Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica de l’acte de l’EI a Barcelona el 10set08
11 set 2008
Més de 150 persones varen omplir el CAT de Gràcia aquest passat dimecres dia 10 de setembre, en l’acte que l’Esquerra Independentista del Barcelonès havia convocat per commemorar la Diada.
P1000454.JPG
Lâacte començà a les vuit del vespre amb la intervenció del poeta Carles Rebassa que al llarg de lâacte recità diversos poemes dâautors com Joan Brossa, Blai Bonet, Miquel Bauçà, Guillem dâEfak i Vicent Andrés Estellés que van fer dâintroducció a les diverses intervencions.

Durant lâacte, els presentadors també recordaren episodis i lluites històriques de la ciutat de Barcelona i la seva comarca que han conformat la tradició combativa de la qual lâEsquerra Independentista es reivindica hereva. Va ser el cas del record pels que resistiren al setge de Barcelona per part de les tropes de Felip V; els qui combatiren el feixisme ara fa setanta anys; les lluites obreres com les de la Maquinista; lâorigen de lâindependentisme modern amb la creació del PSAN el 1968; o el record pels lluitadors que donaren la vida per la llibertat com Gustau Muñoz ara fa 30 anys.

En la primera intervenció es parlà de les diferents formes que pren el feixisme als Països Catalans i es presentà la campanya: âCombatem el feixisme: el 12 dâoctubre res a Celebrarâ?. Aquesta, impulsada per lâEIB començarà arran de la lluita contra els actes feixistes que cada any es realitzen a Barcelona en el dia de la â?Hispanitatâ? però també commemorà la caiguda de la ciutat el gener del 1939 a mans de lâexèrcit feixista espanyol.

Un portaveu de la campanya va afirmar que lâexperiència ens demostra que només quan sâha pres una determinació clara i amb totes les conseqüències, sâha conseguit avançar en la consecució dels objectius marcats. Així doncs, animà a iniciar un marc de confrontació que acabi en lâexpulsió de qualsevol signe de caràcter feixista dels nostres carrers. Tot recordant que seâls va aconseguir foragitar de Sants gràcies a una pràctica coherent de lluita i no a mediacions ni acords.

En la segona intervenció, Xavier Zegrí incidí en la denúncia del Model Barcelona i en la situació de lâhabitatge, especialment dura pels joves i les persones que viuen en una situació de precarietat laboral, per culpa de les polítiques municipals que promouen lâespeculació i un model de ciutat pensat per al turisme i els empresaris. Com a resposta, reivindicà un moviment desobedient dâocupacions de cases i centres socials on poder realitzar activitats culturals i polítiques i organitzar espais de lluita i resistència.

En la tercera intervenció, Josep Garganté explicà la lluita dels treballadors de TMB reivindicant els seus drets laborals. Destacà la necessitat dâunitat dâacció per sobre de les divisions, en la necessitat dâutilitzar totes les formes de lluita més enllà de les que permeten els estrictes canals legals, i va reclamar la necessitat que tenen els treballadors de disposar també dâalternatives institucionals que a diferència de les existents puguin representar-los i recolzar la seva lluita.

Seguidament, Nora Miralles en nom dâAlerta Solidària va repassar els diferents cassos repressius que lâEI ha patit durant el darrer any com el cas dels antimonàrquics o del Franki de Terrasa. També va fer especial esment del cas dâen Jona, veí de lâeixample que sâenfronta a una petició fiscal de vuit anys de presó per haver participat en una manifestació de rebuig al desallotjament i enderroc del Forat de la Vergonya.

Per últim, Joan Sebastià Colomer, en nom de lâEIB presentà el projecte de la coordinadora de lâesquerra independentista del Barcelonès i reflexionà al voltant de la necessitat de coordinar espais unitaris que permetin a lâesquerra independentista dur les lluites nacionals a la comarca i alhora compartir experiències, anàlisi i discurs entorn de les problemàtiques i lluites que es desenvolupin a nivell comarcal al Barcelonès.

Reafirmà la necessitat dâimpulsar aquestes coordinadores comarcals de lâEI arreu del país, com ja estan fent diverses comarques, tot recordant que només combinant de forma eficaç tots els fronts de lluita podrem avançar, ja sigui en els llocs de treball, la universitat, en les institucions i als carrers, tots els fronts són imprescindibles per la construcció del moviment.

A més, repassà lâactualitat política nacional tot rebutjant els estatuts dâautonomia i estratègies que no estiguin encaminades a una ruptura amb les formes de dominació i explotació. Ruptura només serà possible amb un moviment unit i fort que lluiti per la independència i el socialisme i la construcció nacional dels Països Catalans.

Lâacte es clogué amb el cant dels segadors per part de tot el públic assistent.
Mira també:
http://barcelones.esquerra-independentista.org

This work is in the public domain
Colera camping CNT