Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sense clasificar : dones
[Vilafranca] Actes 8 de març Coordinadora Antipatriarcal del Penedès
05 mar 2008
dosizeth_1204722930roda.jpg
dosizeth_1204722931roda_2.jpg
dosizeth_1204722931roda_3.jpg
dosizeth_1204722932roda_4.jpg
La Coordinadora Antipatriarcal del Penedès presenta els actes al voltant del 8 de març: dia de la dona treballadora

Un any més la Coordinadora Antipatriarcal presenta els actes en roda de premsa al volatnt del 8 de març, dia de la dona treballadora.
Aquesta Coordinadora està formada pels agents de l'esquerra independentista a Vilafranca: la CUP, Endavant, l'Assemblea de Joves de Vilafranca - CAJEI i l'Ateneu Popular X.

Les entitats que comformen aquesta plataforma antipatriarcal doten el 8 de març d'un discurs revolucionari ja que consideren que és necessari situar-se al marge del "feminisme" engolit i utilitzat per les institucions i apostar per la lluita diària i la reivindicació d'un feminisme de classe, ja que entenen la lluita feminista com un rebuig de totes les formes de dominació i avançar cap a una societat antipatriarcal i socialista. Exposen que per acabar amb les opressions que pateixen les dones és necessari un canvi estructural: polític, econòmic i social.

Enguany fa 100 anys que les dones de la fàbrica novayorquesa Cotton van morir cremades dins la fàbrica per convocar una vaga reivindicant les seves insoportables condicions de treball. Des de la Coordinadora volen deixar clar que el 8 de març no és el dia de la dona tal i com proclamen les institucions, és el dia de la dona treballdora, per tant una jornada de lluita obrera.

La CUP va presentar una moció al ple del passat febrer, aprovada per unanimitat, on es demana la realització d'un curs d'agents de prevenció de violència de gènere, la realització del programa per la prevenció de l'aparició de conductes considerades de risc social a noies adolescents i la creació de l'Observatori de les Desigualtats.

Els actes organitzats per la Coordinadora Antipatriarcal són els següents:

El 7 de març a les 20h a la Plaça de la Vila es farà la Concentració sota el lema "El Capitalisme i el Patriarcat ens fan precàries". En acabar a l'Ateneu Popular X : Sopar per l'autogestió de la Coordinadora Antipatriarcal del Penedès + inauguració de l'exposició "Les bruixes de nit" sobre les dones pilots soviètiques durant la II Guerra Mundial Ho organitza: CAJEI, Endavant, CUP i Ateneu Popular X.

Dissabte 8 de març a les 17h a l'Ateneu Popular X es projectarà el documental "Vespes i bruixes" referent a l'exposició de les dones pilot soviètiques. Ho organitza: Ateneu Popular X

El divendres 17 de març a les 20 h a l'Escorxador tindrà lloc la xerrada"La lluita antipatriarcal al Kurdistan" a càrrec de Zine Cicek de la Unió d'Estudiants del Kurdistan.
Ho organitza: Endavant.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat