Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : corrupció i poder : educació i societat : laboral
Els Sindicats convoquen Dia de Vaga a l´Ensenyament públic: Comunicat 4/11
14 feb 2009
Comunicat 4/11de febrer del 2009:


Els sindicats amb representació a l’ensenyament públic convoquem unitàriament vaga el 19 de març
La política educativa del Departament d’Educació i l’actitud del seu conseller s’ha vingut caracteritzant els últims anys per l’autoritarisme més absolut i el menyspreu envers el professorat i la seva tasca, l’ensenyament públic en general i els seus representants legals, els sindicats.

A la presentació al Parlament d’un projecte de llei d’educació que obvia les propostes de les organitzacions representatives del professorat, al rebuig de part del professorat i altres sectors de la comunitat educativa expressada en les diferents mobilitzacions mantingudes al llarg de l’any passat, s’ha d’afegir la seva incapacitat i negligència a l’hora de resoldre els problemes reals que tenen plantejats avui els centres educatius públics: massificació de les aules, dèficit en les construccions escolars necessàries, professorat insuficient per a l’escolarització actual i futura, organització del tractament de la diversitat, restriccions i arbitrarietats en l’adjudicació de les plantilles, erràtica gestió per part del Departament...

A més, l’aplicació que ja està fent el conseller Maragall d’alguns preceptes continguts en el projecte de llei, quan encara no han estat discutits ni aprovats pel Parlament de Catalunya, reforça encara més aquesta manera gens democràtica de fer política.

A tot això, cal afegir una manca absoluta de respecte per la negociació col·lectiva, intentant retallar-la i minimitzar-la contínuament, tot prenent mesures unilaterals que empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i que constitueixen flagrants incompliments d’acords sindicals i de govern.

En aquest sentit, els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT expressem el més absolut rebuig a aquesta política educativa i exigim la dimissió del conseller Maragall.

Els esmentats sindicats fem una crida al professorat a assistir i participar a les assemblees de zona, a debatre en els centres l’abast i les conseqüències de la nova llei i les noves mesures proposades pel conseller i el Departament i a participar activament :

•en les concentracions davant els ajuntaments el dia 12 de febrer

•en la convocatòria de vaga del 19 de març

•en definitiva en el conjunt de mobilitzacions que es proposen per a obligar al departament a retirar aquestes mesures i continuar expressant:


Un no rotund a la política educativa del Departament d’Educació

1. No volem aquesta llei.

2. No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.

3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.

4. Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.

5. No a la retallada de plantilles.

6. Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.

7. No als incompliments del Departament d’Educació.USTEC, Comissions, ASPEPC, UGT, CGT.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Sindicats convoquen Dia de Vaga a l´Ensenyament públic: Comunicat 4/11
15 feb 2009
Amunt!!! Allà estarem!!!
Re: Els Sindicats convoquen Dia de Vaga a l´Ensenyament públic: Comunicat 4/11
16 feb 2009
És una vergonya. Esteu rentant la cara a CCOO i UGT.

Aquests dos sindicats van intentar boicotejar la vaga que es va fer l'any passat. Deien tot un seguit de bajanades que intentaven ocultar que estaven fent el joc al tripartit i Ciu perquè ens empasséssim la LEC sense fer gaire soroll.

En comptes de fer la vaga, van decidir sortir un diumenge per fer una manifestació. Es veu que eren quatre gats (la guàrdia urbana va dir que eren uns 500). I suposo que van tenir por de deixar de controlar al ramat i ara fan veure que s'a`punten al carro de les mobilitzacions. Per cert, un paper ben trist el de la CGT, que també es va sumar a la mani dominical aquella dels oficialistes.

CCOO i UGT, en el fons, estan a favor de la LEC: a favor de la municipalització, l'autonomia de les direccions, etc -mireu si no els documents de les seves pàgines web-, llavors per què s'apunten ara a les mobilitzacions? Per aiò, per no perdre el ramat, crear confusió, i arribat el moment, trair, com sempre fan.

Per exemple, tot i que han signat un manifest que diu estar contra la LEC (sic?), se'ls veu el llautó quan en les concentracions sobretot posen l'èmfasi en el tema de les hores extres. "No més hores extres" -diuen. La qual cosa tampoc no té sentit, perquè CCOO i UGT estan signant hores extres en totes les empreses.

Jo suposo que, després de la mani, el conseller es farà enrere en algunes de les seves mesures estrafolàries -com les hores extres-, llavors els de CCOO diran que ja s'ha aconseguit alguna cosa, i desmobilitzaran el ramat perquè no continuï lluitant contra la LEC, que suposa la finiquitació de l'ensenyament públic i un quantiós transvasament de fons públics cap a l'escola privada (que aran diuen que és d'interès "públic" -jo pensava que era un negoci).

És a dir, per no rentar-los la cara el millor és fer la vaga, però no estar al seu costat (quedant-se a casa o fent actes paral·lels).
Re: Els Sindicats convoquen Dia de Vaga a l´Ensenyament públic: Comunicat 4/11
17 feb 2009
Aquestes qûestions no poden estar per davant de la unitat al carrer. Hem de movilitzar-nos junts.
Re: Els Sindicats convoquen Dia de Vaga a l´Ensenyament públic: Comunicat 4/11
17 feb 2009
Unitat dels qui estem en contra de la LEC, i, en general, de les privatitzacions dels serveis públics. I aquest no és el cas -quina ironia, oi?-dels sindicats oficialistes hereus de la tradició comunista: elits sindicals que són correa de transmissió dels interessos polítics.
Re: Els Sindicats convoquen Dia de Vaga a l´Ensenyament públic: Comunicat 4/11
24 feb 2009
Nuevo lema para CCOO y los comunistas: Unidad en la calle y traición en los despachos
Sindicat