Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El proper dilluns desnonaran al darrer veí de Robador 29
29 nov 2008
Després de cinc anys denunciant la situació d’assetjament immobiliari al que les empreses TARAVAUS 8086 SL i MANCIA 2003 SL han sotmès als veïns de la finca del c/ Robador n.º29, davant la passivitat de les institucions, el darrer llogater que quedava a la finca té ordre judicial de desnonament pel proper dilluns 1 de desembre.
L’abandonament de la finca, la pressió i l’assetjament psicològics, els talls de llum i aigua, els burofax amb amenaces velades i les estratagemes de tot tipus per fer que els veïns renunciïn als drets vigents en els seus contractes, s’han anat repetint des de 2001 i amb successius propietaris fins el dia d’avui. Des de fa quatre anys aquesta situació ha estat denunciada tant en els mitjans de comunicació com en els jutjats i davant les pròpies administracions. De fet, sobre aquesta situació s’han produït converses, primer amb la Generalitat de Catalunya (entre 2006 i 2007) i posteriorment amb el Districte de Ciutat Vella (entre 2007 i 2008). En aquestes converses, la resposta ha estat sempre la mateixa: entre les declaracions de bones intencions i la passivitat, la resposta final sempre ha estat no fer res.


En aquest temps, han estat expulsades de la finca al menys tretze famílies des de 2001, si hi incloem al darrer dels llogaters de l’edifici, que després d’haver tirat endavant una de les batalles legals més llargues, conegudes i documentades per defensar els seus drets i denunciar el mobbing, ara veu que tant els jutjats com les institucions deixen que aquesta història acabi de la pitjor manera possible: amb els veïns que han patit la violència immobiliària expulsats dels seus habitatges i amb els culpables de l’assetjament aconseguint els seus objectius, recompensats per una total i absoluta impunitat.


El proper dilluns al matí, en conseqüència, es consumarà un dels processos més vergonyants i representatius d’un model de ciutat, el model Barcelona, en el que l’explotació del territori i l’especulació immobiliària han estat, estan i sembla que estaran durant molt de temps per sobre dels mínims drets dels veïns i veïnes.


CONVOCATÒRIA:

Dilluns 1 de desembre

A les 9.00 del matí

a Robador 29

(metro Liceu o Paral·lel)

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa