Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
04 feb 2008
Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)


Este miércoles, a plena luz del dia, un grupo de activistas nos hemos acercado al hotel NH Podium de Barcelona, encapuchados, con una bocina y 300 octavillas donde explicábamos nuestros motivos y nuestra rabia contra la experimentación animal y todos esos médicos, científicos, farmacéuticos y demás empresas, que con nombre, apellidos y dirección, son partícipes de ella. Había una segurata en la puerta, pero no por ello hemos cedido. Una vez dentro, hemos empezado a hacer un ruido escandaloso con la bocina, y llegado al restaurante de la planta baja, hemos tirado en la cara de las personas que había por ahí las octavillas que habíamos redactado especialmente con mucho cariño para nuestra amiga Bea Artalejo, una de las jefecillas de Novartis. Los de recepción asustados han llamado a seguridad, pero ya era demasiado tarde. Desechos de todas las octavillas, hemos corrido hacia la salida, una puerta que estaba bloqueada por la segurata incompetente que aún todo sus intentos, hemos podido esquivar con facilidad. A fuera, hemos seguido corriendo hasta que nos hemos disuelto.
¿Por qué? Se celebraba un seminario científico de dos días. ¿El problema? Beatriz Artalejo Ortega, jefa de desenvolupamiento farmacéutico de Novartis Farmacéutica, era una de las ponentes invitadas. ¿El objetivo? Dejar claro a Novartis que no permitiremos que hagan sus conferencias tranquilos, y que esas empresas o entidades que les obran las puertas, tendran los mismos problemas.
Esta acción se enmarca dentro de la llamada de acciones descentralizadas de la campaña de presión contra HLS. Atacar a Novartis no cuesta tanto!

Novartis, el mensaje es claro: No nos detendremos hasta que no cortes tus relaciones con HLS (Huntingdon Life Sciences)!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
04 feb 2008
Aquest dimecres, a plena llum del dia, un grup d’activistes ens hem apropat a l’hotel NH Podium (Barcelona), encaputxats, amb una botzina i 300 octavetes, on explicàvem els nostres motius i la nostra ràbia contra l’experimentació animal i tots aquells metges, científics, farmacèutics i demès empreses que amb nom, cognoms i adreça que hi són partíceps. Hi havia una segurata a la porta, però no per això hem cedit. Un cop a dins, hem començat a fer un soroll escandalòs amb la botzina, i arribat al restautant de la planta baixa, hem tirat a la cara de les persones que es trobaven allà en aquell instant, les octavetes que haviem redactat amb molt de carinyo per la nostra amiga Bea Artalejo, una de les caps de Novartis. Els de recepció, espantats han trucat als de seguretat, però ja era massa tard. Desfets de les octavetes, hem corregut fins la sortida, una porta que estava bloquejada per una segurata incompetent que encara intentar-ho, hem pogut esquivar amb facilitat. Fora hem seguit corrent fins que ens hem dissolt.
Per què? Es celebrava un seminari científic de dos dies. El problema? Beatriz Artalejo Ortega, cap de desenvolupament farmacèutic de Novartis Farmacèutica, era una de les ponents convidades.L’objectiu? Deixar clar a Novartis que no permetrem que facin les seves conferències tranquils, i que aquelles empreses o entitats que els hi obrin portes, tindran els mateixos problemes.
. Aquesta acció s’emmarca dins de la crida d’accions descentralitzades de la campanya contra HLS. Atacar a Novartis no costa tant!
Novartis, no ens aturarem fins que no tallis les teves relacions amb HLS (Hundigton Life Sciences)!!
Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
05 feb 2008
I que fa aquesta empresa exactament? ja que protestau com a mínim estaria bé dir per que....
Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
05 feb 2008
HLS es el laboratori d'experimentació animal més gran d'Europa i novartis n'es el seu client principal.

