Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Tanquem l'aixeta a l'especulació: ni Pla Caufec ni transvasaments!
06 set 2008
El proper dimarts 9 de setembre hi haurà el judici contra els joves que el passat mes de maig van encadenar-se per a denunciar les obres del Pla CAUFEC- Porta Barcelona (Esplugues de Llobregat). Entre els joves hi ha Andreu, membre de Jóvens de les Terres de l’Ebre, així com de moltes altres lluites i moviments socials del nostre territori. A més a més, els dies 23 i 30 de setembre es jutjaran a la resta de les 36 persones que van ser detingudes en les accions de denúncia que hi va haver la mateixa setmana a les obres.
El Pla CAUFEC va ser una operació especulativa impulsada inicialment per l'empresa FECSA associada amb la societat francesa CAUVAL, amb la finalitat de revaloritzar els terrenys de la seua propietat que havien estat expropiats per instal·lar torres d'alta tensió. Per tal de finançar el cost d'aquest soterrament, es va efectuar una modificació del Pla General Metropolità (PGM), augmentant la superfície edificable de 30.000 m2 a 234.000 m2.

L'autèntic beneficiari del Pla CAUFEC serà la coneguda empresa SACRESA, què obtindrà uns beneficis de lâorde de 500 milions d'Euros nets (havent descomptat totes les despeses de construcció, urbanització i el cost de soterrament), amb la qual cosa es demostra que darrera lâexcusa de requalificar per a finançar el soterrament de les línies elèctriques hi ha un clar interès lucratiu i especulatiu, en el qual també hi ha empreses com ACS (Florentino Pérez) i METRÃPOLIS, amb la complicitat de la classe política catalana.

Per aturar aquest projecte especulatiu i les agressions que provoca, fa 17 anys que a Esplugues molta gent lluita contra el Pla CAUFEC, denunciant els efectes negatius del creixement urbanístic desmesurat de la ciutat d'Esplugues de Llobregat, amb urbanitzacions de luxe, gratacels, un macrocentre comercial i un hotel de luxe, i la destrucció de la muntanya d'Esplugues, al límit del Parc Natural de Collserola.

Al judici del proper dimarts acusen 8 joves de resistència, desordres públics, coaccions i danys per haver-se encadenat a 2 bidons de ciments i 2 màquines excavadores mentre denunciaven la destrucció de la muntanya de Collserola. A més, la promotora SACRESA que pretén guanyar més de 100.000 milions de pessetes els vol cobrar una responsabilitat civil d'uns quants milers d'euros. També cal afegir que les 8 persones van ser detingudes i van haver de passar més de 24 hores engarjolades a la comissaria d'Esplugues, havent passat prèviament per l'ambulatori a causa de la violència amb què van ser desallotjades pels Mossos d'Esquadra.

Des de Jóvens considerem que cal donar suport actiu als moviments socials que arreu de les comarques estan denunciant lâespeculació i la destrucció del territori; perquè transvasaments, línies de molt alta tensió, camps de golf o urbanitzacions, són diferents cares dâuna mateixa moneda, dâun âprogrésâ? que només beneficia a una minoria i ens deixa a la resta, sobretot als i les joves, sense futur. Entenem, per tant, que oposar-se al creixement urbanístic i lâespeculació és la millor manera dâoposar-se als transvasaments i a un model territorial que mai tindrà prou aigua, prou territori o prou energia per a satisfer les butxaques de polítics i empresaris.

Ãs per això que exigim lâabsolució dâAndreu, així com de la resta de companys i companyes encausades i animem tothom a continuar en la lluita per la defensa del territori a les Terres de lâEbre, Esplugues o en qualsevol indret on encara hi hagi un pam de terra o una gota d'aigua per a defensar.

la repressió no ens aturarà,

el dimarts 9 de setembre, totes i tots serem Andreu!

Ni Pla CAUFEC, ni transvasaments!

Terres de lâEbre, setembre de 2008

Jóvens de les Terres de l'Ebre

CONVOCATÃRIA DIMARTS 9 SETEMBRE 7:30h (matí) concentrACCIà a la plaça de l'Ajuntament d'Esplugues 11h: concentració als Jutjats d'Esplugues
Mira també:
http://www.jovensebre.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tanquem l'aixeta a l'especulació: ni Pla Caufec ni transvasaments!
07 set 2008
Vinga, endavant en la lluita!!!
La repressió mai ens tallarà les ales!!!
Sindicat Terrassa