Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
En defensa de l’ensenyament públic i de qualitat: NO a la LEC del Tripartit. 14 F: vaga i manifestació
30 gen 2008
El passat 16 de novembre Ernest Maragall, conseller d’educació, va presentar les bases de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Com si no en tinguéssim prou amb la LOE, la LOU i la LUC, el Tripartit català proposa una nova i clara agressió a l’ensenyament públic i de qualitat.
estudiantesMAESmani151107.JPG
14 DE FEBRER: VAGA I MANIFESTACIÓ

En defensa de l’ensenyament públic i de qualitat

NO A LA LEC DEL TRIPARTIT

El passat 16 de novembre Ernest Maragall, conseller d’educació, va presentar les bases de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Com si no en tinguéssim prou amb la LOE, la LOU i la LUC, el Tripartit català proposa una nova i clara agressió a l’ensenyament públic i de qualitat. Trenca de forma radical amb el progrés en l’educació que la societat catalana necessita, i per aquest motiu la comunitat educativa creiem necessari sortir al carrer a reivindicar els nostres drets com a col·lectiu docent i estudiantil, i no pas com a màquines. Per tot això, convoquem vaga el 14 de febrer en contra de la privatització de l’ensenyament; en contra d’una llei basada en:

La PRIVATITZACIÓ

La LEC avança en la privatització de l’ensenyament públic ja que prioritza la rendibilitat econòmica per sobre d’unes condiciones pedagògiques i laborals dignes, permetent que els centres puguin ser gestionats per entitats privades. Queda clar el seu rebuig a l’ensenyament públic, ja que a la llei posa expressament com a model a seguir l’escola privada i concertada.

La LEC, de forma clarament antidemocràtica, atorga molt més poder a la direcció, i així, instaura un model piramidal de caràcter empresarial que ignora les reunions col·lectives i els òrgans representatius com el Consell Escolar, els equips docents o les Assemblees estudiantils.

La LEC consolida l’externalització dels serveis escolars, apostant per la possibilitat de contractar serveis a les empreses privades, el que genera més desigualtat entre els centres.

La PRECARIETAT LABORAL

La LEC suposa la desregularització total de les condicions de treball i la flexibilització de les destinacions definitives al centre, dels horaris i dels salaris.

La LEC permet que les direccions puguin seleccionar tot el professorat i determinar la seva mobilitat geogràfica i funcional dins i fora del centre, i a més, també individualitza les condicions laborals en detriment de la negociació col·lectiva.

La LEC, juntament amb declaracions del conseller i del Sr. Montilla, culpabilitza el professorat del fracàs escolar. Aquestes declaracions es desentenen del real problema que pateix l’ensenyament, i demostra el poc esforç que posen aquests elements en millorar-lo. El fracàs escolar és la conseqüència de la manca de subvencions a l’ensenyament, al constant canvi de les lleis, a la desigualtat sociocultural que es dóna als centres... És realment surrealista culpar al professorat del fracàs escolar tenint en compte la societat en que vivim.

La LEC utilitza com a excusa que el professorat és responsable dels mals del sistema educatiu per a implantar l’avaluació de mestres i profesores/s –des d’organismes externs- mitjançant un sistema que anirà lligat a la incentivació retributiva, obrint les portes a un autoritarisme desmesurat. Així, resultarà impossible escapar dels criteris neoliberals imposats per la direcció.

La SEGREGACIÓ

La LEC introduïx també l’avaluació dels centres segons els resultats escolars, originant la creació d’un rànquing de centres, amb la conseqüència de que els centres amb millors resultats rebran més subvencions. Així, considerant que s’evaluen estudiants, mestres i professores/s –insistim: des d’organismes externs- els centres prioritzaran a qui tinguin millors resultats. Tot això en la pràctica fomentarà la competitivitat i afavorirà la desigualtat entre centres.

