Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Palestina: CONCENTRACIO Diumenge 4, 8h. Plaça Sant Jaume Barcelona
03 gen 2009
CONCENTRACIÓ DIUMENGE 4, 8h. Pl. Sant Jaume Barcelona

DIFONEU LA CONVOCATORIA

ATUREM LA MASSACRE CONTRA EL POBLE PALESTI
539aPalestine.jpg
extret de Vilaweb)

Tancs israelians entren a Gaza

Just en fer-se fosc · El cap de Hamàs a l'exili amenaça Israel de les conseqüències de l'operació · Israel mobilitza desenes de milers de reservistes

Tancs i tropes de l'exèrcit israelià han entrat a Gaza per a controlar certes zones utilitzades per a llençar coets contra territori israelià, segons que ha confirmat un oficial. Testimonis oculars han dit que una petita columna de vehicles militars, amb el suport d'helicòpters de combat, havien entrat pel nord de la franja. L'exèrcit ha bombardejat Gaza amb foc d'artilleria durant tot el dia, causant com a mínim quinze morts i una cinquantena de ferits, segons Hamàs.

El cap de l'organització a l'exili, Khaled Meshaal, ha advertit Israel avui que el moviment islàmic tenia capacitat per a resistir una operació terrestre de l'exèrcit.

Meshaal ha dit que hi podrien haver més segrestos de soldats. En la primera compareixença pública des que van començar els atacs, ara fa una setmana, ha dit que Israel tindria un futur negre si l'exèrcit entrava a Gaza. L'operació militar ja ha causat més de 450 morts i uns dos mil ferits.

Reservistes mobilitzats

L'oficina del primer ministre, Ehud Olmert, ha informat avui que el govern israelià ha ordenat mobilitzar desenes de milers de reservistes per a reforçar el contingent de l'exèrcit desplaçat a Gaza. Un portaveu militar, el general Avi Benayahu, ha dit que la incursió per terra duraria 'molts dies'.

Israel va permetre ahir l'evacuació de 433 estrangers que viuen a la franja. La decisió va ser el senyal que l'exèrcit es preparava per intensificar l'escalada d'atacs. De fet, Tel Aviv no té cap intenció d'aturar els atacs ni de decretar cap alto-el-foc, tal com va dir la ministra d'Exteriors, Tzipi Livni, a Nicolas Sarkozy.

Missions diplomàtiques

La nova presidència txeca de la Unió Europea va anunciar una missió diplomàtica d'alt nivell a Orient Mitjà per als pròxims dies, amb l'objectiu d'ajudar a resoldre el conflicte entre Israel i Palestina. La missió europea coincidirà, el 5 de gener, amb la presència del president francès Nicolas Sarkozy. A diferència de França, que ha demanat un alto-el-foc immediat a Israel, Txèquia, fortament alineada amb els Estats Units, dóna suport als bombardeigs en nom del dret d'Israel de defensar-se.

L'ONU no es posa d'acord

D'altra banda, el Consell de Seguretat de l’ONU no ha arribat a un acord sobre un projecte de resolució proposat per Líbia que instava a l’aturada immediata dels atacs. Després d'una reunió d'urgència convocada a instàncies de la Lliga Àrab, els ambaixadors dels Estats Units i del Regne Unit s’hi han oposat perquè la proposta no incloïa cap menció als atacs palestins sobre Israel, segons que han dit.

Malgrat el desacord, els països àrabs s’han mostrat disposats a continuar negociant per a poder obtenir el cessament dels atacs com més aviat millor. Fins ara, la crida feta per l'anomenat 'Quartet per a l'Orient Mitjà' (ONU, EUA, UE i Rússia) no ha donat resultat.
Mira també:
http://www.palestina.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more