Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
BALANÃ POLÃ?TIC DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR (29 de juny de 2008)
Document polític de la PDD aprovat en lâassemblea del 29 de juny

BALANÃ POLÃ?TIC DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR (29 de juny de 2008)
FEM UNA MICA DâHISTÃRIA
La PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR (PDD) lâorganitzem a finals del 2005 la gran majoria del nucli fundacional que avui 29 de juny estem reunits en aquesta Assemblea i la constituim perquè fem una triple anàlisi i una constatació:

1.- El treball del nostre poble, la iniciativa de la nostra societat, la capacitat
política sorgida de les innombrables lluites de molts anys per lâemancipació
nacional i social, ens reclama, ens exigeix com una necessitat ineludible disposar dâuna eina popular de vertebració dâuna nova etapa política
per al nostre país, la qual ve definida pel colâ¢lapse del sistema autonomista-
estatutari .Hi ha una conciencia popular cada cop més àmplia que ha arribat al convenciment que lâutonomisme no és un sistema dâautogovern ni un mitjà per millorar la vida de catalans i catalanes sinó que forma part del sistema de submissió i dependencia que no ens permet bastir una nació lliure, justa, cohesionada socialment i nacionalment, que aporti la seva veu pròpia al concert internacional dels pobles.

2.- LâEstat Espanyol, com a bon deixeble de lâEstat Francès, ha continuat i ha
renovat, ara amb un desvergonyiment desacomplexat, les seves pràctiques
de sempre: el despotisme centralista i el nostre esquarterament i anorreament com a nació, lâescanyament econòmic planificat a conciència, la repressió de la dissidència, la negació cultural.

3.- Davant els constants atacs dâEspanya, orquestrats des del poders executiu,
legislatiu, judicial i mediàtic abans, durant i després de la tramitació de les
reformes estatutàries que afecten els Països Catalans hi ha una manca de resposta valenta per part del conjunt dels representants polítics parlamentaris i de les grans entitats tant empresarials com parapolítiques (e
per exemple les sindicals) i culturals: ens adonem que tot plegat és un
gran frau, una impostura colossal. La desídia i la incompetència dels nostres dirigents econòmics i polítics és evident: nâhan donat mostres suficients.

En definitiva constatem que des dels nostres parlaments i des dâaquestes instàncies socials íntimament lligades al règim autonomista i condicionades per ell, no sorgirà cap iniciativa que planti cara a aquesta situació i que lideri els anhels de dignitat nacional i de llibertat del conjunt del poble català.

Ãs per això que és des de les entitats que la gent hem anat creant per tot ell país, les més actives i compromeses amb la radicalitat democrática, i des de les perdones gent que individualment o bé organitzada no ha deixat de lluitar pel país, que plantegem la necessitat dâarticular políticament un espai de defensa del país i dâavanç cap el camí de sortida de lâatzucac autonomista: la sortida de lâexercici del dret de decidir com a poble i dâexercir lâautodeterminació política.

En definitiva ens adonem que ningú no lluitarà per nosaltres i que hem de ser
nosaltres mateixos els qui hem dâagafar el nostre futur a les nostres mans.

TRETS ESSENCIALS DE LA PDD DES DE LA SEVA CONSTITUCIÃ

Des del moment fundacional i en els seus més de dos anys dâacció
política la Plataforma pel Dret de Decidir hem esdevingut un agent social i
polític de primera magnitud: només cal que recordem les dues grans
mobilitzacions que hem convocat i protagonitzat : el 18 de febrer de 2006
SOM UNA NACIÃ I TENIM EL DRET DE DECIDIR i de 1 de desembre de 2007:
SOM UN NACIÃ I DIEM PROU:TENIM EL DRET DE DECIDIR SOBRE LES
NOSTRES INFRAESTRUCTURES; també cal recordar tota lâacció política dâabril a juny de 2006 de treball pel NO en el referèndum de lâEstatut de Catalunya amb lâacte polític al passeig Lluís Companys de Barcelona, que posà aquest NO a lâagenda política i que obligà lâautonomisme a muntar precipitadament una plataforma pel SÃ?. Recordem, finalment, la Campanya DECIDEIXO DECIDIR coorganitzada amb la Plataforma Sobirania i Progrés que començà a la Plaça del Rei de Barcelona i el dia de Sant Jordi de 2007, que ha tingut un punt culminant el 9 de març de 2008 en confrontació amb la jornada electoral i que encara no ha acabat.

