, el PCC quants professors universitaris té?? menys que alliberats y que trepes que viuen dels partits i sindicats que existeixen gràcies als seus militants...

Per cert,aviam si no es produeix una escisió en el vostre partit, pq hem sembla que teniu gent descontenta en el vostre pati, no??
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
Però quina llàstima tot plegat :(
A veure qui és més roig, qui menys revisionista, menys venut... quina pena :(
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
A la mani del 18 de març el Delgado portava el logo de cjc enganxat al pit... No sé si és del PCC o no, però m'ho sembla bastant... De totes maneres jo només conec dos altres professor que ho siguin.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
Be, trobo que es una pena, pero es el que hi ha i s'ha de denunciar.
Si la deriva dretanosa de organitacions que abans lluitaven per una transformacio real a acabat per voler apagar qualsevol foc que no pasi per la flameta de conformar-se amb rascar una mica de poder per poder fer petitisimes millores desde dins, haurem de trencar aquesta inercia, oi? Al menys els que encara ens sentim revolucionaris i creiem que es pot donar una transformacio real i rellevant.
No es un concurs per veure qui es mes roig, simplement els que apostem per un canvi social i creiem en la lluita contra el capitalisme, els que pensem al igual que la Rosa Luxemburg, que fora del socialisme nomes ens espera la barbarie, no podem fer altre cosa que denunciar i combatre el conformisme de les organitzacions que es fan pasar per d'esquerres i apuntalen aquest sistema opresor, com ara el PSOE i els sindicats traidors com UGT o CCOO. Pero tambe haurem de oposar-nos a la adulteracio politica de les nostres propies organitzacions quan aquestes es començin a aproximar massa a les politiques de aquelles altres.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
Realment no us adoneu que entre tots feu un flac favor a la única esquerra real parlamentària que és ICV-EUiA?

De debò. Si teniu tant temps com per escindir-vos, tornar a entrar a la coalició, difamar contra el germà comunista, etc. Val més que ho deixeu córrer. Deixeu als 4 o 5 que valen de la Coalició i que realment i posen tot el compromís; i que evidentment s'equivoquen, com tothom quan té una responsabilitat. Alguns no n'han tingut mai d'aquestes i per això, els és fàcil criticar. I d'altres es prenen la política com una secta vital, i els altres com una professió.

Esteu fent un flac favor a la classe treballadora mitjana i baixa. I vosaltres, "Esquerra Independentista" quan us presenteu a les eleccions llavors si que us tindrem consideració. Fins llavors, evidentmnet sou una minoria. Alguns molt vàlids, però la majoria antisistemes que viuen dels papis. I alguns que no condemnen l'estat excepcional en que es viu al País Basc. Una vergonya tot plegat.

PSC endavant. La esquerra enderrera. Moltes gràcies a tots.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
Realment no us adoneu que entre tots feu un flac favor a la única esquerra real parlamentària que és ICV-EUiA?

De debò. Si teniu tant temps com per escindir-vos, tornar a entrar a la coalició, difamar contra el germà comunista, etc. Val més que ho deixeu córrer. Deixeu als 4 o 5 que valen de la Coalició i que realment i posen tot el compromís; i que evidentment s'equivoquen, com tothom quan té una responsabilitat. Alguns no n'han tingut mai d'aquestes i per això, els és fàcil criticar. I d'altres es prenen la política com una secta vital, i els altres com una professió.

Esteu fent un flac favor a la classe treballadora mitjana i baixa. I vosaltres, "Esquerra Independentista" quan us presenteu a les eleccions llavors si que us tindrem consideració. Fins llavors, evidentmnet sou una minoria. Alguns molt vàlids, però la majoria antisistemes que viuen dels papis. I alguns que no condemnen l'estat excepcional en que es viu al País Basc. Una vergonya tot plegat.

PSC endavant. La esquerra enderrera. Moltes gràcies a tots.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
La única esquerra real parlamentària és ICV-EUiA? Fes-t'ho veure. Ser d'esquerres significa alguna cosa més que dir-ho. De moment, no heu parat ninguna de les polítiques econòmiques del Tripartit -que d'esquerres no són- i quan les coses s'han posat lletges -Nissan i estudiants- heu recorregut a les porres. Heu dilapidat el poc capital polític que us quedava i que podíeu reunir, i el que és pitjor, heu defraudat a molta gent que us va votar, que durant anys us havia votat, i que a les pròximes votaràn altres partits minoritaris, blanc, nul o tiraràn a l'anarquisme o als moviments socials de base. I faràn bé. Us heu cremat vosaltres mateixos. Us convertireu en una secta.

El PCC és xiringuisme pur i dur. De filostalinistes a apoltronats. I entremig, res de res. Un carrerón.

Que us donin pel sac.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
ja comença a cansar la cantinel·la de "si no ens voteu, vindràn ells". No era aquest l'eslògan del PSC? Lo cert es que us van votar, i ells no han vingut, però tampoc ha fet molta falta, perquè han seguit controlant els fils econòmics i de poder sense que vosaltres els toquéssiu ni que sigui amb una legislació que taxés les rendes més altes, que és el que els votants us van confiar. Bueno, potser heu canviat les poltrones de pell per altres ecològiques... Joan Gil, el teu discurs patètic -"voteu-nos o vindrà la dreta!"- per demanar el vot ja no cola. Heu tingut la oportunitat. La heu desperdiciat. O renoveu els càrrecs o us anireu al carall. I com que això va en contra del marxisme-xiringuisme-pensament marià, i dels que viuen de la sopa boba d'EUiA, us anireu al carall. Molts militants de la vostra base no s'expliquen el que feu i segurament estan a hores d'ara redactant la carta de dimissió...
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
Curiós com sempre els del psuc viu utilitzen les seves noticies per fotre merda al pcc...

Mentre foteu merda al PCC, aquest partit treballa. Per exemple, les comunitats palestines,siries, libaneses,pakistaneses i ecuatorianes a Catalunya tenen dirigents o les dirigeixen membres del PCC.

A indymedia podeu fotre brossa, pero al carrer i a la fabrica estem nosaltres treballant honestament !
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
anava a contestar però no val la pena. Ja ho ha dit tot el company d'aquí dalt.
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
Més que marxistes sou grouchomarxistes. Curiós com els del PCC parlin de "gent del PSUC que fot merda al PCC" a tota crítica... Que se us veu el bigoti! Si el PCC treballa i té tants súper-militants que riu-te'n tú de l'Stajanov, on estan els resultats? Què ha dit el Sr. Miralles de la política del Sr. Castells o del Sr. Saura? Si llegíssiu a Lenin en comptes d'adorar el seu retrat pegat a una paret sabríeu allò de "los hechos son testarudos."
Re: ICV amenaza al PSUC-Viu por pedir la cabeza de Saura
29 mar 2009
Hay company, a tu si que se't veu el bigoti, u otros pelos...

En fi, quina pèrfua de temps

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more