Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Els estudiants de Lleida surten al carrer de nou contra Bolonya
12 mar 2009
Avui, dijous 12 de març, dos-cents estudiants de la Universitat de Lleida han sortit al carrer a protestar contra l’aplicació del procés de Bolonya i l’abandó econòmic de la universitat pública per part de les institucions.
DSCN1838.JPG
DSCN1878.JPG
DSCN1935.JPG
La convocatòria, feta pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les Assemblees de Facultat i Escola de Cappont, Lletres i ETSEA ha sortit a les 12 del migdia de la Plaça Víctor Siurana i ha transcorregut la Rambla d’Aragó, l’Avinguda Catalunya i l’Avinguda Madrid fins a la subdelegació del Govern a la plaça la Pau, on s’ha llegit un manifest i s’ha desconvocat l’acte.

La manifestació demanava la congelació dels nous plans d’estudi reconeguts en el reial decret 1393/2007. El reconeixement del dret a una segona avaluació per curs. Que es replantegi el diàleg entre les diferents parts de la comunitat universitària després del fracàs que va suposar la Taula Nacional per la Universitat Pública. Que millori la inversió pública en universitats i recerca per a garantir la independència econòmica i intel•lectual d’aquests organismes i que es retirin els expedients aixecats als estudiants de la UAB per oposar-se a la implantació del procés de Bolonya. També s’ha fet esment a el company de la UAB, Tomàs Sayès, que avui porta 18 dies en vaga de fam per exigir a les autoritats universitàries que replantegin els seus posicionaments i facin cas a les demandes del moviment estudiantil.

El manifest recordava també que els estudiants no som l’únic col•lectiu que es manifesta i lluita contra el procés de Bolonya, el passat dimarts 10 de març tres-cents membres del Personal Docent i Investigador (PDI) i del Personal d'Administració i Serveis (PAS) han presentat el manifest "Contra el desballestament de la universitat pública. El PDI i el PAS davant el Procés de Bolonya", on es denuncia la mercantilització de la universitat que suposa l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i la imposició de tot aquesta reforma universitària. Es denuncia especialment el progressiu segrest dels espais de pensament crític, l’adequació de la producció i l’ús del coneixement a les lleis del mercat, la insuficiència de transparència en la planificació i gestió del dia a dia de la Universitat i l’extralimitació de les relacions jeràrquiques i de les diferències de condicions laborals dins del PDI i del PAS.

Els estudiants ens hem manifestat per una universitat al servei de les necessitats socials. Una educació que construeixi una societat justa i lliure. No volem que la universitat sigui una fàbrica de treballadors al gust de les empreses.
Volem la universitat pública. Una universitat per a totes, amb accés lliure, sense cap mena de barreres, ni econòmiques, ni administratives, ni acadèmiques. Volem fora les empreses de la universitat.



Defensem la Universitat, lluitem des de les aules!

    Universitat de Lleida, 12 de Març del 2009




Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Assemblea de Facultat de Lletres
Assemblea de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA)
Assemblea de Campus de Cappont
Mira també:
http://tancadaudl.blogspot.com/
http://sepc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els estudiants de Lleida surten al carrer de nou contra Bolonya
12 mar 2009
la notícia ja surt als mitjans i tot!

http://www.segre.com/index.php?id=225&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=28297&tx_ttnews[backPid]=199&cHash=f4d1dfbce3
Re: Els estudiants de Lleida surten al carrer de nou contra Bolonya
12 mar 2009
aqui també, al minut 6:

http://www.3cat24.cat/video/1075969/altres/TN-comarques-Lleida-12032009

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more