Des del moment fundacional, tornem a repetir-ho la Plataforma pel Dret de Decidir es configura amb uns trets essencials que, de cap manera estem disposats a que es desvirtuin: Aquests trets són:

La voluntat dâautofinançament i dâindependència econòmica respecte a
partits polítics, grans institucions i plataformes afins.

La voluntat i capacitat de marcar el nostre espai polític â lâautodeterminació, la sobirania- i crèixer entre les persones a nivell individual, a nivell de tot el territori de la nació i entre el teixit associatiu més pròxim i independent.
Lâobjectiu és disposar dâuna estructura nacional representativa, àmplia i
arrelada a tota la nació que la blindi de qualsevol possibilitat de ser utilitzada
o controlada per oportunismes personals o grups particulars.

Una política de comunicació i un sistema de treball al servei del conjunt
de la PDD i de la seva independencia política, que allunyi oportunistes i buscadors de protagonisme.

Una actuació sense por ni condicionaments entorn a tots els temes vitals
per a la nostra nació, com són tots els que afecten el sistema polític
autonomista, lâexpoliació fiscal que patim, les decisions sobre les nostres infraestructures, o sobre els nous vinguts, els atacs a la nostra llengua, la restriccióde llibertats, la repressió de la dissidència.

Tota lâestructura organitzativa (assemblea, nuclis territorials al llarg de la nació,
comissions de treball, junta permanent, òrgan consultiu) ha de reflectir la
pluralitat, lâàmplia connexió social i la dimensió nacional del nostre moviment.

ACTUACIÃ POLÃ?TICA I PAPER DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR

La Plataforma pel Dret de Decidir, encara que fa pocs anys que es va constituir,
ja ha fet un recorregut en quant al paper polític que ha anat tenint : hi ha
accions que lâhan configurat com una eina dâagitació, de presa de conciencia, i dâextensió com la Campanya Decideixo Decidir,i que, a més, en el moment
que ,durant el 9 de març, es fa una plantada per tot el territori massiva i
concebuda en clau de confrontació amb el poder en el dia electoral, la PDD pren
una dimensió nova doncs aleshores aspira a ser un agent polític i social capaç dâactuar com una falca que no deixa perpetuar la situació actual. En aquest sentit aquest paper de falca ha estat el seu paper polític més important : en la importantísima mobilització del 18 de febrer de fa dos anys la PDD va complir un triple paper dâ agitació/ conscienciació, intermediació entre el món organitzat en entitats i el voluntariat patriòtic i la gent del país i al mateix temps es constituïa en un avis i una falca per a lâautonomisme en crisi. I aquest paper estratègic de falca, de factor que ha impedit que lâengany estatutari prosperés el va tenir la PDD en el posicionament i el consegüent emplaçament polític al país pel NO en el referèndum de lâestatut. No vam aconseguir un NO majoritari però si vam aconseguir demostrar que aquest estatut de Catalunya, escanyolit i sense volada, retallat prèviament pel Parlament espanyol i immediatament recorregut pel Defensor del Pueblo, el PP i altres instàncies davant el Tribunal Constitucional espanyol no mereixia ni mereix cap mena de defensa. La mobilització de lâ1 de desembre de lâany passat tot i ser molt important i necessaria i tenir un carácter de denúncia de lâexpoliació económica i de la manca de poder propi per encarar els dèficits del nostre territori, va demostrar que la PDD perdia poder de decisió i dâintermediació directa amb la població i que deixava que recuperessin la iniciativa política els interessos partidistes. La PDD, que estava demostrant un gran poder de convocatoria i una autonomia política evident, comença a ser vista com un moviment que cal controlar perquè no es converteixi en un moviment popular potent, políticament determinant, que impedeixi els reajustaments polítics que els autonomistes tenen previstos per continuar el sistema de dependencia al qual ens tenen subjectes i que és el camí que precisament la PDD qüestiona totalment.

I acabem amb una pregunta de futur: a més de tots aquests papers polítics pot esdevenir la PDD una plataforma estratègica capaç de tirar endavant el procés dâautodeterminació nacional i social amb una dinámica propia?
De la feina que plantegem en aquest moment respecte al Tribunal Constitucional,lâEstatut de Catalunya i els estatuts dels altres Països Catalans en els pròxims mesos i de les decisions que prenguem respecte a la propia PDD en depèn la resposta. La situació política ens està donant la raó. Del Dret de Decidir hem de passar al Deure de Decidir i al poder de Decidir.

