Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
okupació d´ una casa de donas al clot
15 mar 2008
Aquest matí, durant un esmorçar popular contra la especulació, un grup de donas ha ocupat una casa al barri del clot.
Esta mañana, a las 9:30 unas 40 personas se concentraban en un desayuno popular contra la especulación en el barrio del clot,delante de una casa que lleva tres años vacía,en manos de una inmobiliaria. En este momento, un grupo de mujeres okupó el inmueble para volver a darle vida, construyendo en él un espacio de convivecia.
Minutos después aparecía una patrulla de mossos de saura, altamente preocupada por la ingesta de chocolate caliente y croasanes por parte de peligrosxs y madrugadorxs antisistema...marchan y vuelven al cabo de 5 minutos para pedir la identificación de una compañera, que se hizo responsable de la incívica reunión...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: okupació d´ una casa de donas al clot
15 mar 2008
no sabia que les cases tenien genere, doncs
a veure quan okupem una casa de homes!
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
15 mar 2008
saludos chicas, olé! hace falta marcar casas de mujeres... espero que pronto tendremos una casa queer tambien!

Y sobre el comentario de las casas con genero, claro que no sabias, como todo el mundo es Hombre, es bastante porbable que no notas que hay otros generos que necesitan espacios, que tienen espacios, que toman espacios! alegria alegria! Que durais muchos años!
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
16 mar 2008
Felicitats noies per aquesta nova okupació.

Ara bé, em sembla prou lamentable el desconeixement que teniu de la ciutat on heu vingut a viure. El carrer Castillejos, que és on s'ubica l'immoble que heu okupat es situa al barri de la Sagrada Família (Districte de l'Eixample) i no pas al Clot.

PD: emprar el català de tant en tant tampoc estaria malament, veiem molta queixa de la discriminació que pateix el gènere (cosa que aplaudeixo) però a la vegada veiem reforçar la discriminació que pateix la llengua catalana a Catalunya.

Apa, llarga vida a aquest nou espai de vida a l'Eixample!
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
16 mar 2008
completament d'acord amb l'anterior comentari.
una pregunta, les skumk o com es vulguin dir les nazis aquestes tenen algo a veure?
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
16 mar 2008
kines ganes de llençar merda "cloter" i "martinenques"... la gent rància com vosaltres doneu cops de puny a il·lusions maques de la penya... quina pena que no us adoneu...

Molts ànims amb el projecte, sigui al Clot a l'Eixample, al cel o a l'infern. Mort a les demarcacions dels barris fetes per l'ajuntament.

Una de l'hostafrancs francament salvatge... però que més dòna, no?

Apa, salut i lluita!
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
17 mar 2008
Per "una"..
Em sap greu no estar d'acord ni amb la teva visió ni amb les teves descalificacions.
Jo soc partidari de les coses ben fetes.
Escriure la capçalera de la ""notícia"" en català és quelcom positiu.. fer-hi una dotzena de faltes indignant.
Igualment i com apuntaven els companys de més amunt, considero una falta d'interès i de respecte cap a la població on realitzes l'acció no saber de quina es tracta.
Potser si que moltes de les delimitacions de Barcelona van regides per l'Ajuntament, tot i així, et puc ben assegurar que la vila (una de les més antigues i últimes en anneixionar-se a Barcelona) del Clot té un espai històric propi, que queda molt allunyat del carrer que més amunt s'esmena.
Dono total suport a les okupacions, però okupar en clau de barri vivendes (i ho distingeixo perquyè considero que un centre social si que ha de ser en clau de barri) com últimament està succeint al barri, dona una falsa sensació de moviment, i més quan móltes d'aquestes ni tan sols hi pertanyen (exemples a Hospital de Sant Pau, Eixample, Sagrera, SantAndreu).

