Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: globalització neoliberal : amèrica llatina
xerrada camperola paraguaya
06 mai 2008
"La conexió paraguaia"

Us convidem a la xerrada que el dimecres 7 de maig a les 19h fará Gilda Roa, del Movimiento Agrario y Popular (MAP) de Paraguai, junt amb la projecció-presentació (20 minuts) del documental "Tres històries i un got de llet", a la Federació Catalana de ONGDs.
Paraguai és un país gairebé desaparegut dels mapes amb més de 60 anys de monogovern (fins fa unes setmanes on Fernando Lugo va aconseguir la victòria electoral). És un país on el monocultiu de la soja transgénica està molt extés i on els seus efectes son dramátics, ara la cosa no fa res més que complicar-se amb la nova empenta al monocultiu que representen els agrocombusitbles, amb presència empresarila espanyola inclosa.

Començarem amb la projecció-presentació (20 minuts) del documental "Tres històries i un got de llet". Aquest muntatge és bàsicament un viatge per conèixer les històries que hi pot haver darrere de, per exemple, un got de llet. Històries que ens explicaran els seus protagonistes a Tecojoja (la comunitat de Gilda), Cantàbria o el port de Barcelona. Una vegada entesos els lligams entre la nostra realitat i la del Paraguai passarem a conèixer en detall de la mà de Gilda la realitat d'aquest país del con sud.

Gilda Roa és una activista de uns dels principals moviments pagesos de Paraguai, el MAP porta anys lluitant contra els monocultius de la soja i l´agronegoci i la seves vivències i coneixements dels impactes i lluites creiem que poden ser molt interessants.

La conexió paraguaia
Amb Gilda Roa del MAP
Dimecres 7 de maig a les 19h
Sala actes de la FCONGD
C/ Tàpies 1-3 Barcelona


Convoca: No et mengis el món, CRIC i Som lo que Sembrem

This work is in the public domain
Colera camping CNT