Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Usuaris i usuàries dels autobusos pels dos dies
17 mar 2008
Us fem arribar el manifest públic, al qual us demanem que us adheriu personal o col·lectivament.
assamblea 2 dies.jpg
Des de finals del passat 2007, les persones que habitualment fem ús dels autobusos de la ciutat de Barcelona ens veiem afectades per les reiterades vagues convocades pel Comitè de Descansos de Transport Metropolitans de Barcelona (TMB), que reclama dos dies de descans setmanal. Salta a la vista la importància d’aquesta reivindicació ja que, del repòs i del bon estat de salut dels conductors i conductores en depèn directament la seguretat de la ciutadania alhora d’utilitzar aquesta forma de desplaçament, així com de la resta d’usuàries de la via pública.

Com a usuàries, en tant a què directament afectades per les vagues, i alhora com a gent treballadora; som les primers interessades en la resolució d’aquest conflicte. La premsa ha informat de les múltiples reunions de les parts implicades, TMB ha omplert les nostres bústies amb propaganda on assegura que també vol els dos dies per la plantilla. Amb això ens preguntem: per què es manté el conflicte? Per què continuen les vagues?

TMB i per tant de retruc l’Ajuntament de Barcelona del PSC i ICV-Euia, s’ha gastat una fortuna (emprant diners dels contribuents) amb uns tríptics on assegura que vol els dos dies. Això sí, a canvi de que els conductors i conductores augmentin les hores de treball durant els cinc dies restants o bé descomptant del salari el segon dia de descans setmanal. Fins hi tot s’ha arribat a dir que els dos dies de festa només tenen viabilitat econòmica pujant les tarifes o reduint serveis. Hi ha d’altres ciutats de on els conductors i conductores gaudeixen d’aquest dret i alhora el preu del bitllet és molt més baix que l’actual a Barcelona. Se’ns fa difícil, entendre com l’ajuntament pot lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació, mentre no aposti decididament per un transport públic de qualitat. Fem també extensiva la crítica a la resta de grups municipals de l’ajuntament a l’oposició, el seu silenci els fa còmplices, i ens dona a entendre que en posició de govern, farien el mateix.

Som persones que utilitzem el transport públic majoritàriament per anar de casa nostra a la feina o al lloc d’estudi, per tant, ens escandalitza que al segle XXI encara hi hagi sectors de la població que hagin de lluitar per una qúestió tan fonamental com és gaudir de dos dies de descans.

A hores d’ara la situació és d’estancament. Sembla ser que continuaran les vagues.

Davant d’aquesta situació no ens volem quedar en un segon pla. No volem caure en el parany que TMB ens ha posat: deixar que el conflicte s’allargui, que els vaguistes es desgastin, que les usuàries carreguin el seu malestar als conductors i conductores, etc. Creiem que els responsables d’aquesta situació són els directius de TMB i per tant, l’Ajuntament de Barcelona, que té per a batlle en Jordi Hereu.

Perquè no ens volem quedar de braços plegats fem una crida a la solidaritat amb els i les conductores de TMB, -com l’any 1951, quan la ciutat es va aturar en defensa del transport col·lectiu- mostrant el rebuig a les polítiques de l’Ajuntament, participant de les mobilitzacions de suport i difonent la problemàtica social que comporten les condicions laborals de l’empresa municipal de transport.

Per tot això demanem que us adheriu a les peticions de:

-Acompliment de les normatives laborals de descansos que preveuen els 2 dies de descans setmanal

-La fi de sancions i expedients i persecució dels treballadors en lluita.


Persona/Entitat Adherida:

Si voleu el podeu descarregar i imprimir per a deixar a locals, fer-ne còpies per a repartir, etc...

les adhesions les heu de fer arribar a usuariespels2dies ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Usuaris i usuàries dels autobusos pels dos dies
17 mar 2008
http://usuarispels2dies.blogspot.com/
Re: Usuaris i usuàries dels autobusos pels dos dies
18 mar 2008
Eis!!!

Jo ja us he enviat l'adhesió. De tota manera, seria terriblement més efectiu que el propi blogspot tinguera un petit formulari per adherir-se online!!!!

Anims que encara esteu a temps de posar-ho, molta més gent s'adherira, perque és més facil que molestar-se en enviar un correu!

Salut!
Re: Usuaris i usuàries dels autobusos pels dos dies
19 mar 2008
Ya me he adherido como usuario, pero creo que, con la polémica que se ha generado en torno a que la huelga tiene una "opinión pública" negativa, se podría expresar el reconocimiento a la huelga, haciendo la señal de los dos días al cruzarse con un autobús, independientemente de que el conductor esté o no a favor de la huelga. Eso podría favorecer la reafirmación de quienes tienen alguna duda.
La cuestión es que si sólo lo hacen unas poquitas personas, no será significativo, aunque para el conductor o conductora de autobús, encontrarse el gesto, sea algo grato. Se trata de hacer un "guiño" de complicidad, para que, quienes luchan por los dos días, sientan que no están solos y solas.
Re: Usuaris i usuàries dels autobusos pels dos dies
20 mar 2008
Entrevistan a las personas y seleccionan las respuestas adversas a la huelga, intentando dar la impresión al espectador de que su apoyo es excepcional, pero esa estrategia no les está siendo efectiva, porque con ella no han conseguido inyectar el gusano venenoso de la mala conciencia en los huelguistas, y cada trabajador sabe perfectamente que no es sólo un usuario de lo que sea, sino también un trabajador, de modo que la solidaridad no surge de ninguna Moral, sino del vínculo objetivo que relaciona nuestras vidas como individuos pertenecientes a una misma clase social.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more