bravo per l'accio i anims!
Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
05 feb 2008
ya hay informacion de porque se hace no?
si en cada accion hay que decir porque...
preocupate tu y busca la info
Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
05 feb 2008
Novartis és criticable per diversos motius però al tanto: sense experimentació animal (controlada per la FDA i altres organismes regulatoris) no hi ha medicaments. I quan estem malament, tots en volem,eh?
Jo preferiria que els medicaments estiguessin enmans de la investigació pública i no en mans de gegants com Novartis però... també seria necessari (i de fet es fa) provar amb ratolins. Hi ha comités ètics que ara regulen força bé.
Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
05 feb 2008
ACABAR AMB L'EXPERIMENTACIÓ ANIMAL I OBRIR LES GÀBIES. ELS NOSTRES MOTIUS

Tenim diverses raons per oposar-nos a l’experimentació animal. La primera és que defensem que els animals no humans no són recursos que poguem utilizar, manipular i destruir a la nostra voluntat. Són individus amb interessos pròpis, amb capacitat de ser lliures i viure les seves vides de forma autónoma. Per tant, criar-los i mantener-los en gàbies per després torturar-los i assassinar-los pel motiu que sigui és simplement un acte d’opressió que no estem disposades a tolerar.



En segon lloc l’experimentació animal és perillosa, en tant que els resultats derivats de proves realitzades en una espècie no són sempre aplicables a una altra. Una substància pot no ser tòxica per un gos i en canvi ser mortal per un humà. I al contrari. Aquest desajustament ha tingut conseqüències desastroses en la vida de moltes persones. Com a exemples recents tenim el cas de tres medicaments de Novartis que han hagut de ser retirats del mercat pels seus efectes perjudicials:

- L’anti-inflamatori Prexige era propens a causar danys irreparables en el fetge dels pacients, i en el momento que es va descubrir la seva toxicitat ja havia estat consumit per 60.000 persones.

- El fàrmac Zelnorm ha estat identificat com el causant de diverses falladles cardíaques que van tenir lloc el març del 2007

- El medicament Exjade va provocar a principis de d’any passat als EEUU vàries morts per efectes secundaris en el ronyó.

I aquests són tant sols els casos greus que coneixem, tenint en compte que de vegades és necessari que passi més temps perque els efectes d’una substància tòxica es deixin veure en el organismo les perspectives no són bones.



Deixant de banda el fet de que per nosaltres l’experimentació animal (sigui útil o no) és èticament inaceptable, la seva propia essència fa que ens qüestionem les implicacions del venerat “progrés científic!. Aquesta idea de progrés, fortament lligada al desenvolupament imparable de la tecnología, justifica que s’explotin salvatgement animals, que es restringeixin cada cop més les cotes de llibertat que tenim els humans o que s’enverini i destrueixi la Terra de mil maneres diferents. Els meravellosos beneficis d’aquest avanç científic i tecnològic ja no ho són tant quan ens adonem que lluny de complir-se les promeses utòpiques formulades en èpoques anteriors pels defensors del “progrés�, el món cada cop és més semblant a l’escenari descrit per la més pessimista de les pel·lícules de ciència ficció. Els descobriments en la cura de malalties es veuen sobrepassats per l’aparició de noves patologies i el creixement de moltes que ja existeixen, en conseqüència directa de les condicions de vida nocives que se’ns han anat imposant. El planeta s’endinsa en una profunda crisi ecològica, les tensions socials augmenten per la violència dels sistemes econòmics i polítics i els espais naturals van desapareixent devorats per noves urbanitzacions, trens d’alta velocitat, preses, centrals energètiques i d’altres. Davant aquest panorama, cada vegada resulta més difícil mantenir la fe en el progrés, la ciència, i l’economia que ens han estat governant fins ara. És aquesta mateixa fe la que ens impedeix pensar sobre les atrocitats que s’estan portant a terme als laboratoris d’experimentació animal. Pot ser va sent hora d’abandonar-la.

Extret de http://heura.wordpress.com
Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
10 feb 2008
Us podrieu preocupar pel tema dels ogm i Novartis.

Ecopijos...

PD: genial que feu accions i no digueu per què
Re: Acción contra Beatriz Artalejo (Novartis)
11 feb 2008
felicitats per aquestes accions.
No ens aturaran, no ens frenaran fins que siguin lliures!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more