Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[URGENT] Avui DIJOUS Concentració solidària amb Palestina i pel Boicot a Israel dant del Palau Blaugrana
05 feb 2009
Concentració de protesta, davant del partit de bàsquet, Barça-Maccabi Tel Aviv
Entrada principal del Palau Blaugrana, C/ Arístides Maillol.
Dijous, 5 de febrer, 19.20h.
El partit comença a 19.45h. La concentració està autoritzada. Proposem mantenir-la fins que acabi el partit.
Porteu banderes palestines i kufiya (mocador palestí). Repartirem octavetes que porten la bandera palestina a l'altra costat.

Difoneu ràpidament, si us plau

Si pots arribar a Sodepau (Passatge del Crèdit, 7, pral), el dijous a les 18h, vine per ajudar-nos a portar material cap a la concentració.

Motius de la la protesta:

Barça: SÍ Matança a Gaza: NO
Protesta davant del partit Barça-Maccabi Tel Aviv
Israel acaba de dur a terme una matança a Gaza. Ha assassinat més de 1.300 persones, incloent-hi 400 nens, i ha deixat més de 50.000 persones sense casa. És només un exemple més de les agressions d'aquest aliat tan estimat per Occident.
No volem que continuï aquesta impunitat. No volem que s'oblidi el poble palestí.

Per què protestem davant d'un partit de bàsquet?
La Unió Europea, i especialment el govern espanyol, haurien de trencar les relacions amb Israel, i deixar de vendre'ls armes, fins que no compleixi les resolucions de Nacions Unides i la Convenció de Ginebra. Donat que no ho fan, ens toca a nosaltres fer arribar aquest missatge.

No s'hauria de separar l'esport i la política?
En un món ideal, l'esport no estaria subjecte ni a la política ni als interessos comercials, però ara no és així. L'Estat israelià fa servir l'esport, i específicament el Maccabi Tel Aviv, per promoure la seva imatge pública. Ho va fer després del bombardeig al Líban de 2006, i ho farà ara. La pròpia pàgina web del Ministeri d'Afers Estrangers israelià subratlla la importància de l'esport pel prestigi d'Israel.

"Però el Maccabi no té la culpa"
En plena matança, jugadors del Maccabi van fer una visita oficial a Gaza per animar els soldats israelians, com explica amb orgull la web del club.

"Si critiqueu Israel sou antisemites"
Al contrari, rebutgem qualsevol mostra o acte d'odi vers la gent jueva. Israel no actua per a la gent jueva del món, sinó com a aliat dels dirigents d'EUA i de la UE. Cada vegada més gent jueva aixeca la veu per criticar les accions d'Israel, i diuen ben clar: "No en el nostre nom". Ens solidaritzem amb ells. (Veure: judiosantisionistasenespanya.blogspot.com)

Per a què serveix una acció com aquesta?
El poble palestí actualment viu sota condicions d'apartheid, com ha reconegut l'ex president d'EUA; Jimmy Carter. Durant el règim d'apartheid a Sud-àfrica, el boicot esportiu, amb protestes com aquesta davant de partits, van contribuir a desprestigiar el sistema racista. És una forma no violenta, però potencialment molt efectiva, per contribuir a portar la justícia a Palestina.
Així, si vas al partit, crida amb nosaltres Visca el Barça, Visca Palestina! Ajuda'ns a fer visible la bandera palestina dins el Palau Blaugrana. Així, farem arribar la nostra protesta a Israel, i enviarem un missatge de solidaritat al poble palestí, que tant la necessita aquests dies.

Campanya catalana de solidaritat amb Gaza · www.palestina.cat · www.aturemlaguerra.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [URGENT] Avui DIJOUS Concentració solidària amb Palestina i pel Boicot a Israel dant del Palau Blaugrana
05 feb 2009
Excel.lent convocatoria, anim.

Tot i que..quantes concentracions s'han convocat per les creixents accions antisemites al nostre pais (l'ultim al call de BCN)? Parlo d'agressions a entitats i persones d'aquest pais.. i no de Raholes.. vull dir de gent..

Darrera d'aquestes convocatòries carregades de bones intencions (no ho dubto), hem pregunto el perque de d'altres silencis, no només dels casos esmentats a dalt, els silencis en altres conflictes.. perquè només el poble palestí ens omple el cor i l'estat israelia (que es com una puça) ens molesta més (sí, en mans d'uns desaprensius, de la dreta mes rancia i repugnant.. però n'apuntaria molts mes... i pitjors..), o si més no deperta més "pasió" que l'opressió del Marroc sobre el poble sahraui, el conflicte civil argelià, la situació del poble amazigh en tota aquesta geografia, el conflicte al Sudan (sabeu quants morts entre muslmans i cristians?) per no seguir mes a l'orient.. la situació del poble kurd... i més a l'orient.. sabeu quants morts a Sri Lanka per la llibertat dels tamouls?... i l'àfrica negra... sabeu que passa ARA a Zimbawe? i al Congo?

Només hem pregunto... perquè el mal dels mals d'entre tots els conflictes internacionals es sempre la puça d'Israel?

Serà perque encara tenim (els que ens considerem europeus) algun tipus de remordiment?

Responsabilitat?

Perque simplement.. no ens agaraden els jueus?

Perque som ximplets i no sabem llegir premsa internacional?

Perquè.. on està Zimbawe?

Serà per les colonies que es monten tots els estius -a banda de la gent que s'ho curra ISM etc..- i les aventures que expliquem als colegues? (Puc recomanar unes colonies a Tanzania, que si be no es menja com a Ramal.la és més divertit)

només hem pregunto...

"Visca el Barça, visca Palestina"...


Salut
Re: [URGENT] Avui DIJOUS Concentració solidària amb Palestina i pel Boicot a Israel dant del Palau Blaugrana
06 feb 2009
Bar$a NO Matança a Gaza TAMPOC

Puta Bar$a i Visca Palestina!!!

BAR$A=ISRAEL

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more