Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: xarxa i llibertat
Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
Pongo este anuncio para ver que piensa la gente y que miremos si realmente el echo de poder comentar las noticias aporta algo positivo
www.lahaine.org elimino la posibilidad de poner comentarios a todas las noticias, y considero mas agradable enterarme de las cosas sin leer chorradas y chorradas debajo de la noticia.

Estamos llegando al limite de leer debajo de cosas importantes comentarios de policias, de nazis, de peña que dice que en catalan, de peña que insulta a los que dicen que en catalan, de gente que se aburre o de gente que por motivacion personal insulta a algun colectivo o alguna accion.


que pensais de que indymedia retirase la posibilidad de poner comentarios?
realmente los comentarios aportan algo interesante?
no estan dando una imagen de personas chorras a la gente que visita cuelga noticias o participa en los movimientos sociales


no se

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
una de les solucions fos crear usuàries...

a través de xarxes de confiança, col·lectius i afinitats vàries... també donar l'opció de comentari anònim, però avisant que potencialment pot anar a la zona grisa(si és un comentari "poc adequat", troll o provocació)

molts cops els comentaris, o alguns comentaris-debats són tant o més interessants que la mateixa notícia / convocatòria.

i més coses: l'altre dia mirava l'IMC de Madrid, i hi ha a la columna dreta una secció local, i una altra per a "reflexions" i coses de fora de madrid.

els meus cinc cèntims sobre el tema.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
Doncs jo estic d'acord en que s'elimi la opció de comentar, la opció aquesta sols fa que restar qualitat a indymedia, i el festival de comentaris a vegades en algunes noticies és absolutament intragable.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
Fa anys i panys que es va lluitar dins indy barna per aconseguir la moderació de comentaris. Va ser un debat molt dur per aconseguir una mínima moderació, i el que es va aconseguir s'ha demostrat que és àmpliament insuficient. Perquè? perquè el problema no són els criteris de moderació (més restrictius, menys restrictius...) sinó que els comentaris en un percentatge molt ampli no aporten res en absolut. Això és així aquí , a barrapunto i a la vanguardia. A banda de que tenir una pàgina així és un coladero amplíssim per amenaces, insults, anades d'olla de sonats diversos, gent que anuncia el seu blog, etc. Els moderadors fan el que poden i els agraïm la seva feina, però si un dijous es publiquen amenaces contra algú amb noms i cognoms i el comentari no s'esborra fins dissabte, pel camí la persona amenaçada s'ha de fotre. I això no només implica als comentaris sinó també a les notícies, és el mateix concepte de publicació oberta, base fundacional de la xarxa indy el què és criticable. Dona velocitat i una sensació de free speech, de llibertat d'expressió ...la putada és que igual que publiques tu, publica el sonat aquell que anuncia el seu blog, el paranoic que amenaça, etc restant qualitat a la columna dreta que dona gust. I a banda d'això també publiquen els grups X que reivindiquen les seves accions, o gent diversa posant fotos de maderos, obviant que fent aquetes coses el que estan fent es posar en perill a la pàgina, per cert.

Per tant, el futur està clar: sortiran pàgines informatives amb moderació prèvia de les notícies a publicar i sense comentaris. A qui no li agradi que continui aquí, però jo crec que la tendència és clara per la gent que vol informar-se sense deixar la pàgina amb sensació de frustració i mal rotllo.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
La solució òbviament no passa per treure l'opció de comentar, sinó per un major rebuig col·lectiu cap a qui intoxica.

Indymedia és un reflex dels moviments socials de Barcelona; el problema no és doncs Indymedia sinó l'infantilisme (o adolescència, en molts casos) d'alguna de les persones que en formen part.

El problema és que els comentaris de la noticia, no ténen mai, o quasi mai, res a veure amb la noticia en si, sinó generalment amb les sigles de qui l'ha penjada. I davant d'això ho tots i totes fem un esforç de convivència, o bé s'eliminen els comentaris que estan fora de lloc. Al cap i a la fi, per opinar sobre unes sigles, es pot obrir un fil nou, i que el miri qui vulgui.

