Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : criminalització i repressió : xarxa i llibertat
[URGENT] Enviament de faxos al jutjat que ha posat l'enric a presó preventiva!
23 mar 2009
Atenció companyes i companys,
aquesta setmana és important per a l’Enric Duran, ja que l’advocat ha presentat avui un recurs davant el jutge, que haurà de decidir en el termini de tres o quatre dies, si segueix pensant que l’Enric ha de ser a la presó o no. Per això és important que ara fem certa pressió i que fem notar el nostre suport a l’Enric.

ENVIEU EL TEXT SEGÜENT, indicant les vostres dades, per fax o per correu ordinari, als jutjats, a l’atenció del jutge que ha de decidir sobre el cas de l’Enric. No tenim possibilitat d’enviar un correu electrònic perquè no coneixem l’adreça, però pensem que encara que resulti un pèl més complicat enviar una carta, la solidaritat que sentim cap al nostre company i la indignació pel seu empresonament ens faran actuar.

Que tregui fum el fax dels jutjats!
Que es col•lapsi la seva bústia de correu!
Enric Duran llibertat JA!

També us facilitem l’adreça de l’Enric a la presó de Brians, per tal que tots li puguem enviar cartes de suport i estima.

Enric Duran Giralt
Centre Penitenciari Brians 1
Ap. Correus núm 1000
CP 08760
Martorell

A l’atenció de Jordi Lluís de Prada, titular del jutjat d’instrucció núm. 29 de Barcelona

JUTJAT D'INSTRUCCIÓ Nº 29

Pg. Lluís Companys, 1-5

8018 BARCELONA

Telf: 935673029 | Fax: 935569929

Li escric aquestes línies per demanar-li que reconsideri la seva decisió de dictar presó preventiva per a l'Enric Duran. L'Enric és una persona àmpliament coneguda i estimada per la societat civil de Barcelona, en especial entre els moviments socials que actuen i treballen a la ciutat i també arreu de Catalunya. L'Enric és una persona implicada, ja des d'inicis de l'any 2000, en campanyes per un altre món possible, la Xarxa Catalana per l'Abolició del Deute Extern, i el promotor de projectes com l'agència de notícies liberinfo.net, l'Infoespai del barri de Gràcia, l'Entesa pel Decreixement i Temps de re-voltes, amb qui va recórrer Catalunya en bicicleta durant dos mesos l'any passat, difonent idees per transformar la societat al llarg de més de 30 poblacions catalanes, fet que li va permetre tenir contacte amb un gran nombre de persones i col•lectius del territori. Actualment també és el responsable del butlletí setmanal moviments.cat, que arriba a més de 20.000 persones de tot el territori català.

L'Enric és, doncs, una persona molt reconeguda per la seva tasca incansable de proposar alternatives i el seu impuls a tirar-les endavant, és una persona arrelada i implicada a la ciutat de Barcelona, una persona que desitja canviar les coses al seu país i al món en general. Si bé va decidir sortir del país durant un cert temps, per poder seguir treballant en l'organització i elaboració de propostes per fer front a la crisi sistèmica actual, en cap moment va pensar en fugir de la justícia, ja que sempre ha dit que si havia d'afrontar les acusacions de la justícia ho faria, amb els arguments legals necessaris per defensar la seva acció. El llibre que ha sortit al carrer fa ben pocs dies, del qual ell n'és l'autor, resulta molt clarificador en aquest sentit. L'Enric ha tornat a Catalunya precisament per seguir participant en les mobilitzacions ciutadanes, al costat de la seva gent.
Fins al moment actual, no sembla haver-hi constància que aquesta persona, l'Enric Duran, hagi intentat defugir en cap moment l'acció de la justícia. No hi ha cap constància que hagi incomplert cap requeriment de cap mena d'instància per presentar-se voluntàriament davant de cap autoritat reconeguda. No sembla que hagi arribat en cap moment a ser objecte de cap mena d'ordre de recerca i captura.

Som moltes les persones que pensem que la presó preventiva no és una mesura justificada per aplicar al cas de l'Enric, ja que s'enfrontarà a la justícia en el moment que hi hagi un judici, però no hi ha motius suficients per tenir-lo empresonat abans que arribi aquest dia. Si l'Enric volgués fugir de la justícia no hauria tornat a Catalunya, o bé s'hauria amagat, cosa que no feia precisament quan va ser detingut a la Universitat de Barcelona.

Entenem, també, que l'operatiu designat per detenir-lo va ser completament desproporcionat en el seu moment. Ens costa d'imaginar un operatiu similar per a cada un dels “morosos” existents al nostre país. També constatem com en el cas de persones acusades de corrupció o d'apropiació indeguda de diners públics -i blanqueig de capital, suborn, associació il•lícita, etc. -no se'ls aplica mai la mesura de presó preventiva, per posar un exemple citarem casos tan actuals com el de Ginés López o Jesús Sepúlveda, aquests sí imputats per delictes molt greus. En casos d'estafa autoreconeguda de diners
públics amb xifres molt superiors a les de l'Enric els jutges solen decretar lliberat
sense fiança, com és el cas per exemple, de l’empresari Manuel Ramón Martín Peña, en la trama de corrupció urbanística de Ciempozuelos. Creiem que aquest “fet diferencial” amb el cas de l’Enric, per si mateix, contribueix a que la ciutadania en general tingui una percepció dels poders de l'estat, dels quals la justícia és un del pilars fonamentals, com a un ens que treballa, potser massa sovint, contra el poble i sense el poble.

Per això li demano que reconsideri la seva decisió, i que tenint en compte el recurs que ha presentat el seu advocat, actuï en la direcció que li sembli més convenient.

Espero que l'Enric pugui sortir en llibertat ben aviat ja que som moltes les persones que l'esperen i els projectes que el necessiten.

Atentament,

Nom i cognoms

DNI

Població
Mira també:
http://www.17-s.info/node/1334

This work is in the public domain
Sindicat