Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sense clasificar
[Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
15 mar 2009
De la mano de Erick Benítez Martinez nace este titulo con el que con los compañeros de El Grillo Libertario, volvemos a retomar las ediciones en papel.
la traicion de la hoz y el martillo.jpg
Así como es interesante para la lucha libertaria cultivarse en los valores que han defendido y defienden anarquistas a lo largo de todos estos años de infatigable lucha, también es importante conocer ideologías, autores y pensadores que se oponen o que difieren de los valores perso­nales, pues la complacencia no tiene que bastarnos, y con análisis que no son propiamente libertarios, se adquieren conocimientos y raciona­mientos que nos pueden enriquecer ideológicamente.

El presente libro no pretende ser un escrito filosófico ni puramente ideló­gico, sino más bien, un análisis del marxismo, de realidades del punto de vista militante y activista. Tampoco quiere explicar qué es el anarquismo, pues para eso ya hay otros autores que lo han intentado definir y analizar desde su perspectiva personal.


Así pues el presente libro pretende hacer desaparecer mitos y destapar el oportunismo y la sinrazón de aquellos que, desprestigiando la idea del verdadero comunismo, han utilizado ésta palabra y la han tergiversado hasta hacerla despreciable, puede dejarse puntos de análisis abiertos, pero ahí queda escrito una parte del análisis que el autor ha querido dar más importancia.

Núnca debemos olvidar tanta traición y tanta desfachatez no podemos nunca dejar respirar al autoritarismo, se vista del color que se vista, por­que la unidad ha de ser con quien se la merezca.

“Qué el lector no se haga anarquista jamás, no es obligatorio serlo. Pero lo que debería ser verdaderamente un deber de todos es conocer el anarquismo." Volin

436 paginas - 15 €.
Mira també:
http://www.nodo50.org/elgrillolibertario/
http://www.sentimientoskontraelpoder.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
15 mar 2009
Ay mara.. quin perill de llibre.

Mira que encaminar les frustracions anarquistes a despotricar de la resta, és trist.

Això no se si és el símptoma de que l'anarquisme està en un dels seus pitjors moments històrics.


PD: Per cert... 15 € són una pasta, és més barat qualsevol llibre de butxaca d'una multinacional que treu benefici i fa publicitat.
Penjeu el llibre en Internet i l'edició paper a preu de cost... o lo dels productes i cultura gratuïta és només la escusa per entrar a robar? jejeje
Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
15 mar 2009
"Això no se si és el símptoma de que l'anarquisme està en un dels seus pitjors moments històrics."

