Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
Arriba una nova edici贸 del 鈥淪omriure per a Chiapas鈥? a Pineda de Mar
27 oct 2008
El programa d'activitats d'aquesta desena edició del â淪omriure per a Chiapasâ?, organitzat per â淕ONG per la defensa dels drets humans i dels poblesâ? es caracteritza per unir activitats específiques per a determinats sectors de la població amb altres per a tots els públics.
A més, els drets humans i la cooperació internacional són altres dels pilars d'una proposta que procura la igualtat social a través de diferents expressions, com l'artística, la del riso o l'educativa, entre unes altres. Serà a Pineda de Mar (Barcelona) del 29 d'octubre al 9 de novembre.

â淪omriure per a Chiapasâ? és una activitat sociocultural que es ve desenvolupant a Pineda de Mar (Maresme, Catalunya) des de fa 10 anys. Es tracta d'una activitat de Cooperació Internacional que col·labora amb diferents projectes en diversos territoris.

L'objectiu és la creació d'un espai per a cadascun i alhora la creació d'un espai comú per a tots. D'aquesta manera, activitats de joc infantil, conferències, exposicions i espectacles, coexisteixen amb activitats de marcat caràcter familiar.

A més d'això, donar suport projectes de cooperació internacional, realitzar activitats que fomentin la igualtat social prioritzant valors com la solidaritat i la cooperació internacional, potenciar la participació cívica de la ciutadania, ampliar l'oferta sociocultural del municipi de Pineda de Mar i sensibilitzar a la població sobre els drets humans i dels pobles i denunciar la seva violació es troben també entre les prioritats del â淪omriure per a Chiapasâ?.

Dintre del programa d'activitats podem diferenciar tres blocs temàtics, Activitats culturals, teatre, art, música, Activitats educatives i paticipativas i Activitats lúdiques. Així, del 29 doutubro al 9 de novembre: presentacions, documentals, xerrades, clowns, música, mercadiño d'intercanvi... Toni Albá, Cristhian Atanisiu i Les pestanyes, juntament amb Us sete magnífics + 1, entre uns altres participen en aquesta trobada per Chiapas.

10 anys de riures solidaris, 10 anys donant suport als indígenes zapatistas, 10 anys d'activitats solidàries pols drets humans.

Pallassos en Rebel·lia
El col·lectiu gallec Pallassos en rebel·lia va a participar activament en aquesta programació. Amb objectius semblants als de â淪omriure per a Chiapasâ? en el qual al seu posicionament es refereix, aquesta associació acudirà a la cita representada pol el seu director, Iván Prado, i per diversos dels seus membres.

A més, el teatre gallec dels â渟et magnífics + 1â? acudirà també a la cita amb Chiapas. Serà el dissabte vuit de novembre en una gall solidària envoltats de renombrados artistes i el diumenge 9 amb una funció del seu espectacle â淟a salut és el primerâ?.

Dimecres 29/10: Presentació del Somriure per a Chiapas i del projecte â淐aravanes Solidàries de Pallassos en Rebelâ¢liaâ? amb la presència de representants municipals i dels membres GONG. 20h Can Comas.

Dimecres 29/10: A continuació, xerrada â淓l riure actiu que transforma el mónâ? a càrrec dâ橧van Prado. Can Comas.

Divendres 31/10: Presentació de lâ檃genda Llatinoamericana i projecció de la I part del documental â渓â橢xcusaâ?. 20h, Biblioteca Pineda Centre.

Dimecres 5/11: Projecció dels documentals â淔amilia 068â? de Rubén Margalló i Toni Edo i de â淐aminado la Risaâ?. 19:30h, Can Comas.

Dijous 6/11: Estrena de lâ檕bra de titelles â淟â橝lba busca la llumâ? de Fengari titelles. 18h, Biblioteca de Poblenou.

Divendres 7/11: Estrena de lâ檕bra de titelles â淟â橝lba busca la llumâ? de Fengari titelles. 18h, Biblioteca de Pineda centre.

Divendres 7/11: Espectacle a càrrec de Christian Atanasiu â淛uglar con las palabrasâ?. 22:30h, Escola Sant Jordi.

Dissabte 8/11: Taller de dinàmica del riure a càrrec dâÃngel Sánchez i Ivan Prado. 11h, Escola Sant Jordi.

Dissabte 8/11: Gala Solidària â淩iures per un món diferentâ? amb la participació del Capitán Muñoz, Las Pestañas, el clown Minguelo, Os sete magnificos mais un, Pedro Brandariz etc. 22:30h, Escola Sant Jordi.

Diumenge 9/11: Fireta dâ橧ntercanvi. Porteu tot allò que ja no feu servir i ho podreu intercanviar per alguna altra cosa que us sigui dâ檜tilitat. Porteu tot allò que volgueu però que estigui en bon estat. A partir de les 10h, Plaça de les Mèlies.

Diumenge 9/11: Jocs dâ檈nginy a càrrec de Guixot de 8. A partir de les 10h, Plaça de les Mèlies.

Diumenge 9/11: Exposició dâ橝rt Postal â淗omenatge a Joan Brossaâ?. A partir de les 10h, Plaça de les Mèlies.

Diumenge 9/11: Concert de la coral infantil de lâ橢scola Municipal de Música. 11h, Plaça de les Mèlies.

Diumenge 9/11: Actuacions de màgia solidària, amb la participació del Mago Miki, Mago Isaac, David Chelon i acrobàcies amb DA2. 12h, Plaça de les Mèlies.

Diumenge 9/11: Actuació de Toni Albà. 13h, Plaça de les Mèlies.

Diumenge 9/11: Dinar solidari amb menjar vegetarià i ecològic. 14h, Plaça de les Mèlies.

Diumenge 9/11: Espectacle de teatre còmic â淟a salud es lo primeroâ? a càrrec de la companyia gallega Os sete magníficos mais un. 18h, Can Comas.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa