Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Amsterdam : squating action
16 mar 2008
Holanda té una forma de tractar l'okupación molt diferent.

Allí hi ha, per exemple, una llei que permet okupar si un edifici està en desús més d'un any.

També és molt diferent que no cal identificar-se si no estàs cometent un delicte. Ni cal dur obligatòriament el dni damunt.

Altre camp que és diferent és el de les drogues, inclòs l'alcohol. Pots fumar pel carrer però no beure alcohol. Si ho fas, poden aparèixer 5 furgones de la poli, tirar-te una bona brega i multar-te.

I es poden fer fotos a policies.
1_anan_punt_quedada.jpg
2_anan_okupar.jpg
3_anan_okupar.jpg
4_protegin_entrada.jpg
5_policia_demanan_veins.jpg
6_policia_demanan_veins.jpg
7_policia_deman_veins.jpg
8_okupacio_3_cases.jpg
9_esperan_policia.jpg
10_canvian_pany.jpg
11_protegin.jpg
12_canvian_pany.jpg
Avui vam anar a una squatting action. És una acción en un dia on gent col·labora per a okupar nous espais. Al *kupar a Holanda has de dur un matalàs, una cadira i una taula i, una vegada els tens dintre, cridar a la policia. Si aquesta arriba abans, és important resistir mentre es canvia el pany o et poden llençar.

Aquesta vegada s'anava a per tres habitatges d'una mateixa construcció que abans era per a ancians però aquests estan sent expulsats i el propietari vol demolir per a fer una mica més rendible. Com tenia caracter polític, també havia una televisió que s'havia compromès a complir uns acords sobre el que podien filmar.

Érem unes 40 persones. Quedem en un punt proper que ja era okupa i des d'allí vam surtir amb bicicleta. Després d'entrar uns pocs, ens concentrem la resta davant de les tres portes per a evitar el desallotjament i esperar la resposta de la policia.

AL final es va aconseguir l'okupació i vam entrar en la casa que, per sort, tenia calefacció, aigua calenta i freda, i llum. Vam menjar junts i després vam marxar.

This work is in the public domain

Comentaris

audios
16 mar 2008
Modificat: 10:47:47
Algunes entrevistes fetes duran l'acció.
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
No te engañes, holanda es un pais profundamente represivo, como te salgas del cauce te cae todo el peso de la ley, pero todo. La gran mayoria de las okupas son puro folklore y no hacen nada de nada. Para que te hagas una idea, en holanda no se celebra el dia del trabajador porque se prefiere celebrar el dia de la reina que es un dia antes.
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
ego
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
No pretenc dir que Holanda sigui millor, si no contrastar les diferències que vaig trobant. Per exemple, a Barcelona la majoria de la gent veu normal que sigui obligatori dur el dni damunt, mentre que a Amsterdam és tot el contrari. Jo ressalto coses, cadascun decideix que li sembla millor per a ell.
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
altres audios sobre coffeshops
http://netjuke.r23.cc/search.php?do=list.tracks&col=al_id&val=1706&sort=
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿
???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ????
Una abraçada des de la vila, de totes maneres us estimem...
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿
???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ???? ¿¿¿¿ ????
Una abraçada des de la vila, de totes maneres us estimem...
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
Para a.
Creo que andas un poco confundido con los terminos.
El dia anterior al dia de los trabajadores(1 de mayo)es el 30 de abril, que desde hace muchos años fue declarado por grupos autonomos Dia internacional del sabotaje.
Y no tiene nada que ver, que coincida con el cumpleaños de la reina holandesa.
Se eligio el 30 de abril para adelantar un dia el 1 de mayo, y desmarcarse de los sindicatos que han domesticado y convertido en folklore,lo que antes era un dia combativo.
Espiritu combativo que pretendia recuperar en el dia del sabotaje, cosa que consiguio durante mucho tiempo.
Otro tema aparte, seria que en Holanda existe un estado, que por definicion y logica de autosupervivencia, es represivo con las disidencias cuando le conviene.
Re: Amsterdam : squating action
17 mar 2008
Una okupació molt curiosa aquesta de Amsterdam, un chalet, en una zona de pasta, amb veins a dalt, amb la comissaria de policia (politie) a un minut, només es va presentar una furgoneta (no d'antidisturbis) amb un policia, i un cotxe amb 2 policies. Dos polcies han d'entrar a la casa per comprobar que està buida, després surten i es queden per allà xerrant amb els veins. Abans de marxar els policies es despedeixen dels okupes. Ja quan han marxat els polis, ens conviden a entrar i comprobem l'estat de la casa, ens sorprenem quan veiem un termostat ficat a 23º, i els radiadors funcionant (una calor allà dins). Ens convidem a dinar, molt bo, al fregar els plats, comprobem que també tenen aigua calenta (increible), això no si val estem molt enfadats (volem ser acollits com a refugiats politics).
Re: Amsterdam : squating action
18 mar 2008
holanda,funciona per que hi ha una gent que s' ho ha currat de tal manera que si fa falta per legalitzar una ksa movilitcent sense perjudicis i sense banderes a un munt de gent que els hi dona suport i si fa falta discuteixen despres de politica....catalunya funciona menos perque si una okupacio la organitza x no mola pk es mes guai la del altre colectiu....que total sakaven organitzan dos histories iguals pero de diferent bandera i per aixo hi ha menys gent i els de les lleis ho tenen mes facil...si veiguessin un grup enorme sempre sacollonirien mes que es lo que passa aki a holanda...que un propietari s' ho pensa dues vegades abans de fotre fora a la gent i si hi han akestes lleis es perque tambe fa molt temps que els okupes els hi foten canya...
aixi que menos comparacions,menos nubols i menos perjudicis i segur que podeu arrivar en mes forsa....aupa
Re: Amsterdam : squating action
27 mar 2008
ca

Entrevistes àudio sobre okupació.

en

Audio interviews about squatting.

Sindicato Sindicat