Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
[Lleida] L’Assemblea de Joves presenta una denuncia contra el Mosso que va agredir, detenir i amenaçar un jove durant la Diada
18 set 2008
Referma que AJLL i CUP exigeixen responsabilitats al director dels serveis territorials d'Interior, Pere Blasco, quan es compleix una setmana dels fets
sequencia111.jpg


Avui dijous pel matí, l’Assemblea de Joves de Lleida ha interposat, al Jutjat d’Instrucció de Lleida, una denúncia pels delictes de coaccions i de detenció il·legal i per una falta de lesions, contra el Mosso d’Esquadra que va detenir un jove durant les ofrenes de la Diada a l’edifici del Roser i on el cos policial va carregar brutalment contra les persones que protestaven pacíficament contra la conversió del Roser en un Parador Nacional davant l’entrada dels politics responsables del projecte.

La denúncia manifesta que el jove es trobava realitzant una protesta pacífica i sostenint un cartell crític amb aquest projecte de la Paeria durant tot el transcurs dels fets (tal com demostren totes les fotografies i imatges publicades). Així, s’afirma que malgrat que el jove no havia fet absolutament res, més que entomar els cops, espentes, pessics a les costelles, torsions de braç, intents d’ofec i amenaces per part del mosso, el jove va ser conduit a comissaria on va romandre detingut unes quatre hores.

La denúncia també afirma que el mateix mosso que va agredir el jove ja l’havia amenaçat l’11 de novembre de 2007 després de l’acció de protesta que l’AJLL va fer a l’acte institucional de commemoració dels 300 anys de la caiguda de la ciutat. Després de detenir-lo en aquesta Diada, ho va tornar a fer dient-li “Ara veuràs, ara estàs amb nosaltres�.

El jove ha reiterat que les persones concentrades davant el Roser estaven fent sentir la seva protesta de forma totalment pacífica, com demostren les fotografies i les imatges publicades pels mitjans i com han transcorregut sempre la dotzena de Diades en que l’Esquerra Independentista ha celebrat els mateixos actes.

L’Assemblea de Joves ha reiterat que, junt amb la Candidatura d’Unitat Popular, i després d’una setmana de silenci vergonyós, exigeixen explicacions i responsabilitats tant a l'alcalde de Lleida, el Sr. Àngel Ros, com al director dels serveis territorials d'Interior de la Generalitat i membre d’ICV, el Sr. Pere Blasco, per aquesta violenta i desproporcionada actuació policial.

D’altra banda, el jove resta pendent de declarar davant el jutge i és acusat, paradoxalment, pels Mossos d’Esquadra d’atemptat a l’autoritat –delicte que es correspon a penes d’entre 2 i 4 anys de presó-.

app 3 p.jpg
Mira també:
http://www.ajlleida.org
http://www.lleida.cup.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more