Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Bon cop de pal a l'especulació!!!
02 feb 2008
Aquest matí, en la plaça del mercat de La Barceloneta, s'ha celebrat un acte lúdic reivindicatiu per a denunciar l'especulació i l'assetjament immobiliari cada vegada més presents en el barri.
IMGP2521.JPG
A les 11:00 de l'aquest matí ha començat el âfotomatónâ? antiespeculació de la Barceloneta en la plaça del mercat. A poc a poc, s'han anat sumant més veïns fins que a les 12:00 uns 40 veïns i 30 nens han començat un petit cercaviles, acompanyats per una petita banda de músics hongaresos del barri i dos cavallers d'ultratomba, El cercaviles ha finalitzat amb 60 veïns i desenes de nens donant cops a una âpiñataâ? que representava el tauró de l'especulació (immobiliàries i Ajuntament) en el barri. Al finalitzar s'han repartit bunyols i s'ha continuat amb el âfotomatónâ? de l'especulació, denunciant el mobbing.

El motiu pel qual celebrava aquest acte era denunciar l'assetjament immobiliari al que ens veiem sotmesos cada dia i exigir a l'Ajuntament unes política contundent per a combatre aquest fenomen, així com perseguir a qui exerceix el mobbing. Cada vegada hi ha més casos de mobbing des que fa gairebé un any s'aprovés el âpla dels ascensorsâ? amb els vots de tots els partits polítics. L'assetjament immobiliari es dóna en el barri ja en les seves múltiples formes: des de corts de llum en l'escala, amenaces vetllades de promotors immobiliaris a persones majors perquè embenen els seus pisos fent-los creure que si no perdran la seva pensió, fins al fenomen cada vegada més estès de la no-renovació de contractes cinc anys als quals tenen rendes més baixes.

Els veïns presentarem una demanda davant la justícia del contenciós administratiu per a impugnar el âplaâ?, el qual duu mesos parat a causa de la seva deficient redacció i al gran cost econòmic i social que li suposarà al barri.

La Barceloneta resulta cada vegada més un suculent pastís immobiliari del com cap inversor estranger o autòcton no està disposat a perdre el seu tros; a pesar de la crisi immobiliària, els mateixos comercials d'immobiliàries de La Barceloneta repeteixen que aquesta contínua sent un bon lloc d'inversió. El âpla dels ascensorsâ? i la passivitat de l'Ajuntament fan que davant aquesta situació els veïns ens trobem cada més acorralats per la llei del més forta econòmicament.

L'Ajuntament coneix aquesta realitat, i no obstant això, el âplaâ? no està anul·lat i l'especulació immobiliària ja està produint greus conseqüències negatives en el teixit social de La Barceloneta.

Davant aquesta situació insostenible per als veïns i veïnes, vam exigir:

- l'anul·lació del âpla dels ascensorsâ? i l'impuls d'un procés de participació real

- un política contundent contra el mobbing immobiliari i aquells que ho exerceixen

- que cap veí hagi de marxar-se del barri, ni pel âpla dels ascensorsâ?, ni per no poder pagar un lloguer car

Plataforma d'Afectats en Defensa de La Barceloneta

Associació de Veïnes de l'Ãstia

Més info i fotos;

http://labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/pdefensabarceloneta/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bon cop de pal a l'especulació!!!
02 feb 2008
Molt bona acció, anim a tot@s els que encara us lo esteu currant, que esteu donant la cara i mostreu la dignitat de combatre al gran monstre.
A por ell@s que son pocos y cobardes...
una abraçada amb molt carinyitu
Re: Bon cop de pal a l'especulació!!!
03 feb 2008
en verdad son muchos y estan supercachas, pero y que? con gracejo y rabia se consiguen muchas cosas. larga vida als quarts de casa, a los quartos de quilo. gora baracelon eta!!
Sindicat