Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
rellat del Pablo González, supervivent del "accident laboral" del pasat dilluns a les obres del nou Mestalla
28 mai 2008
Cuando Jarlin Pablo González habla de sus "amigos", las manos le tiemblan y los ojos se le arrasan de lágrimas. Apenas han pasado 24 horas desde que estuvo a punto de perder la vida en las obras del Nuevo Mestalla y sigue sin poder relatar lo sucedido sin que se le quiebre la voz y se venga abajo. Sin embargo, él es el único que puede aclarar con certeza cómo ocurrió todo, puesto que en el momento del accidente estaba subiendo al andamio que instantes después se derrumbó. "Yo nunca había visto algo como esto... Y no quiero morir así", solloza.
Pablo, como lo conocen todos, llegó hace un año a Valencia y desde hace tres semanas trabajaba en la construcción para una de las empresas subcontratadas en las obras del estadio. "Era yo quien tenía que estar arriba y no Nelson -se dolía ayer mientras recordaba los hechos-, pero había que hacer una maniobra con unos hierros y me dijo que lo haría él para que no hubiese problemas porque tenía más experiencia que yo".
En esos momentos, Luis Medardo se encontraba "arriba del todo, a unos doce metros de altura" y el resto, Nelson Rocha, Enrique Pradas y José Vilanova, estaban "sobre la plataforma del andamio, a unos siete metros de alto". Pablo se disponía a subir por una escalera lateral "hasta donde estaba mi amigo Luis para ayudarle a ajustar y asegurar la estructura".
Sin embargo, cuando el joven boliviano de 27 años ya estaba de camino hacia la cima de la torre, oyó que Luis lo llamaba. "Me silbó y me gritó que faltaban dos planchas para pisar el andamio, así que me paré para cogerlas y me giré" para ver antes dónde estaban. Entonces, fue cuando oyó el estruendo. "Se escuchó un crujido tremendo y, al volverme, vi cómo el bulón se rompía y la estructura cedía", rememora con dolor. "Luis, que estaba arriba, saltó por los aires" debido a la sacudida y "entre mí pensé: ¡Nelson!", pero ya era tarde: instantes después, "todo se vino abajo", relata sin poder aguantar las lágrimas. "Vi cómo caían entre los hierros y las maderas, cómo la estructura arrastró a los tres que estaban sobre el andamio y cómo llegaban al suelo. Lo vi todo", se lamenta.
...

Los unos...
Los unos2008-06-04_IMG_2008-05-28_00.13.08__XV005VA001.jpg
Los unos2008-06-04_IMG_2008-05-28_01_30_50_xv001pr001.jpg
LOS OTROS2008-06-04_IMG_2008-05-28_00.13.11__XV008CV001.jpg
y los otros-(consellers y demas escoria)de visita. Representantes de la conselleria, Inspección de Trabajo y de la unión temporal de empresas a las obras.

...
(...)-deficitaria" labor de prevención mantenida por la empresa constructora del nuevo Mestalla -la unión temporal formada por FCC y Grupo Bertolín- y sus subcontratas, así como la "práctica de jornadas excesivas y horas extraordinarias" realizada por la subcontrata a la que pertenecían los cuatro trabajadores fallecidos ayer en las obras del nuevo estadio."

Levante
...

La COS està fent averiguacions per tal d'esbrinar si un dels 4 companys morts (un company sud-americà) havia col·laborat i/o havia estat assessorat en algun moment per nosaltres, per tal de poder vehicular la solidaritat i el suport humà i econòmic que ens siga possible envers les seues famílies.

El sindicat davant de la gravetat dels fets i amb la informació que disposa, manifesta:

"1- Que no ha estat cap negligència per part de cap dels tècnics de prevenció i coordinació de seguretat i salut laboral, doncs amb elsmitjans dels quals els proveïa l'empresa, han fet molt més del que podien.

2- Que cada minut que passa n'estem més convençuts i convençudes que aquest accident havia d'ocòrrer a causa dels altíssims ritmes de treball als quals s'estaven forçant a tots i totes les treballadores i tècnics de l'obra, per part de la propietat.


3- Que malgrat tot el que s'està començant a dir (en la mateixa línia del que es va dir amb l'accident del metro de València, els morts a les obres de la Fira de València i molts altres de semblants en grans obres d'aquesta mena), sobre que no n'hi ha responsabilitats, que ha estat inevitable, etc., des de la COS n'estem convençudes i convençuts que si que n'hi ha. Que la promotora i la constructora, les institucions públiques, etc., són responsables per haver forçat tant i tant els ritmes de treball, fent que els riscos augmentaren exponencialment, segons anava avançant-se l'obra... fins a la desgràcia d'ahir".

Al mateix temps, la COS dóna tot el seu suport i solidaritat a tots i totes les tècniques de prevenció de riscos laborals, que saben que en aquest cas no han pogut fer res en absolut per impedir aquesta desgràcia. En concret, volen mostrar el seu suport i solidaritat envers un dels nostres companys i afiliat, que ha estat un dels testimonis presencials del terrible accident.

Finalment, la COS en el comunicat d'urgència que van fer públic ahir al vespre, fan una crida a totes les treballadores i els treballadors, a la resta de sindicats de classe i a les organitzacions i col·lectius populars i d'esquerres amb conciència de classe, a convocar de forma unitària tota mena d'actes, concentracions, etc., en repulsa a la vergonya i el terror de les morts al treball, en record dels quatre companys morts, i en solidaritat amb les seues famílies i amics.
...
Accidente laboral¿?
Terrorismo patronal!!

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more