Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
Comunicat de suport a les mobilitzacions estudiantils en contra del procés de Bolonya    

dimecres, 26 novembre de 2008

Les organitzacions Endavant (OSAN), Cajei i Maulets volem fer públic el nostre suport als i a les estudiants mobilitzats a favor de la universitat pública i en contra del procés de Bolonya.

Aquest procés de Bolonya, sota l'argument de la confluència europea i l'homologació de títols, és una maniobra més per afavorir l'entrada de capital privat i reduir la despesa pública en les universitats catalanes, una maniobra, en definitiva, per privatitzar i elititzar l'ensenyament superior. Forma part, doncs, de la lògica de l'Europa del capital que impulsa directives neoliberals i protofeixistes com la de les 65h o de la Vergonya.

Així doncs, pensem que la lluita contra l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior és una lluita fonamental no només per garantir el futur d'una universitat pública, catalana, de qualitat, popular i antipatriarcal, sinó també per al desenvolupament social, polític, cultual i econòmic de la nostra societat. Per bé que el model actual de la universitat no és, ni molt menys, l'ideal, els canvis que es proposen amb el procés de Bolonya agreugen, en la majoria dels casos, els problemes actuals com ara l'escassedat de recursos, la mercantilització de l'ensenyament o la retallada dels drets dels i de les estudiants.

Els i les estudiants de les universitats públiques catalanes, i en especial el Sindicat d'Estudiants del Països Catalans, porten molts anys denunciant els efectes del procés de Bolonya, però ha sigut durant les darreres setmanes que aquestes mobilitzacions han adquirit especial força i s'han estès al conjunt de les universitats públiques dels Països Catalans. Les multitudinàries manifestacions de València i Barcelona del passat 20 de novembre i els tancaments que s'han produït a les diverses facultats demostren que els i les estudiants estan majoritàriament en contra d'aquest procés o, si més no, que reclamen el seu dret participar del debat que condicionarà el futur de la universitat.
D'altra banda, la càrrega dels Mossos d'Esquadra durant la manifestació de Barcelona, així com els expedients oberts contra els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona que participaren en les protestes contra el procés de Bolonya durant el curs passat, demostren que l'única resposta de les institucions és la repressió.

Per tot açò, les organitzacions de l'esquerra independentista Endavant, Cajei i Maulets:

* Reiterem el nostre suport a les mobilitzacions estudiantils contra els procés de Bolonya i contra qualsevol altra agressió a la universitat pública.
* Expressem el nostre ple suport a les reivindicacions concretes de les mobilitzacions actuals que passen per la moratòria en la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, per l'obertura d'un procés de diàleg que permeta la participació de l'estudiantat en la presa de dedicions que afecten el futur de l'ensenyament i per la retirada dels expedients als i a les estudiants de l'UAB.
* Denunciem les tàctiques repressives dels cossos policials i dels equips rectorals de les diferents universitats que volen impedir la legítima expressió del malestar estudiantil.
* I, per últim, emplacem al conjunt de la societat a solidaritzar-se amb les reivindicacions estudiantils perquè no només està en joc la universitat pública, sinó que tots i totes perdrem si la lògica del capital s'acaba imposant en l'ensenyament superior.

Per una universitat pública, catalana, de qualitat, popular i antipatriarcal! Aturem Bolonya! Aturem l'Europa del capital!

Maulets, Cajei i Endavant (OSAN) Països Catalans, 25 de novembre de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
brillant !

moltes gràcies
Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
Endavant amb l'Esquerra Independentista!
Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
bla bla bla somos el sepc bla bla bla manipulamos asambleas bla bla bla independència bla bla bla
Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
Molts estudiants dels que estem tancats i ens estem autoorganitant no volem saber res de vosaltres i dels vostres intents de instrumentalitzar la nostra lluita.
Gracies pero no
Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
fart de boltxevics, "marxistes", "comunistes", indepes m-l, i analfabets politics que per haber llegit el manifest del 48 ja se senten prou dignes per saber el que cal fer i com fer-ho EN NOM del poble.

Apropiant-se, instrumentalitzant, denigrant en cas de rebuig, manipulant, sabotejant, dividint
la sobirania autonoma de tota entitat autoorganitzada (sigui assemblea sigui plataforma sigui revolta sigui espai informatiu)

com sempre!! com ensenyava a fer-ho Togliatti (recordeu?), com ho sabien Passionaria i altres,
com va gobernar el PSUC fins a la transició militar... Com els gudaris milikos van fer amb els polimilis.

L'objectiu de "l'avantguarda" "comunista", es a dir del partit boltxevic (i sobretot dels seus dirigents) NO es la revolució, NO es el socialisme, NO es la independencia de les "nacions oprimides"... No.... ES EL GOVERN!!

Es a dir, l'objectiu dels "comunistes" es governar, és ser govern... és clar, "per a la revolució", "per al socialisme", ...

Ja ho avisava Proudhon...

Nosaltres, perdedors explotats ningunejats gobernats dissidents MAI serem govern
PERO serem ingobernables!!!


i tard o d'hora ens veurem, altre cop, a l'altra banda de les trinxeres
Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
Als 2 últims, parleu en el vostre nom, no en el de la majoria, ja que la majoria d'estudiants (i això sí que és un fet objectiu) no volem com a portaveus catetos virtuals que parlin per nosaltres des de l'anonimat sense ni tan sols ser escollits.

I per cert, no ens veurem a "l'altra banda d eles trinxeres" per què l'anarquisme (alguns diran que per sort, altres que per desgràcia) fa anys que va completament perdut i sense rumb, i que allò que crea un dia ho destrueix el següent. La seva "època daurada" ja va passar, als 30, i després d'Scala tot ha anat igual. Dient-ho d'una altra manera: nosaltres ho tenim cru, vosaltres ho teniu impossible.

I per cert, els polimilis que comentes i que admires han acabat la gran majoria al PSE-EE (PSOE), qui sap si tu seguiràs el mateix camí..

PS: Si entreu a la web veureu que tot el teixit anticapitalista, des de comunistes a llibertaris, passant per troskistes, maoistes i no se quins istes més, estan fent comunicats de suport, fet importantíssim (el suport d'aquest teixit) per a la victòria de lluites, tal i com ens demostra la victòria dels treballadors de TMB.
Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
26 nov 2008
d'acord amb l'últim comentari

i benvinguts siguin tots els suports!
Re: Comunicat de suport als i a les estudiantes
27 nov 2008
trobo que copiant els nucleo terco ets molt original, suposo que ho has apres a la universitat comunista juas juas, o potser als tallers del teu partit, jiji

qui parla d'anarquisme?

jo parlo d'antibolxevisme, d'antileninisme, pallús!! En suma, d'autonomia obrera...

vosaltres nomes heu sabut perdre una guerra (des del gobern) y admirar barbuts... tarat!

Comunistes? Sempre amb lo mateix cuan voleu dir Marxistes i leninistes (i potser castristes)!!

Ah, i esclar, benvinguts els suports: també del MSR, anarco-liberals, maoistes-jochiministes... juasjuas

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more