Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
Pau Dones ja parla com un ric amb molt que perdre
12 mar 2008
Pau Donés, que es va emmascarar sota un nom de grup inexistent (Jarabe de Palo), ens va embaucar a molta gent del carrer i que identifiquem la nostra realitat de pobresa econòmica, amb la seva música de disseny en estudi. Ara es fa acompanyar per Andrés Buenafuente pels concerts i es destapa amb la seva por cap als que no podem pagar la música. Aquest és "un hipócrita de mucho calado".
Li costa molt, però de tant en tant Pau Donés fa declaracions del què pensa públicament. Avui dimecres 12 de març ho ha fet per a la ràdio dels ajuntaments del PSC (Com Ràdio), al programa d'ensabonament comercial "Tal com som".

Aquest ex-agent de publicitat que té un grup fet a base de músics contractats professionalment (mientras caiga la nómina, se toca lo que haya que tocar), si en alguna cosa és bo de veritat és en vendre la moto, i ha demostrat molt bé que sap arribar (només durant 10 anys) a un públic socialment sensible. Però ara ja corre la mateixa sort que els partits de l'enciam i la porra, doncs ha perdut tant públic que ningú no votaria per ell.

Diu aquest milionari (en còpies venudes i en calés) que els artistes estan rebent una agressió molt important des del punt de vista de la pirateria, i que les coses s'estan radicalitzant molt al negoci. Que quan es venien discos hi havia alegria i les companyies invertien en videoclips i gent nova.

Diu que ara "estan robant els calés". Que aleshores ara les discogràfiques només busquen el producte més fàcil de vendre.

Suposo que com que la pasta li ha esgotat la inspiració, per això fa concerts amb el títol "Reciclando", ja que només li deu quedar creativitat per a versionar-se a sí mateix, o millor dit, al seu productor d'estudi.

Diu que treballa fent feliç a la gent, que amb molta humilitat està per vocació i aprenent cada dia. Diu també que l'èxit per ell no és vendre més o menys sinó que s'ho passa bé amb el què fa. Que hi ha coses en aquest món que no funcionen i vol canviar.

També diu aquest privilegiat que el negoci de música sempre ha estat un desastre; ha estat zero creatiu, amb arguments del número de còpies o el número 1 de vendes. Que posen un cànon digital que és una petita, res, una defensa que la SGAE es curra per a protegir una mica tot aquest assumpte, "i encara diuen que és injust. És increïble!"

"Jo no ho accepto i per això em queixo. La solució que jo aporto és cada dia fer cançons MILLONS i a l'escenari defensar-les amb dignitat i qualitat. La indústria, el negoci no ha estat creatiu per a donar una solució a aquest tema, i ara el què fan és demanar als artistes un percentatge pels concerts."

"Realment el problema és aquest: vivim en un mon que viu de la creativitat però que és molt poc creatiu."

Pau, tu si que no "vives en un saco". Fas els negocis a Barcelona i cada nit vas a dormir on el Rey de España va a esquiar.

Estás nominado.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/335193/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Pau Dones ja parla com un ric amb molt que perdre
12 mar 2008
Aquest tipus porta versionant-se a si mateix tota la seva carrera, només tenia un tema que valia la pena. La resta són cançons de dos frases rollo "blanco y negro, pera limonera y naranja washingtona". Fa molts anys que és així.
Re: Pau Dones ja parla com un ric amb molt que perdre
15 mar 2008
pa dines yo
Sindicato Sindicat