La LEC, per si no n’hi hagués prou, elimina l’aula d’acollida, és a dir, pretén separar els estudiants immigrants que arriben a meitat de curs col·locant-los en centres especials, fet que no avança gens ni mica cap a la integració d’aquestes persones dins la societat. Aquesta llei fomenta, doncs, la desigualtat social i el no-progrés cap a una societat més igualitària i justa per a tothom.

Està clar que l’ensenyament necessita una reforma, però no és aquesta. No podem permetre l’aprovació d’una llei que té com a bandera fomentar la precarietat laboral, la competitivitat i la desigualtat. Exigim que es retiri la llei i s’obri un procés democràtic i obert de debat sobre el model d’ensenyament que necessitem. Aquest procés ha d’incloure a tota la comunitat educativa i contemplar un augment substancial de la inversió i una veritable aposta per l’ensenyament públic, l’únic que pot garantir la igualtat d’oportunitats.

Hem de recordar que l’ensenyament públic ha sigut una lluita que va portar molts anys i molta dedicació. Companys i companyes s’hi van deixar la pell per aconseguir que tots nosaltres tinguem dret a rebre una educació digna.

Hem de ser conscients que l’educació és el motor de la societat, i de nosaltres dependrà com creixeran les noves generacions. Ara és el nostre torn, ara ens toca a nosaltres sortir al carrer i demostrar la nostra disconformitat. Ara ens toca a nosaltres demostrar que junts, podem aturar el que sigui.

NO A LA LEC DEL TRIPARTIT!!
NO A LA LEC DE LA PRIVATITZACIÓ, LA PRECARIETAT I LA SEGREGACIÓ!!
PER UN ENSEYMANET PÚBLIC, LAIC, CATALÀ, EDUCATIU I DEMOCRÀTIC!!

EL 14 DE FEBRER, FEM SENTIR LA NOSTRA VEU!!!

14 DE FEBRER: VAGA DE MESTRES, PROFESSORS/ES I ESTUDIANTS/ES

CONCENTRACIÓ A SABADELL: 10h al Racó del Campanar –davant l’Ajuntament-

MANIFESTACIÓ A BARCELONA: 12h a la Plaça Universitat

MAES (Moviment d’Assemblees Estudiantils de Sabadell)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En defensa de l’ensenyament públic i de qualitat: NO a la LEC del Tripartit. 14 F: vaga i manifestació
30 gen 2008
Es una autentica verguenza que gente que se supone es de izquierdas y del tripartit haga leyes como esta. No obstante no me extraña nada que el Sr. Maragall que no tiene ni idea de lo que es la Educacion sea nombrado a dedo conseller para que luego haga estas cosas respaldado por Montilla, Saura y Carod. En fin si no hay gente de la izquierda que pueda defendernos en quien podemos confiar ya.
la Enseñanza siempre es un campo vinculado al poder. En Cataluña somos mas papistas que el papa.
Aqui se hacen cosas que en el resto de España ya se han dejado de hacer, por que no sirven para nada. Aqui en Cataluña lo unico que tiene de bueno la Enseñanza Publica son lo profes y ahora se les critica curiosamente para desprestigiarlos.
Evidentemente los sindicatos estan llegando un poco tarde a todo esto, aunque nunca es tarde si lo ultimo que queda es esperar que algo cambie algun dia. Creo que los profes estan desencantados de tanto engaño que han sufrido por parte de todos y lo mas lamentable es que son solo ellos los unicos capaces de generar una ley de la Educacion que pueda cambiar las cosas.
Sin embargo y volviendo a lo de siempre ningun politico, sindicato, asociacion o institucion psicopedagogica y de otro tipo pregunta al profesor que se puede hacer para mejorar el entorno educativo y el rendimiento escolar del alumno.
Re: En defensa de l’ensenyament públic i de qualitat: NO a la LEC del Tripartit. 14 F: vaga i manifestació
31 gen 2008
El problema es que posen a "manar" gent que no ha trepitjat una aula en sa vida, amb tot el que aixo suposa (la realitat de les aules, la pre-delinquencia d'alguns alumnes que amenacen a altres alumnes i a professors, les amenaces de les families pq has castigat al seu fill...).

