Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
EUiA i la situació a Bolívia i Veneçuela
13 set 2008
Davant la gravetat dels esdeveniments que han succeït a Bolívia i Veneçuela en les darreres hores, des de EUiA de Catalunya

DENUNCIEM l´escalada pro colpista que s´ha anat succeint en les zones secessionistes de l´Est de Bolívia contra el poder democràtic i legalment establert, i contra el govern legítim del president Evo Morales. Aquests esquadrons de vàndals actuen violentament com a bandes terroristes de provocadors i sabotejadors a les ordres, les indicacions, la direcció i coordinació de la ultra dreta separatista i facciosa de les prefectures d´aquelles províncies, de les oligarquies financeres i terratinents, de les grans fortunes burgeses amb ostensibles formes i continguts racistes i feixistes, dels interessos de les grans corporacions transnacionals que històricament han depredat el país, seguint les directrius del govern dels EE.UU de Nord Amèrica, declarat enemic del procés democràtic que Bolívia desenvolupa cap a la seva sobirania nacional, el control dels seus recursos, la justícia social, l´equitat, els drets civils i cap el socialisme. Aquesta política encapçalada pel MAS, ha rebut recentment el recolzament de la majoria del poble, amb un 68% de recolzament a les urnes.

Davant d´aquesta situació d´avançament sostingut, de consolidació, de progrés de les reformes del govern de Morales, la ultradreta separatista, els interessos neo lliberals, el departament d´exteriors nord americà i la seva ambaixada a La Paz, detentada pel tristament famós Philip Goldberg, autèntic dinamiter violent de l´ex Yugoslàvia i amic de rellevants sagues familiars de croates pro nazis, han decidit una ofensiva de violència urbana i d´agressions a interessos nacionals que abonen un terreny per a la confrontació armada i un clima bèlâ¢lic que propiciï el intervencionisme âyanquiâ?.

Aquesta situació va obligar, en legítima defensa, a la declaració de âNon Grataâ? de la presència del citat ambaixador i a la seva expulsió posterior, tot i conèixer la previsible i furibunda resposta per part del prepotent govern dels EE.UU.

RECOLZEM la decisió sobirana del govern de Bolívia en defensa de la seva integritat i de la seva legitimitat democràtica, contenint, a més, una resposta de força legal contra aquells esvalotadors mercenaris i que té dret a aquest exercici, així com a les accions legals i diplomàtiques que emprengui.

També donem suport al recolzament immediat i incondicional que el govern âbolivariàâ? de Veneçuela ha ofert a Bolívia i al seu govern, procedint, a la vegada, a l´expulsió de la representació âyanquiâ? diplomàtica a Caracas, veritable centre logístic del colpisme insurreccional contra el president Chávez, a qui afirma pretendre âeliminarâ? amb total impunitat i en el més ranci estil del colpisme dels EE.UU a LlatinoAmèrica, que aquests dies recorda el 35è aniversari del cop militar i els assassinats massius a la Xile de Pinochet. Però avui, Bolívia i Veneçuela, i altres països de la regió, molts més, no repeteixen les condicions d´aquella conjuntura política de 1973. Així els hi ha recordat el president Hugo Chávez. Així els hi recordem milions de persones d´aquest planeta que exigim: Bush, fora les mans de LlatinoAmèrica!!

Amb Morales, amb Chavez, salut, força i solidaritat amb els pobles i governs de Bolívia i Veneçuela!!
Mira també:
http://www.euia.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EUiA i la situació a Bolívia i Veneçuela
13 set 2008
Pero vosaltres aki tmb us comporteu com feixistes a la dereccio dels gossos d'espanya reprimint tot el que sona a moviments socials independents autonoms del poder establert.

Foteu el cam d'indymedia pallasos
Re: EUiA i la situació a Bolívia i Veneçuela
13 set 2008
quien les cree payasos estalinistas!
fascistas rojos, burgueses mentirosos, represores por excelencia


hagan el favor de mandar esto al El pais o a la van-guardia... se ekivocaron de lugar... o acaso ya no los quieren en ningun lado?

dais asco

pd: saura pudrete mil veces
Re: EUiA i la situació a Bolívia i Veneçuela
13 set 2008
Buff, quin nivell intelectual... quan he vist la noticia ja m'esperava respostes així, però com a mínim de gent que sapigués fer una frase amb sentit.

Vinga superrevolucionaris de boquilla, a fer nones
Re: EUiA i la situació a Bolívia i Veneçuela
13 set 2008
Solidaritat amb Evo Morales i la lluita a l'Amèrica Llatina. Mort als reaccionaris colpistes! Fora als atacs yankis!

PD: sr krosta, Saura no és pas de EUiA ni molt menys. De fet si li preguntes l'opinió que tenen del senyor Sauron a qualsevol d'EUiA, vueràs com ningú li tirarà floretes ni molt menys.

PD2: Per cert feixista és el contrari de roig, stalinista és el contrari d'amicsdelsaura, la burgesia és l'enimic de classe dels rojos, i als qui a sempre han reprimit i ho continuent fent és als comunsites.

Crec que qui t'equivoques de lloc per dir les teves pallassades ets tu, i no qui penja un bon comunicat en suport a la lluita del poble a llatinoamèrica. O mejor bebe y olvídalo, no?
Sindicat Terrassa