Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
|
Notícies :: laboral |
Pels drets laborals dels professors de música
|
|
per Profes sin contrato |
28 feb 2008
|
|
PELS DRETS LABORALS DELS PROFESSORS DE MÚSICA
Com és possible que avui en dia, en un país en què els drets laborals de qualsevol treballador són àmpliament reconeguts, els músics i els professors de música segueixin patint l’abús i la desprotecció legal?
Massa sovint s’ha explotat l’aspecte vocacional de la nostra professió. Ha arribat el moment de dir prou i exigir el mateix tracte que qualsevol altre professional. Casos com el de Badalona, en què la direcció de l’Escola de Música, recolzada per l’Ajuntament, ha expulsat vuit professors que havien decidit reinvindicar els seus drets laborals, són paradigmàtics de la realitat que patim i del poc respecte que mereix la nostra important tasca.
L’ensenyament musical és un aspecte fonamental en el desenvolupament i transmissió de la cultura. És imprescindible que els seus professionals gaudeixin d’una mínima garantia de seguretat per exercir la seva feina i en aquest sentit les administracions públiques no només haurien de vetllar perquè això es compleixi, sinó que haurien de ser-ne l’exemple.
Emplacem a tots aquells –professors, músics, amics, alumnes, melòmans, artistes, familiars- que vulguin ajudar a donar ressò a aquesta important acció que incidirà en un canvi favorable pel sector musical.
CONCENTRACIÓ MUSICAL
DIUMENGE 2 DE MARÇ, 18h
Plaça Sant Jaume, Barcelona
www.myspace.com/profesincontratoemb
Tot seguit trobareu l'escrit que ahir, dimarts 26 de febrer, Jesus Mayorga va llegir al Plè de l'Ajuntament de Badalona, en nom dels 8 professors acomiadats de l'Escola Municipal de Badalona, per deixar constància de com està la situació i demanar el recolzament a tots els partits polítics.
INTERVENCIÓ AL PLÈ DELS PROFESSORS SENSE CONTRACTE I ACOMIADATS
Bona tarda, sóc Jesus Mayorga, un dels 8 professors de l’EMB acomiadats després d’haver reclamat els seus drets laborals.
Avui sóc aquí per parlar en representació de tots ells.
En primer lloc volem remarcar que l’Ajuntament, a dia d’avui no ha encarat la greu situació que venim patint i denunciant.
Seguim acomiadats i el Sr. Vives encara no ha ofert cap contracte sinó 7 suposades negociacions i unes readmissions, en les que se’ns convida a seguir en la situació irregular tan greu que denunciem des del principi del conflicte.
Sóm uns professors de música que estimem la nostra feina, gaudim transmetent el nostre amor per la música i els coniexemnets apresos en molts anys d’estudi. Hem treballat molt dur pels nostres alumnes i per l’escola, exactament igual que qualsevol dels nostres companys contractats. Mai hem volgut perjudicar l’escola, només hem demanat que se’ns deixés de perjudicar a nosaltres.
Les nostres reclamacions són tant bàsiques, que qualsevol persona les pot entendre: seguretat social i contractació. Termes que no s’han contemplat en les negociacions ja esmentades amb l’Ajuntament.
En els intents de negociació amb l’Ajuntament, la Regidoria de Cultura s’ha negat en tot moment a deixar qualsevol compromís per escrit sobre cap de les possibles propostes. (curiosament a excepció d’una redacció conjunta d’un comunicat on es donés per finalitzada la crisi entre les parts)
Sabem que no han acabat les alegalitats en l’adminsitració de l’Escola ja que als professors que hauràn de substituir-nos se’ls demana que es facin autònoms fent-se el Patronat càrreg dels costos d’alta. Fins i tot en la última negociació va sorgir de nou aquesta fórmula, tot i que d’immediat fou prudentment silenciada pel mateix cap d’Àrea de cultura Mateu Chalmeta i el seu tècnic que l’acompanyava.
Per tots aquests motius les nostres reivindicacions no plantegen solament uns contractes dignes, sinó que se’ns consideri professors de ple dret després de tants anys dedicats a la docència en aquesta Escola.
La Sra. Alcaldesa, coneixedora de la nostra situació, através de la seva secretaria Encarna, ha qualificat les nostres reivindicacions de desmesurades i radicals en les formes. En tot cas aquestes són un reflex del poc diàleg que existeix desde les administracions cap els seus treballadors.
Hem pogut constatar que malauradament és l’única manera de poder ser escoltats pels partits del pacte de govern de Badalona i de fer sortir a la llum pública una situació totalment irregular.
A partir d’aquesta acció hem pogut donar a conèixer les nostres reivindicacions que han rebut suport de:
-C.C.O.O
-Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.
-Associació de Músics Professionals de Badalona
-La Unió de Músics
-USTEC
-Plataforma Sindical Unitaria
-Accions per la Música
-Plataforma de pares i alumnes (creada arrel del conflicte)
-Urbaan Jazz
Per tots aquests motius demanem el recolzament dels partits polítics per a posar llum sobre aquest greu assumpte i exigir les responsabilitats adients. |
This work is in the public domain |
Re: Pels drets laborals dels professors de música
|
per Solidaritat! |
28 feb 2008
|
Si l'administració no subvenciona l'ensenyament musical mai aconseguirem que els professors de música tinguin condicions laborals dignes...
Parlo d'ensenyament musical extraescolar. Tots sabem que si l'educació musical només depengués de l'estoneta que li dediquem a la primària i secundària no hi hauria músics al nostre país.
En fi... |
Re: Pels drets laborals dels professors de música
|
per Adri. |
28 feb 2008
|
Diumenge 2 una hora abans hi ha una concentració contra el canon digital davant de les seus de la innombrable (veure <a href="http://compartiresbueno.freeforums.org/accion-2-de-marzo-t62.html">aquí</a>).
Com a músic i informàtic, m'agradaria assolir la màxima convocatòria a les dues concentracions.
És per això que proposo que el col·lectiu de Músics i Professors recolzi la primera manifestació i el col·lectiu de ciutadans que pensa manifestar-se contra el canon, ho faci una hora més tard a la Pça St Jaume.
La innombrable està a Pg Colom, en 10 o 15 minuts es va des d'un lloc a l'altre. |
Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more