Completament d'acord amb la vaga del 14, positiu el fet que sigui unitaria per tots els sindicats, pero.. per que amb lo de la sisena hora no va haver cpa mobilitzacio, i fins i tot alguns sindicats com CCOO hi van donar suport? (ara es defensen dient que a les eleccions sindicals ja els van "castigar").

No se pas on anirem a parar...
Re: En defensa de l’ensenyament públic i de qualitat: NO a la LEC del Tripartit. 14 F: vaga i manifestació
31 gen 2008
En primer lloc, felicitar la gent de Sabadell per la manera com us heu sabut mobilitzar sobre el tema. I ho dic amb enveja sana, perquè jo sóc de Sant Boi, i per aquí no veig aquestes ganes de lluitar.

També crec que no hem de lloar tant al gremi dels professors, perquè, precisament, si ara volen fer aquesta reforma és perquè les autoritats ens deuen veure -jo en sóc un- una miqueta morts i cofoistes davant de la situació social. Manca solidaritat entre nosaltres i en relació a la societat.

M'he llegit alguns extractes del que proposa el Departament i m'ha provocat calfreds. De fet, canvia l'educació pública tal i com l'enteníem fins ara. Els col·legis acabaran essent empreses d'esplai on les direccions -professionals deslligats de l'activitat a les aules- contractaran i deixaran de contractar gent en situació precària perquè ensenyin quatre ximpleries acrítiques als nens de classe obrera (els nens dels Maragall, de Montilla, o dels ecosocialistes de debò aniran a d'altres escoles), que acontenti els pares consumidors i que no faci necessari augmentar la despesa en educació.

I aquest cop va de debò la cosa. Mireu, si no, les notícies tendencioses de la premsa sobre la vaga ("La Vanguardia" al capdavant), o les intervencions públiques dels doctors Corbella en la creació d'opinions socials i polítiques (Salvador Cardús, Jordi Sánchez...), els estudis publicats per la Fundació Jaume Bofill, les mesures populistes de Maragall (aules de segregació d'immigrants o batalletes amb les propostes ridícules del PP sobre el català a l'escola...) que ens indiquen que s'està preparant el camí per a quelcom vertaderament greu.

PSC, ERC, IC seran els qui faran la disciplinarització d'aquest sector, talment com abans l'han fet a la sanitat pública (si no tens assegurança privada ara per ara el que has de fer és resar perquè no tinguis realment cap malaltia) o a d'altres sectors. Vés per on, qui ho havia de dir que serien aquests partits els qui acabarien d'aquesta manera amb l'ensenyament públic. I si ja no tenim ni una bona sanitat pública o un bon ensenyament públic, en què basaran ara els seus discursos. Suposo que ens continuaran venent fum.

Coincideixo en la crítica a CCOO. "Gràcies" a ells tenim la sisena hora o els interins tenim un preacord que ha modificat les nostres condicions laborals i que ha fet augmentar significativament la nostra mobilitat geogàfica (com a interí, ara en podem enviar fins a quatre serveis territorials!!)CCOO és el sindicat dels professors més carques i privilegiats, i, com a totes les empreses, no mou un dit pels més precaris. Però, a més, és profundament antidemocràtica, perquè va signar coses que la gran majoria de treballadors no vèiem clares. En aquest sentit, crec que, ideologies de banda, la USTEC, el sindicat majoritari, s'ha comportat de forma prou digna: no ha signat cap de les retallades que hem viscut els professors últimament, i va ser la que va impulsar les últimes aturades al sector (per protestar, per exemple, per la precarietat del professorat i pel sistema d'oposicions). De CCOO no ens podem fiar ni un pèl.
Re: En defensa de l’ensenyament públic i de qualitat: NO a la LEC del Tripartit. 14 F: vaga i manifestació
12 feb 2008
UGT i CCOO = Sindicats Grocs Oportunistes

Deixeu d'enganyar al personal, feu-nos un favor: DISOLGUEU-VOS!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more