Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat urgent davat la mort de 4 companys a les obres del nou Mestalla
26 mai 2008
COMUNICAT URGENT DAVANT LA MORT DE 4 COMPANYS A LES OBRES DEL NOU MESTALLA!
Des de la Unió Intercomarcal de l'Horta i la Ribera del Xúquer de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, davant del terrible cop que hem patit avui amb la mort de 4 treballadors, aquest matí a les 11h aproximadament, a les obres del nou estadi del València C.F., estem fent averiguacions per tal d'esbrinar si un dels 4 companys morts (un company sud-americà) havia col·laborat i/o havia estat assessorat en algun moment per nosaltres, per tal de poder vehicular la solidaritat i el suport humà i econòmic que ens siga possible envers les seues famílies.
Al mateix temps, donem tot el nostre suport i solidaritat a tots i totes les tècniques de prevenció de riscos laborals, que sabem que en aquest cas no han pogut fer res en absolut per impedir aquesta desgràcia. En concret, volem mostrar el nostre suport i solidaritat envers un dels nostres companys i afiliat, que ha estat un dels testimonis presencials del terrible accident.

Tal i com aquest mateix company ens ha fet saber, l'accident (almenys de moment) no sembla haver estat produit per problemes directes en la seguretat (de fet, els 4 companys morts estaven montant una bastida per millorar la seguretat en aquesta secció de l'obra) Pel que sembla, tot ha estat provocat per una falla mecànica d'un dels elements d'unió d'una de les cadenes que estava subjectant una trepa (sistema de fixació i transport de plaques d'encofrat de grans dimensions, mitjançant grues-torre), i que al trencar-se ha fet que les plaques caigueren des d'una gran alçada, impactant amb la bastida, provocant la caiguda dels 4 companys des d'uns 15 metres d'alçada aproximadament.

Davant de l'enorme gravetat dels fets, i amb la informació de la que de moment disposem, volem manifestar:
1- Que no ha estat cap negligència per part de cap dels tècnics de prevenció i coordinació de seguretat i salut laboral, doncs amb els mitjans dels quals els proveïa l'empresa, han fet molt més del que podien.
2- Que cada minut que passa n'estem més convençuts i convençudes que aquest accident havia d'ocòrrer a causa dels altíssims ritmes de treball als quals s'estaven forçant a tots i totes les treballadores i tècnics de l'obra, per part de la propietat.
3- Que malgrat tot el que s'està començant a dir (en la mateixa línia del que es va dir amb l'accident del metro de València, els morts a les obres de la Fira de València i molts altres de semblants en grans obres d'aquesta mena), sobre que no n'hi ha responsabilitats, que ha estat inevitable, etc., des de la COS n'estem convençudes i convençuts que SI QUE N'HI HA. Que la promotora i la constructora, les institucions públiques, etc., són responsables per haver forçat tant i tant els ritmes de treball, fent que els riscos augmentaren exponencialment, segons anava avançant-se l'obra... fins a la desgràcia d'avui.

Per tant, i donada l'enorme urgència de la situació, fem una crida a totes les treballadores i els treballadors, a la resta de sindicats de classe i a les organitzacions i col·lectius populars i d'esquerres amb conciència de classe, a convocar de forma unitària tota mena d'actes, concentracions, etc., en repulsa a la vergonya i el terror de les morts al treball, en record dels 4 companys morts, i en solidaritat amb les seues famílies, amics, etc.

Tan prompte com siga possible, anirem concretant aquestes accions.

València (l'Horta) - 26 de Maig de 2008

Unió Intercomarcal de l'Horta i la Ribera del Xúquer.


Coordinadora Obrera Sindical - COS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat urgent davat la mort de 4 companys a les obres del nou Mestalla
27 mai 2008
Muy bueno compañer@s.

L@s muert@s siempre los ponemos l@s mism@s, pero los beneficios van en sentido contrario.

Nosotr@s, l@s de abajo, sólo tenemos el camino de la organización y la defensa colectiva.
Re: Comunicat urgent davat la mort de 4 companys a les obres del nou Mestalla
27 mai 2008
Tota la solidaritat desde el Sov Premiá!

Acabem amb el terrorisme patronal desde la unió i la solidaritat obrera!!

Salut i força!!
Re: Comunicat urgent davat la mort de 4 companys a les obres del nou Mestalla
27 mai 2008
El treball no es pot millorar, les morts i mutilacions no tenen solució, pk el treball destrosa les nostres vides, no demanem millores laborals, no volem millors horaris, ara mes que mai...ABAJO EL PUTO TRABAJO!!
Sindicato Sindicat