No saps ni què dius.
Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
15 mar 2009
Mes que tractarse de frustracions anarquistes,mes aviat es un recordatori historic de totes les vegades que els anarquistes han baixat la guardia amb l'engany de la unitat proletaria i han sortit escaldats, perque sempre els comunistes, a vegades amb els nacionalistes (Ukraina, Kronstad, Moscou, Catalunya, Arago, Cuba...) s'han aprofitat i els han masacrat quan ja no els necesitaven. Es veritat que ha hagut moments de col.laboracio on no ho han fet, pero era perque el capital els ha aixafat conjuntament abans de que ho fesin, com a la Comuna de Paris o a Asturies, i veient com va anar a altres llocs si haguesin consolidat les revolucions, de ben segur que els autoritaris haurien tornat a fer el mateix. Lo pitjor d'aixo es que sobre el paper, tan donats com son els marxistes a la autocritica, tots aquests que ens tornen a parlar d'unitat popular i anticapitalista, quan surt aquest tema, son ben pocs els que reconeixen les traicions comeses i no les justifiquen amb excuses relatives a la estrategia i la cojuntura, etc, etc...
Per parlar de unitat d'accio puntual i estrategica, s'haura de començar com a minim, per entendre una mica la desconfiança anarquista i reconeixer cagades com els fets contrarevolucionaris del Maig del 37 a Barcelona, per exemple...
Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
16 mar 2009
Els nacionalistes anaven al front comandats per l'exercit regular espanyol mentre els anarquistes es passejaven per bcn foten tiros, no siguem ingenuus.
Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
16 mar 2009
Totes les coses que comenta mackhnovista són certes, i em penso que l'autocrítica sí que s'ha fet (excepte els comunistoides más rancis), però no és menys cert que els anarquistes sovint pinten als comunistes tots iguals, i aplicant els termes retrospectivament, com si bolxevisme i marxisme fossin una mateixa cosa. Val a dir que els actes de contricció també podrien venir de tant en tant de l'altre cantó, perquè el paper dels bakuninistes a la revolta cantonal espanyola va deixar molt que desitjar... Tant és, això ara, el problema d'aquest llibre es que es presenta com un "anàlisi del marxisme" amb un títol que té bastant poc de neutral: LOS ENEMIGOS DE LA HOZ Y EL MARTILLO. I una foto del Bakunin. Com si la falç i el martell haguessin existit desde la primera AIT. Això és molta propaganda -en el pitjor sentit del terme- i molt poc rigor històric i no fa cap bé a ningú... El tema de Kronstadt és més complicat de lo que presenten els pro-bolxevics i els anarquistes. Val la pena donar-li una ullada a això: http://en.wikipedia.org/wiki/Kronstadt_rebellion. Sobre tot l'últim paràgraf: According to this view, the majority of the sailors in the Baltic Fleet stationed at Kronstadt were recent recruits of peasant origin. Stepan Petrichenko was himself an Ukrainian peasant.[15] He later acknowledged that many of his fellow mutineers were peasants from the south who were in sympathy with the peasant opposition movement against the Bolsheviks. In the words of Petrichenko: "When we returned home our parents asked us why we fought for the oppressors. That set us thinking."
Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
16 mar 2009
Mes que ingenuitat lo teu es ignorancia amic a. Nacionalistes hi va haver als dos bandols. I exercit regular tambe. Pero hi havia nacionalistes espanyols que lluitaven fora del exercit regular sublevat, tot i que coordinats a vegades, com els falangistes i els requetes, i tambe hi havia nacionalistes catalans que lluitaven a les milicies del altre bandol, i tambe la majoria es va acabar per integrar al exercit popular, que era el exercit regular republica. Els anarquistes mentres varen durar les milicies varen fer molt mes que fotre trets per Barcelona( la qual no hi hauria parat el cop feixista del 18 de Juliol sense els anarquistes). Varen colectivitzar bona part de la economia catalana i aragonesa, varen estar lluitant al front d'Arago i molts anarquistes catalans varen deixar la vida defensant Madrid. Els anarquistes estaven a primera linea de foc a tots els fronts, i a Barcelona els que mes tiros van fotre contra els propis aliats varen ser els comunistes amb la complicitat dels nacionalistes.
Per autonom nomes et dire que no pots comparar els milers de morts anarquistes i trosquistes a mans de stalinistes, amb la mala gestio d'una revolta espontanea i poc preparada, per els primers bakuninistes, com la que va succeir a Alcoi i que tampoc va ser en contra dels marxistes. Tampoc els anarquistes han reprimit cap revolucio com han fet els comunistes. I en qualsevol cas la comparacio de xifres no es homologable en un cas i en l'altre.
Respecte a la critica del llire a partir del titol i la portada, trobo que no es gaire justa. Hauriem de criticar-lo per el contingut, perque un titol pot ser mes o menys encertat pero es una sintetitzacio, igual que els simbols de la portada. Tambe es podia haver fet alguna cosa amb la A circulada i l'estel roig de cinc puntes, i tampoc seria gaire rigoros, pero es que es nomes una imatge per resumir una lluita que en esencia es la mateixa desde al menys els temps d'en Marx i d'en Bakunin: Socialisme llibertari vs Socialisme autoritari. Dues maneres de transformar el mon. I tot els abusos que varen cometre els stalinistes amb la falç i el martell per bandera, ja els havia anunciat el Bakunin quan prevenia contra els perills de la dictadura del proletariat i del poder amb el pretexte de la justicia social.
Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
16 mar 2009
Mackhnovista: Abans que res, valorar la teva resposta, bastant més amable i establint un debat com cal en Indymedia -cosa que, desgraciadament, no veiem a sovint-. Només vull insistir en que no em sembla correcte lligar l'estalinisme amb Marx, i el terme dictadura del proletariat amb la URSS -i menys encara amb la URSS d'Stalin. Recorda que la Comuna de París també es feia dir "dictadura del proletariat"... Refutacions de l'autoritarisme de Marx n'hi ha un fum, no les recordaré totes aquí. A mí el que em molesta d'aquestos llibres és que sembla que volen fer més gran la bretxa entre anarquistes i comunistes, quan el que calen, penso jo, són més llibres que recordin que va haver un moment, el de la primera AIT, en que van lluitar colze amb colze per la justicia social, i que, estaràs d'acord amb mí, això és el que hem de recuperar. Naturalment, sense oblidar el passat, perquè això mai s'ha d'oblidar.
Salut.
aixo, aixo quedeu-vos al passat
17 mar 2009
El temps posa a cadascu al seu lloc. Fa gracia llegir de les "col-lectivitats" aixo es com li dieu el arribar a un poble, arreplegar tots els quartos, fabricar "diners" locals que no servien d'un poble per altre i podria seguir, pero no en tinc ganes. Com he dit, gracies per carregar-vos l'ultima oportunitat de tenir un futur com a poble. Ara sou minoritaris i el nacionalisme catala avanca, a poc a poc pero cap endavant. Em cago en: nestor mackno, lenin, bakunin i la mare que els va parir.
Re: [Nueva edición] La traición de la hoz y el martillo
17 mar 2009
Millor que qui arreplegui els quartos sigui La Caixa, que es ben catalana. I els torni a invertir en coses maques i utils per tothom, ja sigui aqui o a la China popular.

Per cert,Pepet: es diuen col.lectivitzacions, no "col.lectivitats". I no te a veure amb res del que dius. Es el que mes tard es va anomenar Autogestio. I basicament, vindria a ser quan els camperols, o treballadors en general, s'apropien dels mitjans de produccio i els gestionen colectivament, sense que els hi robin els beneficis ni els explotadors, ni els intermediaris, ni demes parasits...
Capici, tros de caganer?
Sindicat