Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Concentració de suport a les 5 dones que han sigut cridades a declarar per haver-se autoinculpat d’haver avortat
26 mai 2008
* Dones molinenques som cridades a declarar als jutjats de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.
* Pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, per la seva desaparició del Codi Penal.

ens concentrarem el proper dimecres 28 de maig a les 9h. del matí davant el Jutjat de Pau de Molins de Rei, Avinguda de València núm. 21, per acompanyar a una de les dones auto-inculpades que ha estat cridada a declarar.
img_5406.jpg
cartell_avortamentp.tif
cartell_avortamentp.tif (644,47 KiB)
* Dones molinenques som cridades a declarar als jutjats de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.
* Pel Dret a lâAvortament Lliure i Gratuït, per la seva desaparició del Codi Penal.

A finals del 2007 amb la acusació de grups ultra-conservadors contra les dones que han avortat, fou detingut el personal mèdic i es procedí a la requisada de les fitxes mèdiques en les clíniques que es practicaven avortaments a Barcelona i altres indrets de lâEstat Espanyol.

Les dones organitzades en grups locals i a través de la âXarxa Feministaâ? hem contestat recullin auto-inculpacions de més dones, amb un doble objectiu, donar suport a les persones denunciades i exigir modificacions a la âLlei dâAvortament del 1985â? que preveu només tres supòsits que justifiquen lâavortament, del tot insuficients i que han fet possible les denúncies dels grups anti-avortament.

La Campanya pel Dret a lâAvortament que hem endegat sota el lema âLes dones parim, les dones decidim. Jo també he avortatâ?, sâha concretat amb reunir auto-inculpacions arreu del País, on moltes dones hem manifestat que també hem avortat; això significa transgredir el Codi Penal en vigor i ésser tractades com a delinqüents per decidir sobre el nostre cos i les nostres vides.

A Molins de Rei el dia de Sant Jordi aplegarem unes setanta signatures dâauto-inculpació que foren cursades als jutjats de Barcelona i Tarragona. El 26 dâabril ens traslladarem a Tarragona manifestant-nos solidàriament amb les 170 dones dâaquella localitat cridades a declarar.

Som conscients que per avançar és necessari pressionar, i que les Llibertats de les dones sâaconsegueixen amb la mobilització i el compromís.

Per tot el que us hem exposat, ens concentrarem el proper dimecres 28 de maig a les 9h. del matí davant el Jutjat de Pau de Molins de Rei, Avinguda de València núm. 21, per acompanyar a una de les dones auto-inculpades que ha estat cridada a declarar.

Grup de Dones de la Vila, adherides a la Campanya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració de suport a les 5 dones que han sigut cridades a declarar per haver-se autoinculpat d’haver avortat
31 mai 2008
Dones i també homes. Jo també em vaig autoincupar i també m'han citat al jutjat. Tinc que anar-hi el dia 2, o 3, a Lleida.
Espero ens fiquem en contacte, i a veure que passa.
Fins aviat i que no sigui res. (:
Sindicat Terrassa