Aquesta és la meva opinió (reformista o estalinista, segons els gustos).
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
sincerament, crec convenient que s'elimini la possibilitat de comentar, només resta qualitat, fa molts anys que miro indymedia i crec que en els darrers dos anys la participació ha decaigut enormement i els comentaris francament no ajuden a canviar aquesta situació. Una possibilitat seria que per comentar s'enviessin per mial els comentaris sobre articles determinats i que cada setmana s'escrivís un post amb el recull d'aquests comentaris. Segurament d'aquesta manera evitariem diàlegs absurds en els fils i els comentaris serien d'una qualitat superior al què es porta ara.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
Me voy a repetir, pero insisto en que todos estos interesantes comentarios a la "noticia", no tendrían cabida sin la opción de comentar. En cuanto a la calidad, cada cual se la puede dar o quitar. Personalmente no leo los comentarios que despistan con cuestiones que no vienen a cuento, ni hago caso de la multitud de trolls y maderos o fascistas que sólo buscan provocar unas risas o el pique entre nosotros y nosotras.
Los comentarios no son sólo para decir tonterías, en muchas ocasiones complementan la información y a veces hasta la amplían. Por lo leído, cada cual hace su propia lectura sobre los comentarios.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
19 jun 2008
El problema mes evident es que hi ha nazis, politics, polis y mes merda intoxicadora i confusionista, i treien els comentaris no s´arregla aquest problema.

Jo porto al cap una idea que penso enviar al eemail dels administradors i es de que la lliure publicacio estigui dividida en seccions com a la columna de l, esquerra aixo dexaria en evidencia al publicador perque si una noticia no correspon a la seccio seria evident que es intoxicadora y confusionista. si vos sembla be penseu-ne i ho proposeu tambe . gracies.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
Ull amb el mal ús de la paraula censura. Jo no sé fins a quin punt si a una persona li amaguen un comentari o simplement es restringeix la publicació de notícies, aportacions, convocatòries i crítiques a una moderació prèvia estaríem parlant de censura:

En primer lloc, si a tu no et publiquen una cosa a indy, o si de moment te l'esborren, això és censura? segur? No ho tinc tant clar. Tu pots agafar i obrir-te una pàgina web a pages.google.con, a blogspot.com, a geocities o on sigui i google tard o d'hora t'enllaçarà. Per mi això no és censura en absolut. Perquè gràcies a aquestes pàgines citades, tu pots publicar quan vulguis el que vulguis a internet, i tard o d'hora google t'enllaçarà.

Censura per mi seria lo que hi ha a la Xina, l'Aràbia Saudí, o al mateix estat espanyol en el cas particular de la pàgina web de Batasuna, per exemple. O bé lo que passava durant la dictadura, quan la gent havia de portar els esborranys dels articles al censor, i lo que aquest tatxava amb el rotu vermell, simplement no es publicava, i si es publicava hi havia sentència judicial i penes de multa, segrest i presó per qui la incomplia. Això és censura.

Els aventatges del model filtrat amb moderació prèvia per mi són molt superiors als desaventatges: es guanyaria en qualitat de les aportacions, ens perdríem els insults, les amenaces, les provocacions, els debats inútils i les anades d'olla. Perdríem immediatesa, això és veritat. Guanyaríem també emocionalment, per cert, no se't quedaria aquesta fotuda sensació de mal rollo que se't queda quan llegeixes segons quines parides en aquesta pàgina.

Ara bé, els que gestionen ara mateix indy són els que prenen les decissions. Són ells els que han de decidir.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
iva a comentar que encuentro que cerrar IMC a los comentarios es censura previa, que mejor que la peña aburrida y tal y tal publique comentarios que noticias...

pero me aburrí de leer comentarios
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
Jo proposo que la pàgina funcioni pel model d'usuaris registrats. S'acabarien els comentaris insultants, amenaçants, tròllics i es guanyaria en informació i debat.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
si tota la gent que opina que s'ha de treure l'opcio "comentaris" d'indymedia fossin coherents
NO HAURIEN COMENTAT AQUESTA NOTICIA!

el fet que s'hagi desenvolupat un debat aqui als comentaris
ES UNA PROVA DE QUE ELS COMENTARIS SEGUEIXEN SIENT UTILS
a pesar delxs intoxicadorxs.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
EL QUE T'EQUIVOQUES ETS TU (t'agraden així les majúscules?). Els comentaris no són útils, i no em cal posar majúscules per demostrar-t'ho: per cada debat constructiu com aquest hi han 10 que no ho són, això sense entrar a discutir els insults, amenaces, provocacions, i basura diversa que inunda els comentaris.

Els comentaris només són útils quan aporten alguna cosa: corregeixen dades, informen, analitzen, critiquen. Però saps perfectament que això en la major part dels casos no és així. Ja pots posar majúscules ja, l'equivalent de cridar en una conversa, per moltes majúscules que posis, em reafirmo: els comentaris aquí han perdut la seva utilitat.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
Hay que plantearse los problemas de los comentarios, y si realmente se superan eliminándolos, y los problemas que se crearían con tal decisión.