Endavant amb els moviments socials al Clot-Camp de l'Arpa (un sol barri).
Tots junts, fem xarxa.
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
17 mar 2008
i el tema de que siguin skumk o com es diguin, algú sabria dirm-ho¿?
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
17 mar 2008
que vol dir una casa de dones? ara alliberem un espai que es del barri (del barri que sigui però de tot el barri en definitiva) i es veu que no només es restringeix a una part sinó que a més es restringeix a un gènere. Sincerament, serà millor que expliqueu el projecte perquè això fa pinta de comando skum! realment si es tracta d'un projecte com el que sembla replantegeu-vos el concepte d'ocupació!

Salut! clot viu, obrer i combatiu!
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
17 mar 2008
A nosaltres sì que ens sembla fort que enlloc d´animar nous projectes d´okupació us dediqueu a criticar,des d´un pedestal,la base del qual és la falta de coneiximent i l´actitud patriarcal...
1-El que ès lamentable és voler regir-se per la geografía oficial,quan és més important d´on et sents i on has contribuït a crear alternatives d´autoorganizació.
2-Si hi ha o no militants de S.C.U.M no és important,l´interessant és crear espais en el que les dones puguem desenvolupar-nos sense homes,experiències en la majoria de casos, molt positives.
3-Pel que fa a la discriminación del catalá ja fa pudor,la q´escriu això parla català amb molta gent ,no sóc d´aquí i tinc dificultat per escriure'l, quan tinc algú que m´ajuda,com ara, ho faig. l´actitud autoritària ajuda més aviat poc,a extendre el seu ús.
P.D:no respondrem a més atacs...
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
17 mar 2008
Cadascú fa allò que creu que s'ha de fer i si vosaltres teníeu la necessitat de disposar d'un espai per a dones doncs ens sembla perfecte que l'hàgiu agafat. Al nostre primer missatge ja us hem felicitat per l'acció i ho tornem a fer.

Tanmateix ens ha semblat un disbarat afirmar que el carrer Castillejos pertany al Clot i punt. El Clot és el Clot, Gràcia és Gràcia i Sants és Sants, no perquè ho digui l'ajuntament sinó perquè són barris (o viles) amb una idiosincràsia pròpia i diferenciada. Una pot sentir-se de Mataró o de Madagascar, però el carrer Castillejos s'ubica on s'ubica i ningú que viu a aquell carrer creu que viu al Clot.

Res més que això, com hem fet abans, us tornem a felicitar per l'alliberament de l'espai i us desitgem tota la sort del món. Que consti que ens mereixeu un gran respecte.
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
18 mar 2008
Felicitats! M'alegro molt per l'okupació. Perquè tingueu casa i perquè sigui una casa okupada per dones. I que hi hagin moltes més!
I pasando dels comentaris dels internatutes avorrits de sempre. Encara que m'ha sorprés que ara qualsevol acció duta a terme per dones porta a la relació amb les SCUM... jajajajajaja
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
18 mar 2008
no dejad la mierda praros, y no leis solo eso, hay tambien comentarios positivos. animo y larga vida!
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
18 mar 2008
Cases okupes de dones, d'homes, d'alts, de baixos, de grassos, de prims, de blancs, de grocs, de verds (per a marcians),... Ridicul.
Tots som iguals, no? o ara es practica el sexisme okupa?
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
18 mar 2008
Ei penya que el moviment feminista i antipatriarcal existia abans del freakysme de S.C.U.M. eh, no siguem paranoiques ara!
Endavant amb el projecte!
Re: okupació d´ una casa de donas al clot
19 mar 2008
Si es tracta de tocar els nassos, visca Camp de l'Arpa independent del Clot.

Precisament en aquesta pàgina moltes persones escriuen en castellà amb faltes d'ortografia. Moltes persones no som catalano-parlants, i vam intentar expressar-nos el millor que sabem, però mai teniu prou. És això tot el que sabeu fer?

El patriarcat i l'antipatriarcat existeixen abans que les SCUM, però és precisament quan ha aparegut aquest comando que alguns homes esteu un poc alterats.
Enhorabona per l'ocupació, sigueu o no SCUM
Sindicato Sindicat