Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Recollida de signatures en contra de la LEC
11 nov 2008
Publicació de la plana web on els ciutadans, ciutadanes i organitzacions de Catalunya poden adherir-se al manifest contra la Llei d'Ensenyament de Catalunya fet pels sindicats convocants de la vaga del 13 N
Com ja sabeu, el Tripartit ha elaborat una Llei d'Educació seguint els consells de l'FMI y l'OMC de comercialitzar tant com es puguin els serveis públics, en aquest cas l'educació. Una llei que és una autèntica reconversió industrial del sector i que acaba amb l'ideari de l'escola pública per col·locar en el seu lloc l'ideari de la privada: manca de democràcia, jerarquització, pèrdua de drets laborals...

Una prova de tot plegat és que en el redactat de la llei surt més de 205 cops la paraula "direcció", i tan sols 42 cops "consell escolar", 18 cops "claustre de professors" i 8 cops "família".

Aquesta llei, lloada per Jordi Pujol, Esperanza Aguirre, la patronal privada, els consells editorials dels diaris, i diversos prohoms de missa, la faran, oh sorpresa! (sorpresa?), els bons xicots de PSC ERC IC CIU CCOO, cadascú representant el paper que els escau: uns votant-la al parlament, uns altres posant pals a la roda de la mobilització del professorat, i encara uns altres representant una absurda cerimònia de la confusió barallant-se per unes parauletes (que si "servei públic", que si "servei d'interès públic"...), però sense qüestionar el contingut real de la llei.

Davant de tot plegat, diversos sindicats d'estudiants (SE, SEPEC...) i de professors (USTEC, ASPEPC, CGT) han convocat una vaga per al dimarts dia 13 de novembre.

La gent que apostem per l'ensenyament públic necessitem tot el suport i la solidaritat que ens pugueu aportar per intentar aturar la llei i superar la manipulación informativa a què serem sotmesos tots aquests dies.

Per això, poso en el coneixement de tots vosaltres aquesta iniciativa dels sindicats professors convocants de la vaga. Es tracta de signar via internet el manifest que han fet contra la LEC. Ens veiem el dia 13 de novembre a les 12 hores a la Pl. Universitat!

A tota l'afiliació, als centres educatius, al professorat, al personal d'atenció educativa i personal d'administració i serveis, als pares i mares, a l'alumnat de secundària i d'escoles de persones adultes:

El govern de la Generalitat ha tramès al Parlament el projecte de Llei d’Educació de Catalunya (LEC).
Davant aquest fet, USTEC·STEs, ASPEPC-SPS i CGT ens adrecem als treballadors i les treballadores i a la ciutadania en general per informar de les mesures que aquest projecte comporta i valorar-ne les conseqüències.

Entenem que aquest projecte de Llei no resol els problemes que avui pateix l’ensenyament públic, ans el contrari, avança cap a la privatització i l’organització empresarial dels centres públics.

És per això que us convidem a fer públic el vostre rebuig a l’esmentat projecte de Llei, a participar activament en totes les mobilitzacions i a adherir-vos, com a organització i/o personalment, a aquest manifest.

http://novolemaquestallei.cat/

Us demanem que us adheriu individualment i que promogueu l'adhesió al vostre centre. ( AMPA, CENTRE, CLAUSTRE, ... )

Salutacions
Mira també:
http://novolemaquestallei.cat/
http://novolemaquestallei.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recollida de signatures en contra de la LEC
11 nov 2008
"Davant de tot plegat, diversos sindicats d'estudiants (SE, SEPEC...)"

Eing? Fas una anàlisi pobra i reduccionista durant tot el text, intentant dividir entre bons (els convocants) i dolents (els no convocants) i després intentes amagar que la convocatòria a nivell estudiantil la signen l'AEP, el Sindicato de Estudiantes, Estudiants en Acció i el SEPC...?

Nano, aclareix-te. I pel que fa a la posició de CCOO, no siguis criatura i llegeix de tant en tant. La seva consulta a la pròpia afiliació va donar com a resultat una oposició total al nou avantprojecte, però també una majoria que volia esperar a un moment més decisiu per a fer una aturada general. La llei a mitjan novembre encara no ha entrat a tràmit parlamentari -com es pensava que ja ho estaria quan es va fer la convocatòria des d'USTEC-, i ara és possible que sortir al carrer només serveixi per a cremar l'efecte d'una vaga de mestres. De fet, és molt probable que la pròpia Conselleria n'hagi ajornat l'entrada a tràmit per a què la vaga sigui menys contundent.

Hi ha convocada una concentració pública davant del Parlament pel 30 de novembre. I continuaran les mobilitzacions, les quals són sempre beneficioses, les convoqui qui les convoqui.

Deixem ja el sectarisme, siusplau.

NO a la LEC!
Re: Recollida de signatures en contra de la LEC
13 nov 2008
Ets un MANIPULADOR, com la gent de CCOO i UGT i els seus correlats polítics.

En primer lloc, vosaltres esteu a favor de la LEC, no enganyeu la gent. Qualsevol pot entrar a la plana de CCOO d'Ensenyament i veurà les lloances d'aquest sindicat a l'anomenada "autonomia de centres", que, és, en el fons autonomia de les direccions del Departament per fer i desfer.

Vosaltres esteu a favor de la LEC perquè esteu a favor d'englobar pública i privada sota l'epítet de "públic", quan la privada concertada és un negoci. Això de considerar "públic" tot és l'argument ideològic per justificar la LEC, dinamitar l'especificitat de la pública, i fomentar el negoci privat.

I seguim amb les vostres mentides. Dius que heu fet una consulta al professorat per veure si volien la vaga. Us ha contestat un miler de persones, però no expliques que han contestat tant professors de la pública com de la privada. Per cert, a la privada concertada sí que sou majoritaris, però no a la pública, per això no m'estranya que vulgueu aquesta llei, ja us està bé.

A la pública no sou majoritaris, així que a veure si comenceu a respectar als sindicats majoritaris. Pocavergonyes.

Hem hagut de fer una vaga contra el Departament, però també contra vosaltres, que en algunes reunions de zona heu fet servir estratègies deformadores -típiques de les persones avessades a controlar les reunions- que han desanimat força el professorat. Així i tot, hem aconseguit que la mani fos reeixida.

Vosaltres, i tota l'elit política de la qual formeu part sou part del problema, no de la solució. Feu com que comenceu les coses, però, a tots els nivells, sempre acabeu traint la gent. Teniu massa por de perdre la vostra vida de sindicalistes oficials. Heu perdut totalment l'ombra.

El curiós i interessant és que no us limiteu als mitjans oficials, sinó que també sentiu necessitat d'acudir a fòrums com aquests per perllongar la vostra mentida.Però aquí, amiguet, et podem contestar en pla d'igualtat. Pocavergonya.
Sindicat