Al permitir comentarios a estas noticias, se consiente la entrada rápida y directa de intoxicadores, pero en caso de quitarlos, podrían colgar noticias directamente sin opción de rebatirlas o denunciarlas al momento, con lo cual generamos otro problema mayor. Ejemplo: un nazi cuelga un post acerca de la inmigración en Cataluña disfrazándose de indepe; cuando se oculta, ya ha sido leído, pero con los comentarios puede ser denunciado y rebatido al momento.

Aparte, prefiero ignorar diez debates estériles para hallar uno constructivo que perderme todo.

Apoyo total a los comentarios.
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
Kaixo lagun!
Cuando decía que tú no podrías colgar el post, me refería precisamente a que no es una noticia, sino una propuesta o comentario, y si vamos a ser coherentes, no debería de tener cabida ni en la "publicaciò oberta". Además, alguien ya lo ha apuntado antes, si alguien quiere insultar, puede hacerlo directamente colgando los insultos en la "publicaciò oberta".
El caso de La Haine y otras páginas es diferente, pues sólo pueden publicar quienes tienen acceso al formulario de publicación.
Yo sí hablo de "censura", y no me refiero a que en Indymedia se censure, pues los comentarios pasan a la "zona oscura", pero si alguien tienen interés, puede acceder a ellos. Hablo de censura porque el post proponía eliminar la posibilidad de comentarios por ser pura basura o improcedentes. En el franquismo había que pasar por el censor, que adaptaba la obra a las formas moral y políticamente correctas a la dictadura, pero también se planteaba que podías decir lo que querías, sólo que no iba a llegar a nadie y además podías acabar en el TOP. Hoy la censura, como gran parte de la represión es más sutil. Y no sólo es censura cuando no me dejan expresarme a mi, sino también cuando propongo que no hablen los demás. Puedo empezar por los nazis, y cuando estos ya no tengan acceso, puedo continuar con los demócratas, y cuando estos otros tampoco tengan acceso, entonces los "radicales" y así, sólo se me escucha a mi.
Los comentarios, además de amontonar basura, sirven para que alguien me responda diciendo que no sólo tengo derecho yo a hablar. De hecho, algunos comentarios no complementan la noticia, pero si abren alguna línea de debate que puede ser continuada o no, pero que deja la reflexión para quien quiera repensarla. Lo que si que es cargante a mi entender, son los comentarios y seguirle el juego a los distorsionadores, provocadores y manipuladores que "malmeten" y que sólo buscan enfrentamientos entre nosotros y nosotras. También, en mi opinión, crea mal rollo, ciertos comentarios que parece que se sientan aludidos o por lo menos responde como tales y pierden las formas y sobre todo los argumentos. Creo que somos lo suficientemente mayorcitos y mayorcitas, como para saber discriminar y no reclamar que sean otros y otras los que tomen esa decisión por uno. Me explico. No pido a ningún organismo que me regule el tiempo de televisión, quiero ser yo quien pueda decidir apagarla si lo que me parece que dan es basura (casi toda) y darme cuenta de que yo también "consumo" basura si no la apago. O sea que suprimir los comentarios, sería como pedirle a alguien que haga lo que no soy capaz de hacer para ser coherente con lo que digo que pienso. Si no quiero entrar en el juego de comentar, desde luego no llego hasta aquí.

Agur!
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
...ni amb la valoració dels comentaris ni amb la valoració de la publicació oberta que feu. No cal que torni a repetir aquí més arguments, que les postures a favor i en contra estan claríssimes i el que penso ja ha estat dit en aquest fil.

Però com hem dit mil i una vegades al món d'internet, si una cosa no t'agrada fes una altra. I diguéssim, uns quants "en eso estamos, y hasta aquí puedo leer" :)
Re: Porque no suprimimos la opcion de comentar las noticias?
20 jun 2008
xo, trovo que tal com esta funciona força be,el fet de que iagui publicacio oberta es collunut,no com altres foros que corran acensura per po de quels tankin la pagina,o el tu no eres de este o aquel grupo y pijadas per el estil,seguiu com esteu o cambie per un metoda millo si es ca nia,os estere sempre agreit als que feu posiple aqueta pagina,crec que es un pun de refarencia per a molta gent i si li posen portes i claus i ostias potse es perdra, salut i força al canut
Sindicat Terrassa