Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
UNITS I UNIDES PER A RECUPERAR LA MEMÒRIA per una Colòmbia sense oblit
06 mar 2009
Concentració divendres 6 de març 19h. Contra les execucions extrajudicials i pels acords humanitaris a Colòmbia

Coordinadora Colòmbia Catalunya

Pl. Catedral, Barcelona, Catalunya
n66992237224_9470.jpg
UNITS I UNIDES PER A RECUPERAR LA MEMÒRIA
PER UNA COLÒMBIA SENSE OBLIT

Tothom que ens adherim a aquest manifest, víctimes de crims d'Estat, organitzacions i institucions defensores dels drets humans, organitzacions sindicals, organitzacions socials, forces polítiques, i persones compromeses i solidàries amb una Colòmbia en pau i amb justícia social declarem el següent:

1. Que rebutgem totes les formes amb les quals l'Estat colombià viola els drets humans i realitza crims contra la humanitat. Denunciem la política de "seguretat democràtica" i les seves estratègies i tàctiques de guerra no convencional violatòries del dret internacional, que vulneren els principis bàsics de l'Estat de dret i vinculen cada vegada més als civils en el conflicte armat. Denunciem les execucions extrajudicials, el pagament de recompenses, l'ús de distintius d'organitzacions internacionals i mitjans de comunicació en operacions militars, les desaparicions, la tortura i desplaçaments forçats utilitzats de manera sistemàtica contra la població civil, com a eines de terror amb l'excusa de la lluita contra el terrorisme.

2. Que resulta inadmissible tota defensa pública d'aquests crims, sigui per raons ideològiques o d'Estat, sota el pretext de la seguretat nacional, del pretès dret a l'autodefensa o de qualsevol altre argument. Considerem que tota expressió o discurs amb el qual es pretenguin justificar les violacions als drets humans i el dret humanitari, allunya del camí de la pau i la democràcia, màxime si és l'Estat qui ho indueix.

3. Per tal motiu exigim del Govern colombià el reconeixement de l'existència de víctimes de crims d'Estat. Que es respecti el seu dret a organitzar-se i reconegui la seva legitimitat per a fer-ho. Igualment reivindiquem les garanties per a exercir l'oposició política i la protesta social. L'Estat ha de garantir a les víctimes la seva protecció i els drets a la Veritat, Justícia i Reparació i les garanties de NO REPETICIÓ.

4. Manifestem la nostra alegria pel gest unilateral de les FARC d'alliberar a algunes de les persones que mantenien en el seu poder. Felicitem a la plataforma "Colombians i colombianes per la pau" i a la senadora Piedad Cordoba pels fruits de la seva mediació. Insistim que l'Estat colombià i la insurrecció han d'avançar cap a la subscripció d'acords humanitaris que disminueixin l'impacte de la confrontació armada en la població civil. En aquest sentit encoratgem a la plataforma "Colombians i colombianes per la pau" a continuar amb el diàleg que porta a terme amb la insurrecció i al govern a donar-los suport, incloent en aquest diàleg a l'ELN. Igualment exigim a la insurrecció que cessi tota acció que atempti contra la població civil i a que acati i respecti els principis i normes del dret internacional humanitari.

5. Exigim veritat, justícia i reparació per a totes les víctimes de crims contra la humanitat i genocidi: que s'identifiquin plenament les restes trobades a les fosses comunes i siguin retornats a les seves families; la restitució de les terres als desplaçats i la derogació de les mesures legals que aprofundeixen l'expoliació dels territoris i que beneficien a les transnacionals; el desmantellament definitiu dels grups paramilitars i l'eliminació de les lleis nacionals que propendeixen per traslladar als civils funcions de seguretat; que es persegueixi i castiguin aquells funcionaris públics, empreses transnacionals i partits polítics compromesos en la "parapolítica", que són els autors intel·lectuals i beneficiaris directes de crims de lesa humanitat. Això significa el reconeixement públic dels crims per part de qui els ha comès, permès o afavorit perquè la societat en el seu conjunt s'horroritzi pel passat criminal del poder econòmic i polític i perquè MAI MÉS es permeti la seva repetició.

A la comunitat internacional:

Manifestem la nostra preocupació per l'ambigüitat del Govern de l'Estat Espanyol i dels altres Estats de la Unió Europea davant el conflicte colombià, per això demandem accions clares i en la via de donar suport a la sortida política i negociada del conflicte armat. En aquest sentit sol·licitem:

Al govern de l'Estat espanyol:

1. Que condicioni les inversions de les empreses de capital espanyol a l'estricte compliment i respecte dels drets humans en el territori colombià.

2. Que es privilegiï la cooperació per a la pau abans que per a la guerra, per tant exigim que s'anul·lin els contractes de venda d'armes i cooperació militar subscrits amb Colòmbia.

A tots els governs de la Unió Europea:

3. Que la signatura de qualsevol tractat de lliure comerç amb Colòmbia sigui condicionat al respecte als drets humans i que aquests permetin la superació real de la pobresa en la qual viu la majoria del poble colombià

4. Que es condicioni la cooperació amb l'Estat colombià al desmantellament real dels grups paramilitars i la no utilització de tàctiques de guerra no convencional o mètodes proscrits en el dret internacional humanitari

5. Que s'aporti en la construcció real de condicions per a la pau amb justícia social a Colòmbia, amb el reconeixement dels drets de les víctimes i s'exigeixi la superació real de la impunitat a Colòmbia.

Barcelona, 06 de març de 2009
Mira també:
http://www.colectivomaloka.org/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more