Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Jean-Marc Rouillan(Action Directe) Denegada la semi-llibertat
04 des 2008
El jutge denega el restabliment de la semillibertat a l'ex-activista Jean-Marc Rouillan
Fa cas a la fiscalia, que considera que va reivindicar la lluita armada en una entrevista.
rouillan_278.jpg
El tribunal d'apel•lació de París ha refusat avui de restablir el règim de semillibertat a l'ex-activista d'Action Directe Jean-Marc Rouillan. Ja li n'havia privat a l'octubre, fent cas d'una petició del fiscal, que va considerar que Rouillan reivindicava la lluita armada en aquestes declaracions, fetes a L'Express. Durant el règim de semillibertat, Rouillan passava la nit i els caps de setmana en una presó de Marsella. Ara haurà de romandre a la presó.
El règim de semillibertat implicava de fer declaracions sobre les accions polítiques per les quals havia estat condemnat, l'any 87. Havia concedit algunes entrevistes, com aquesta de Xavier Montanyà, publicada a VilaWeb el març passat.

En totes les entrevistes havia complert el requisit del jutge. A la darrera, la publicada a L'Express, Rouillan mantenia la mateixa línia de discurs, amb declaracions com aquesta: 'Aclarim les coses: el procés de la lluita armada, tal com va néixer després del 68, dins aquell formidable impuls d'emancipació, ja no existeix (...). Però jo, com a comunista, continuo convençut que la lluita armada és necessària en un moment del procés revolucionari.' Uns quants mitjans de comunicació francesos les van contextualitzar com si Rouillan defensés la lluita armada o reivindiqués els fets que el van portar a la presó.

Cal tenir en compte que tan sols li mancaven dos mesos per poder obtenir la llibertat condicional. Ara, en canvi, li caldran dos anys per torna a accedir a la semillibertat.
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3112050

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more