Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jean-Marc Rouillan(Action Directe) Denegada la semi-llibertat
04 des 2008
El jutge denega el restabliment de la semillibertat a l'ex-activista Jean-Marc Rouillan
Fa cas a la fiscalia, que considera que va reivindicar la lluita armada en una entrevista.
rouillan_278.jpg
El tribunal d'apel•lació de París ha refusat avui de restablir el règim de semillibertat a l'ex-activista d'Action Directe Jean-Marc Rouillan. Ja li n'havia privat a l'octubre, fent cas d'una petició del fiscal, que va considerar que Rouillan reivindicava la lluita armada en aquestes declaracions, fetes a L'Express. Durant el règim de semillibertat, Rouillan passava la nit i els caps de setmana en una presó de Marsella. Ara haurà de romandre a la presó.
El règim de semillibertat implicava de fer declaracions sobre les accions polítiques per les quals havia estat condemnat, l'any 87. Havia concedit algunes entrevistes, com aquesta de Xavier Montanyà, publicada a VilaWeb el març passat.

En totes les entrevistes havia complert el requisit del jutge. A la darrera, la publicada a L'Express, Rouillan mantenia la mateixa línia de discurs, amb declaracions com aquesta: 'Aclarim les coses: el procés de la lluita armada, tal com va néixer després del 68, dins aquell formidable impuls d'emancipació, ja no existeix (...). Però jo, com a comunista, continuo convençut que la lluita armada és necessària en un moment del procés revolucionari.' Uns quants mitjans de comunicació francesos les van contextualitzar com si Rouillan defensés la lluita armada o reivindiqués els fets que el van portar a la presó.

Cal tenir en compte que tan sols li mancaven dos mesos per poder obtenir la llibertat condicional. Ara, en canvi, li caldran dos anys per torna a accedir a la semillibertat.
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3112050

This work is in the public domain
Sindicat