Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Carta oberta a en Franki
06 mai 2008
En Franki és el millor. No erem millors amics ni ens veiem cada setmana. No calia. Veure´l, estar amb ell, compartir una assemblea, una cervesa al Casalet, una conversa a casa seva era suficient pel enarbolar-te d´energia, mantenir la persistència als moments baixos i la seguretat als moments difícils. De fet, només la seva presència suposava una garantia perquè tot anés sobre rodes. Per això era tan sol.licitat. I per això sempre acudia, encara que ells ja li buscàven les pessigolles.

Però en Franki no és d´aquests a qui les pessigolles molesta, a qui s´atemoreix per la primera detenció, qui decau en veure els companys empresonats, qui busca una sortida en fals, un final feliç, entrar a la roda. Treballava d´arquòleg i estudia història a la uab.
Però això no vol dir entrar a la roda. En Franki era la personificació de ser productiu per la societat i, alhora, dissident de l´estat opressor. I és aquesta dissidència la que han tencat a Can Brians.

Han tancat la possibilitat de viure coherenment amb els teus principis, de no cedir per pujar amunt,callar per salvar el cul. Per ell, no te sentit anar tirant a costa de la plenitut. I la plenitut, per ell, com per tans altres és canviar les coses, transformar aquesta societat que ens torna egoistes, individualistes. Que ens torna els uns contra els altres. Que ens fa obeir per ser algú, i renegar per menjar més. En Franki no vol menjar més del que li cal, no acapara, no acumula. Bé, si que acumula. Acumula experiències i vivències, tractes de reciprocitat, moments d´alegria i tensió on, sempre amb un somriure, feia tot el que creia, el que trobava necessari, sence limitacions ni prejudicis. I és aquest agoserament el que han tancat a Can Brians.

En Franki ha gosat viure la vida com ell pensa, pecat imperdonable per l´status quo.
I la dissidència i l´autonomia personal són factors que trascendeixen, que mobilitzen, que canvien la forma de pensar, que fan cridar, augmenten la voluntat de transformar. la converteixen en necessitat. I Sabadell, i els moviments socials de Sabadell li devem molt al Franki per l´enorme trascendència que ha tingut sobre nosaltres.
I és aquesta trascendència el que han tancat a Can Brians.

Fa massa mal al poder. I el poder ens vol ensenyar que si segueixes el camí d´en Franki acaves a Can Brians. Que no et compensa. Que més val mirar cap a una altra banda i seguir el camí recte, ser un home de profit i submergir-te encantat acríticament en el mar de mediocritat i consum on La Caixa i els seus ens envia.

Franki, no et demanaré que no decaiguis a dins, perquè sé que no ho faras. Sé que surtiras reforçat i convençut, i pel camí convenceras molta gent, a dins i a fora, que veuran, amb el teu cas, amb tu, que més que mai és imprescindible canviar aquest sistema. Sistema que condemna la dissìdència, l´agoserament, la trascendència. Que blinda simbologia opressora com la espanyola. Que permet que jutges franquistes ens marquin el ritme de la vida. Que té uns gestors polítics, el tripartit, que empresona i no mou un dit.

Seguirem cridant, et vindrem a veure i no ens cansarem. Perquè sabem que si ens quedem callats, si no fem res, només seràs el primer i no haurà valgut la pena per res. Et treurem d´aquí, més tard o més d´hora perquè seràn ells que veuran que no els compensa tenir-te, que això només és el principi.

De moment, segueix estudiant, que els examens són al juny i cal aprovar.
Segueix llegint, sempre va bé un temps de reflexió i lectura.
Segueix cridant, que la ràbia no la podem tragar.
I segueix sent exemple de tots, que nosaltres procurarem també ser exemple, que t´admirem, t´apreciem i et volem a casa i a classe.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta oberta a en Franki
06 mai 2008
Carles, és una carta molt bonica, a més de molt certa. M'he permès la llibertat de publicar-la al meu bloc, suposo que no et sabrà pas greu.
http://paisatgedesdelafinestra.blogspot.com/
Re: Carta oberta a en Franki
06 mai 2008
Que su pudra en el trullo.- Así aprenderá a respetar los símbolos de su país.-

Ah y posiblemente, parafraseando la carta, entre esos momentos de alegría, quedará el recuerdo de la primera vez que le caiga la pastilla de jabón en las duchas y se agache para recogerla....
Re: Carta oberta a en Franki
06 mai 2008
Mare meva, Indymedia s'està convertint en el mitjà pel qual l'anomenada "EI" es dedica a pujar cada pintada que fa i fins i tot a escriure cartes d'amor...

Feu molta pena.
Administradors, feu alguna cosa, se us estan acabant les oportunitats...

Per altra banda, tota el meu suport al Franki
Re: Carta oberta a en Franki
06 mai 2008
Anims Franki!radere dels murs tots/totes t'esperem!
qualque dia el que sera delicte es no arrencar les maleides banderes espanyoles!
fins aquest dia, que la repressió no ens aturi!
Re: Carta oberta a en Franki
06 mai 2008
Seràs pallasso, mostres desolidaritat com aquestes mai sobren a indymedia.
Aupa franki
Re: Carta oberta a en Franki
06 mai 2008
Molt bé!!

Franki llibertat!!
Franki a casa!!!
Re: Carta oberta a en Franki
07 mai 2008
el que s'ha de treure d'aquest puto web és el comentari lliure, molts militants basen la seva militància en la baralla fàcil als comentaris a peu de notícia.
Re: Carta oberta a en Franki
07 mai 2008
POR FAVOR! que tiene que ver indymedia con estos maderos infiltrados agentes de la mediocridad!

por enesima vez: no alimenteis los trolls!
Colera camping CNT