Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
cinefòrum vacances de pasqua [tortosa]
17 mar 2008
Les assemblees de Maulets i el SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catlans) de Tortosa i Roquetes han organitzat un cicle de cinema per a aquests tres dies. Les tres pel·lícules tenen en comú la crítica al moralisme hipòcrita, des de diferents punts de vista: des de l'adoctrinament i els abusos sexuals en un col·legi de capellans als anys 60 ("la mala educación"), des de la reivindicació d'una societat sexualment lliure i sense tabús ("shortbus") o reclamant el dret de les dones a decidir sobre el propi cos ("la història d'un secret").
El debat queda obert, t'hi esperem!
cine.jpg
dijous 20 de març_19:30h
la mala educación
Pedro Almodóvar, 2004
Història crítica, sobre l'església i la sexualitat. Dos amics descobreixen la seua sexualitat en un col·legi de capellans, l'un d'una manera traumàtica, a un col·legi de capellans, quan són grans es retroben els diferents protagonistes de la història...


divendres 21 de març_19:30h
shortbus
John Camernon Mitchel, 2006
A través de les històries personals d'una sèrie de personatges, molt diferents entre ells, la pel·lícula fa un repàs de la sexualitat entesa més enllà de la clàssica relació heterosexual de parella, i mostra que no hi ha una sola manera d'entendre el sexe, sinó moltes.


dissabte 22 de març_19:30h
história de un secreto
Mariana Otero, 2003
Aquest documental va obtenir el premi Temps dâHistória del Festival de Cinema de Valladolid. Recull la història de Clothilde Vautier, mare de la directora, que va morir lâany 1967 a conseqüència dâun avortament clandestí.

âHistòria dâun secretâ? es construeix en la frontera de la ficció i el documental: seguint un guió precís, on el punt de partida de cada escena va ser anticipat, el film acompanya el desenvolupament espontani dels successos, al ritme de les revelacions fetes per cada protagonista. âQuan jo tenia quatre anys i mig la meua mare va desaparèixer. La nostra família ens va dir a la meua germana i a mi que havia anat a treballar a París. Un any i mig més tard, la nostra àvia ens confessava que havia mort dâuna operació dâapendicitis.â?

Vint-i-cinc anys després la realitzadora Mariana Otero troba la veritat: la seua mare va morir per un avortament clandestí en una França que no coneixia encara la llei Veil.

La directora diu: âContar aquesta història no era solament contar el contingut del secret tant com fer viure a lâespectador lâexperiència singular dâaqueix secret i dâaqueixa revelació. Jo no volia parlar sobre el secret, disertar o explicar sinó crear una narració que anara lâequivalent cinematogràfic de la meua pròpia experiència.â?
Mira també:
http://www.maulets.org/ebre
http://www.sepctortosa.tk

This work is in the public domain
Sindicat