Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
A La Garriga, Tots i Totes som en FRANKI!!
01 mai 2008
P1011663 (Custom) (2).JPG
P1011666 (Custom) (2).JPG
P1011691 (Custom) (2).JPG
El passat dilluns 28 d'abril, els Mossos d'Esquadra van detenir a Terrassa en Francesc Argemí, conegut popularment com Franki, activista incansable dels moviments socials de la localitat vallesana. Seguidament, va ser empresonat al Centre Penitenciari "La Model" de Barcelona, acusat de malmetre una bandera espanyola a l'any 2002.

Ni es va notificar l'execució de la condemna a l'advocada, ni al propi Franki, vulnerant el procediment ordinari de detenció. Tampoc es va acceptar el recurs al Tribunal Suprem, conforme el jove egarenc havia negat en tot moment les acusacions d'haver participat en una mobilització on es va despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa. Però és més, quin és aquest suposat delicte d'"ultratge a la bandera espanyola"?

Tant la sentència, com el procediment judicial tenen un caràcter purament polític, el qual demostra la voluntat de l'Estat espanyol d'imposar una pena exemplar per intentar frenar les veus dissidents al seu ordre polític, social i econòmic. Però l'efecte és en realitat el contrari, ja que amb sentències com aquestes, veiem cada cop menys legítima la suposada democràcia espanyola, que en ple segle XXI empresona un jove per un delicte tant absurd com aquest.

En Franki és una molèstia per l'Estat espanyol, com tants de nosaltres. Per això, ell ara és un pres polític català, de la mateixa manera que nosaltres ho podem esdevenir qualsevol dia. Però cada cop som més els catalans i les catalanes que no volem seguir vivint subjectes a Espanya, amb el seu sistema polític antidemocràtic i el seu sistema econòmic injust, i mai podran empresonar a un poble sencer.

Per aquest motiu, l'Esquerra Independentista de La Garriga, fem una crida a tota la població garriguenca a mostrar el seu rebuig envers l'empresonament i la seva solidaritat més activa amb el Franki de Terrassa.

LLIBERTAT FRANKI DE TERRASSA!

AMNISTIA PRESOS I PRESES POLÃ?TIQUES CATALANES!

Esquerra Independentista de La Garriga

- Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga (CUP)
- Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la Garriga (SEPC)
- Assemblea de Joves de la Garriga "La República" (AJLG-CAJEI)

This work is in the public domain
Sindicat