Envia per correu-e aquest* Article
|
Notícies :: un altre món és aquí |
17 d'abril dia internacional de la lluita Pagesa a Barcelona
|
|
per Grups suport al 17 d'abril |
13 abr 2008
|
Diversos grups que lluiten per la Sobirania Alimentària es donen cita el 17 d'abril a Barcelona per reivindicar un nou model agroalimentari per a tots els pobles. |
Ni a Brasil ni en lloc, PROU MORTS PER L'AGRONEGOCI!!!
17 d'abril, dia internacional de la lluita pagesa
Convocatòria: 16.30 a les oficines de Syngenta (Balmes 117)
Denunciem la mort d'un company del MST a mans de la multinacional biotecnològica Syngenta i les amenaces corporatives al camp català .
Farem una mÃstica-teatre representant l'assassinat i després marxarem en una processó mani-festiva fins el departament d'agricultura, on enterrarem l'agronegoci en una "homilia" lúdica.
VINGUEU DE DOL!!!
El desenvolupament econòmic i el creixement beneficien únicament a una minoria de la població a tot el món, provoquen danys ambientals i no resolen la situació extremadament precà ria de la gran majoria. Les grans empreses transnacionals de (TNC) volen augmentar el control sobre l'alimentació mundial i l'economia agrÃcola mitjançant la liberalització del comerç i la inversió en l'agricultura.
Els subsidis governamentals destinats a les TNCs en el nord estan sent dirigits a l'agricultura industrial, eliminant granges en el Nord i en el Sud. A través de la revolució verda, aquestes empreses exclouen la saviesa i els coneixements locals en l'agricultura i imposen noves tecnologies que els camperols han de comprar, depenent aixà d'elles. Catalunya a través de la Generalitat és pionera en la introducció dels conreus experimentals i comercials transgènics i en la importació de soja transgènica. Actualment prop del 45% del total del blat de moro plantat es de la varietat MON 810, situació que ha provocat desenes de contaminacions genètiques, especialment en agricultura i ramaderia ecològica.
Avui dia, l'avarÃcia de les TNC és fins i tot més perillosa, ja que pretenen apoderar-se de molta més terra per a convertir-la en monocultius de agrocombustibles, és a dir, per a conrear aliments pels automòbils. Per a les regions del Sud que ens produeixen els quilòmetres per hora: res de nou sota el sol. Els monocultius de soja o palma són vells coneguts per la pagesia llatinoamericana i asià tica: pobresa, fam, migració rural,
destrucció d'ecosistemes, violència, mort, agrotóxics, contaminació i un llarg i negre etcètera contra qui els moviments pagesos porten anys lluitant.
Després d'expropiar a molts petits agricultors i camperols, exploten als consumidors augmentant els preus mundials d'aliments. Cada dia més, el supermercadisme avança i es converteix en un jou en les relacions entre pagesia i ciutadania, condiciona les societats i roba eines de transformació social com el Comerç Just i l’Agricultura Ecològica. La distribució alimentà ria moderna hipoteca la Sobirania Alimentà ria dels Pobles.
L'operació de les TNC és realment en contra dels éssers humans i el planeta, no haurÃem de permetre'ls continuar amb les seves operacions. HaurÃem de parar-los i recobrar els drets dels pobles a l'agricultura, el dret a produir bons aliments per a tot el món.
La Sobirania Alimentà ria és un fet real que s’està desenvolupant en el nostre territori: organitzacions de pagesos i consumidors ecològics que lluitem plegats per un altre model de producció i de consum sostenible i solidari lliure de transgènics, la defensa del món rural i contra la destrucció del territori (grans infraestructures, mobilitat del transport i consum energètic). Avui nosaltres tenim alternatives positives i estan marxa.
L’EMPRESA MULTINACIONAL SYNGENTA ASSASSINA SENSE TERRA I FEREIX MILITANTS DE VIA CAMPESINA AL SUD DE BRASIL.
Durant l’atac d’una milÃcia d’uns 40 pistolers a l’acampament dels Sense Terra en el camp experimental de la multinacional Syngenta Seeds a Santa Teresa do Oeste, a l’estat de Paraná, Brasil, el dia 21 d’octubre de 2007, el militant de Via Campesina Valmir Mota va ser assassinat a boca de canó, amb dos trets al pit, sis treballadors van ser greument ferits i un pistoler va morir. Els ferits, Couto Viera, Jonas Gomes de Queiroz, Domingos Barretos, Izabel Nascimento de Souza i Hudson Cardin, van ser traslladats a hospitals de la Regió. Izabel va estar en risc de mort.
L'à rea de Syngenta va ser reocupada el matà del dia 21, per unes 150 persones militants de Via Campesina. El camp experimental havia estat ocupat pels camperols el març de 2006, per tal de denunciar el cultiu il•legal de llavors transgèniques de soja i blat de moro (cal recordar que l'estat de Paranà s’ha declarat lliure de transgènics). Després de 16 mesos de resistència, el dia 18 de juliol del 2007, 70 famÃlies van desocupar l’à rea, després de rebre un ordre judicial, i es van traslladar de forma provisional a un assentament que els va acollir.
Durant la reocupació els guardes de seguretat que hi havia van abandonar la “fazendaâ€?. Al voltant de les 13’30 un microbús va parar a l’entrada i la milÃcia fortament armada va començar a disparar contra les persones acampades. Van assassinar Valmir i ferir la resta. L’Izabel de Souza va ser colpejada fins a quedar en coma.
Des de fa temps Syngenta contracta de forma irregular agents de seguretat articulats amb les organitzacions de terratinents SRO i MPR. La denúncia contra l´actuació de les bandes armades lligades a SRO/MPR i Syngenta ha arribat a la Comissió de Drets Humans i Minoria de la Cà mara Federal de Diputats de Curitiba, no havent-se prés a data d´avui, després de 6 mesos, cap mesura contra elles.
La Via Campesina exigeix
- Cà stig als autors materials i intel.lectuals d’aquest crim.
- Expropiació de les à rees de Syngenta per a que siguin destinades a la producció de llavors criolles i administrades pels camperols i les camperoles.
- Expulsió de Syngenta de Brasil.
- Que el govern de Brasil encapçalat pel ciutadà President Luiz Inácio Lula da Silva adopti mesures per assegurar la integritat fÃsica dels camperols i camperoles que estan amenaçats pels pistolers contractats per Syngenta. |
This work is in the public domain |
Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more