Assemblea de la Plataforma pel Dret de Decidir
29 de Juny 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
No se si m'ho sembla, perquè aquesta Assemblea de la PDD és més contundent i aspira a més que la de l'altre assemblea, la que controla l'MDT.

Com pot ser que l'MDT ho faci tan malament tot??

Primer que ja no està dins l'Esquerra Independentista, i ara trencant la PDD i sent els menys arriscats.
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
aquest documentés de l'altra PDD? quin merder! S'haurien de posar noms en plan PDD(a), d'autèntica, o PDD-II assemblea o alguna cosa així ; )
Jo ho estava llegint i em pensava que això era del sector "oficial" (si és que se li pot dir així) o sigui, els emedeteros i companyia.

Ufff, qui culebrón!
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
Però que dius? La PDD continua igual.
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
"Catalunya" per una banda, i "la resta de Països Catalans" per una altra? Aneu a fer la mà!
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
molta mala llet intoxicadora és el que hi ha per aquí...

Menys rumors i més treballar.
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
ja, però algú pot aclarir els comentaris? no comprenc res...

bé, així per de pronte, com a mínim la PDD segueix existint, no com la CUA...
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
La CUA no existeix, perquè la CUA, era una campanya i no una "entitat-organització". Això si, la CUA va possibilitar que pocs mesos després l'esquerra independentista crees òrgans unitaris nacionals capaços de mobilitzar arreu del país milers de catalans en el 25 d'abril, o el 12 d'octubre a Lleida. I que segueix construït espais de referència per a l'independentisme més enllà de les poltrones, personalismes i subvencions.

I la PDD és més viva que mai, doncs ara n´hi ha 2!
Quan n'hi hagi 4 o 5 encara serà més viva?

Amunt els que lluiten!
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
la secta a la secta b la secta c quina es mes guay?
potser algun dia canviarem de xip abans d'aquests haguem suicidat tots i totes
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
02 jul 2008
la secta a la secta b la secta c quina es mes guay?
potser algun dia canviarem de xip abans dq que ens haguem suicidat tots i totes
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
03 jul 2008
En la seva Xa Assemblea l'MDT decideix que l'estratègia seva pasa per reforçar la CUP i l'MDT. A la pràctica, això es tradueix en què l'MDT es fa amb el control de la PDD (i li surt malament) i de la CUP. La consigna és estructurar verticalment i professional ambdós moviments, fins ara més propers a les tesis movimentistes que a les tesis d'organitzacions de quadres, i quedar-se la cúpula. Estan convençuts que la independència i el seu socialisme s'aconseguiran entant que ells, quadres polítics i massa grisa de la nació, triomfaran com a dirigents. És lògic que molts gent no s'empassi aquesta consigna ni estigui disposada a repetir la història de la Crida, l'AUP i el Procés de Vinarós. És clar que no és fàcil lluitar contra l'MDT: el discurs d'estructuració vertical i d'ingrés als cercles de poder atrau, atrau, atrau molta gent. Atrau aquells que tenen neessitat de ser dirigents d'alguna cosa per mantenir relacions de poder amb altres dirigents d'altres partits i institucions. I atrau aquells a qui l'MDT a explicat que són els quadres de la nació, que ja n'hi ha prou de tonteries, que s'ha d fer "política seriosa" que hem d'aspirar al Parlament i a tractar amb els grans. També és clar que la història no els avala gaire (i són exactament els mateixos de sempre, aquells que ERC no va voler tot i la insistència). Tot moviment al que li han aplicat la recepta MDT ha acabat esbarallat, dividit i finalment desaparegut. Amb l'afegit que al seu pas l'MDT crea antipaties, enemistats i divisions entre persones que perduren anys i fan més mal que bé.
Cal que cadascú es pregunti, per què tanta pressa en estructurar i quadrar CUP i PDD... qui els ha promès res? amb qui han tancat acords. Per a qui treballen? Per una coalició CiU i ERC? Nom em diguu dfamador, que al llarg dels 80 i els 90 és el que es van dedicar a fer. Pactar entrades i vendre sigles i moviments que prèviament havien conquerit de males maneres.

Salut!
Mira també:
http://www.defensadelaterra.org
Re: Document polític de la PDD aprovat en l’assemblea del 29 de juny
03 jul 2008
puta MDT!!!

no acabareu amb nosaltres!!!

lluita al carrer!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more