Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
[PCPC i CJC-JCPC] La crisi capitalista que la paguin els rics i no el poble català
10 set 2008
L'onze de setembre, Diada Nacional de Catalunya, ve marcada, un altre any més, per l'intent del govern tripartit de desviar l'atenció dels problemes de la ciutadania, amb la cortina de fum de la presumpta defensa de Catalunya.

Durant els últims anys ens han entretingut amb diversos temes: la identitat nacional, el nou estatut, etc.; ara toca el finançament dels pressuposts de la Generalitat. Aquesta actitud política d'ocultar els problemes reals, ve convertint-se en una tònica política habitual. El balanç, tant de l'acció del govern, com de la situació dels drets nacionals de Catalunya, com la situació de classe obrera és cada dia pitjor.

La Generalitat, una vegada més, es demostra com una gestora dels interessos de la burgesia al servei de les necessitats del capital: Exemples com la resposta al problema de l'aigua en els últims mesos, demostra que la ciutadania té els serveis mínims, les mesures urgents: enfrontar els ciutadans amb els transvasaments, aprovar infraestructures que només beneficiaven a l'empresa gestora de l'aigua Agbar, etc.; no solament demostra la incapacitat de gestionar, sinó l'oportunisme polític, començant per IC-EUiA, gestor directe del problema.

La continua política de privatització de serveis, té un nou impuls amb els canvis legislatius que permeten la cessió de treballadors del sector públic a empreses privades, que afavoreixen aquest procés d'espoliació dels pressuposts de la Generalitat, posant-los al servei de les grans empreses. Però sens dubte el cas més escandalós, en la previsible privatització de la gestió de l'Aeroport del Prat, sota el caramel de la participació de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona.

La política de subvencionar al sector privat, com a mesura per frenar la crisi; ja sigui mitjançant l'aportació com en el cas de la construcció; o pagant dels pressuposat de la Generalitat, via universitats, la necessitats d'investigació que tenen les empreses; és l'única política de generació d'ocupació que coneixen nostres governants.

Sobre els drets nacionals de Catalunya, el engany que va representar el nou estatut d'autonomia, ha quedat clarament de relleu aquest any, del paquet de més de quaranta transferències que el govern central havia de traspassar, només ho han estat dos; incomplint el propi text estatutari que té rang de llei orgànica, esperant possiblement la resolució del Tribunal constitucional, sobre la constitucionalitat del text, per veure si pot estalviar-se alguna transferència. Els drets nacionals del nostre poble no solament no són reconeguts, sinó clarament vulnerat, l'estat espanyol no acaba d'entendre les particularitats nacionals de Catalunya.

La situació de la classe obrera, va de mal a pitjor: l'augment de l'atur, l'augment incontrolat de la inflació, l'increment desmesurat dels productes de primera necessitat, etc.; són signes evidents que, tant la burgesia com els seus lacais del govern d'"esquerra" de la Generalitat, volen que siguem els treballadors els que, amb el nostre sacrifici, permetem al capital recompondre's ràpidament de la situació de crisi actual. Les dades no poden ser més contradictòries, el deute familiar creix al mateix ritme que els beneficis de les grans empreses i entramats econòmics, encara que alguns estiguin utilitzant la crisi per a reestructurar les empreses o fins i tot tancar-les, amb el beneplàcit del govern català.

Finalment, recordar la solidaritat internacionalista, amb els pobles que lluiten per la pau, la democràcia i el socialisme. Especialment aquest any amb els camarades colombians, que sofreixen la pseudodictadura d'Uribe, verdader testaferro de l'imperialisme nord-americà a Llatinoamèrica.

PELS DRETS NACIONALS DE CATALUNYA!
PELS DRETS DELS TREBALLADORS!
LA CRISI QUE LA PAGUIN ELS RICS!

El Partit Comunista del Poble de catalunya i els CJC-Joves Comunistes del Poble Català us convoquem, a més, a les manifestacions per l'11:

Barcelona: 11 de setembre a les 17 h a la Plaça Urquinaona.

Lleida: 11 de setembre a les 11 h a la Paeria. http://3.bp.blogspot.com/_Dbpgj17qeFE/SMJPOvJcnoI/AAAAAAAAAiA/uFYv0-f7dK
Mira també:
http://www.pcpcat.org
http://www.comunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [PCPC i CJC-JCPC] La crisi capitalista que la paguin els rics i no el poble català
10 set 2008
ja, quina cara... i a la resta de l´estat us dieu "Partido Comunista de los Pueblos de España".

Estalinistes acostats al sol que mes escalfa!
Re: [PCPC i CJC-JCPC] La crisi capitalista que la paguin els rics i no el poble català
11 set 2008
això fa pudor, vigilem les esquenes, perquè aquests se'ns peten...

foteu el camp!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more