Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
Cal construir, crear. Qualsevol voluntat real de canviar les societats ha de passar necessàriament per aquests dos verbs, per aquestes dues voluntats.
No ens podem quedar en la mera crítica i negació dels sistemes i les seves autoritats, hem de ser capaços de donar alternatives i proposar models que des de l’autoorganització i l’autogestió permetin avançar cap a la utopia llibertària, fent que cada cop sigui menys utopia i més realitat. Aquells que volem una transformació social des de la base no podem instal·lar-nos en la cultura del no, hem de ser positius i, al costat de la crítica, demostrar que la destrucció de les jerarquies, de les opressions, de l’esclavisme laboral encobert, del patriarcat, etc. es pot fer perquè hi ha altres models que no es basen en la competitivitat, en el poder, en la submissió, ni en la desconfiança. Hem de ser conscients que aquests canvis, aquestes transformacions, aquestes revolucions socials sols les podrà fer el poble, la gent, els individus. Per tant no ens calen líders, no ens calen avantguardes, elits ni il·luminats que ens mostrin el camí, que ens diguin que no som prou madurs per derrocar les lleis i per assolir un veritable contrapoder popular que ens apropi a l’emancipació i a assolir totes les independències que els individus, els barris, els pobles i les cultures necessiten.

Però no sols cal la crítica constant, la proposició inacabable d’alternatives socials i econòmiques, és molt important que també siguem capaços de realitzar una autocrítica de tot allò que fem, és necessari que les iniciatives caminin per si mateixes i evolucionin per l’anàlisi constant, sense caure en l’error de crear guetos ni en la prepotència d’aquell que vol estar per damunt del poble enlloc de ser part del poble.
Davant la seva economia de mercat i la seva explotació cal l’autogestió per tal que el procés econòmic sigui desenvolupat i organitzat per les que hi participen.
Davant els seus exèrcits, els seus carcellers, els seus buròcrates i mercenaris cal la solidaritat i l’autodefensa, cal el suport mutu, la cooperació entre totes les persones que pateixen, sigui al carrer, a la presó o en d’altres estructures de control i aïllament. Davant les seves lleis i els seus jutges cal la desobediència, la insubmissió. Davant el seu model patriarcal de dominació masclista on les diferències són menyspreades i on es vulnera la llibertat de cadascú de disposar del seu propi cos i de la seva pròpia sexualitat, cal la visualització de les diferències i de la normalitat dels sentiments i les eleccions individuals.

En front de les seves institucions i estats, enfront dels seus lobies, els seus diners i el seu poder cal l’ajuda mútua de tota la societat per teixir xarxes que permetin donar veu als sense veu i per donar a conèixer els ningú. Destruïm la seva autoritat per crear quelcom millor de les seves cendres on les llibertats i independències es donin des de l’individu al món, aconseguint l’autogestió social, econòmica i política, aconseguint un federalisme de pobles i individus lliures.

Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
I el certell???
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
bon comunicat germans de lluita!
entre tots i totes l'utopia es pot fer realitat
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
Avui com ahir, la utopia llibertaria serà l'eina fonamental per transformar els països catalans.

Solidaritat internacionalista, antiautoritarisme i lliure federació d'associacions lliures.
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
El cartell:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/350443/index.php
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
"no podem instal·lar-nos en la cultura del no"

Amb compte perquè això de que els moviments socials han d'oferir alternatives es un discurs del poder sobretot quan es tracta d'oferir-les en un marc on és impossible per no dir molt difícil que s'apliquin sinó es a escala molt reduïda.

No vull que s'em malinterpreti, per descompat que defenso totes les formes d'augestió i de contrapoder al marge de les institucions, només vull dir que això de la "cultura del No" molts cops és un discurs que es fa des de les institucions.

Salut !
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
Jo crec que al que es refereix el text és més a donar-nos nosaltres mateixos aquestes alternatives, no per quedar bé amb el poders sinó per ser coherents amb la nostra ideologia en el dia a dia. La cultura del NO, sempre estarà davant del seu sistema, però nosaltres hem de donar-li a la pràctica llibertària en tots els àmbits un SI que faci viable la nostra alternativa.

És la meva humilt opinió. Felicitats pel manifest, fins i tot em pot portar a apropar-me i tot al bloc aquest.

Salut i anarquia
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
Jo trobo que efectivament, vivim a un sistema on es necesari dir que no continuament a moltes coses, perque continuament en volen vendre falses solucions a problemes que no hem creat nosaltres.I cal començar per negar el que no volem i el que no som, per poder crear i poder ser el que si volem. Aixi podem començar per dir No al rei, pero tambe haurem de dir no a les pseudoalternatives que ens volen fer creure.
No als reis!
No a la republica, tambe!
I No a qualsevol forma de govern.
No, NO i No!
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
Molt bon comunicat! El que ens cal és que s'estengui una alternativa antiautoritària sense complexos.
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
08 set 2008
Cada dia más tontos.
En fin, haber si crecemos un poquito, digo yo.
P.d.- Halcon dorado.
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
09 set 2008
Cada día más analfabeto.En catalán y en castellano, lo mismo te da. "re a fer!!" se escribe res a fer. Y "haber si crecemos" se escribe: A ver si crecemos. A ver si escribimos un poquito mejor.
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
09 set 2008
haber?

habló el listo... jejejeje

pdta: "a ver" si te lo haces mirar
Pobles contra imperis
09 set 2008
POBLES copia copia.jpg
Enemics de qualsevol estat. Els llibertaris entenem la independència com l’autogestió de la societat catalana a tots els nivells, de baix a dalt, partint de la federació de les unitats més petites a les grans (individu, poble, barri, ciutat, comarca...) que exerceixin l’autogestió i la democràcia directa als Països Catalans, federats a la seva vegada amb la resta de pobles lliures del mon.




Visca el federalisme llibertari!
Solidaritat entre pobles, guerra entre classes!
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
09 set 2008
Sicaris de l'Estat espanyol, per dividir l'esquerra catalana i impedir la independència del nosttre poble, una llarga història de terror totalitari que ja no podreu imposar mai més, us coneixem massa!!

ANARQUISME I FEIXISME MAI MES!!

ESTAT SOCIALISTA CATALÀ!!
Re: Ni reis, ni súbdits. Autoorganització social.
10 set 2008
Potser t'hauries de plantejar que l'estat no és l'única manera d'assolir la independència dels Països Catalans...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more