Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : educació i societat
Resposta sindical a l'informe bofill i a la campanya de criminalització dels ensenyants de Catalunya. 14F VAGA !!
23 gen 2008
Comunicat sindical unitari davant les informacions que han sortit, a partir d’un estudi presentat per la Fundació J. Bofill sobre el professorat

Les conclusions i recomanacions que surten a l’esmenta’t estudi, si bé, curiosament, coincideixen amb les propostes que ha fet el Departament d’Educació per a la nova llei, en cap cas es deriven dels resultats de l’estudi, el que considerem és una manipulació greu de les dades i una manca de seriositat i rigor científic. TAMBIÉN EN CASTELLANO !!
vaga14f.jpg
Comunicat de premsa

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC.SPS, FETE-UGT, CGT


Davant les informacions que han sortit, a partir dâun estudi presentat per la Fundació J. BOFILL sobre el professorat, i, a partir de la tergiversació que se nâha fet, els sindicats USTEC·STEs, CCOO, FETE-UGT, ASPEPC-SPS i CGT volem manifestar:

Contràriament al que sâha dit, els docents de Catalunya cobren molt per sota de la mitjana europea. Segons lâestudi (pag. 192 i 193), el salari dels mestres de Catalunya (amb 15 anys de servei) estan en el lloc 25 dâun total de 32 països, només per sobre de Mèxic, Polònia o Hongria, i molt per sota dâAlemanya, Anglaterra, EEUU, Finlàndia i la resta de països europeus. El salari del professorat de secundària està una mica per sobre (al nº 22), però molt per sota, també, de la mitjana europea i fins i tot de la resta de lâEstat Espanyol.

Malgrat el baix salari, lâestudi diu que la majoria de professorat de Catalunya està satisfet, sobretot de la seva tasca a lâaula, el que implica un grau de professionalitat molt alt en aquest col·lectiu.

El nombre dâalumnes per aula, diu també lâestudi, és dels més elevats dels països comparats. Una altra cosa són les âràtiosâ? tal i com sâhan presentat, en els que es calcula tots els docents que treballen pel Departament (inclosos els que estan fora de les aules) en relació al total de lâalumnat.

Les conclusions i recomanacions que surten a lâesmentaât estudi, si bé, curiosament, coincideixen amb les propostes que ha fet el Departament dâEducació per a la nova llei, en cap cas es deriven dels resultats de lâestudi, el que considerem és una manipulació greu de les dades i una manca de seriositat i rigor científic.

Denunciem la campanya de desprestigi vers el professorat i els sindicats que el representem, que sâestà fent des dâalguns poders i des dâalguns pretesos âintel·lectualsâ?. Les dades demostren justament que, malgrat totes les deficiències del sistema educatiu âbaixos pressupostos, aules massificades, poc reconeixement social i econòmic a la tasca docent- és el professorat el que està fent possible una educació pública de qualitat i amb un grau elevat dâequitat.

23 de gener de 2007

________________________

Comunicado de prensa

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC.SPS, FETE-UGT, CGT

Ante las informaciones que han salido, a partir de un estudio presentado por la Fundación J. BOFILL sobre el profesorado, y, a partir de la tergiversación que de este se ha hecho, los sindicatos USTEC·STEs, CCOO, FETE-UGT, ASPEPC-SPS y CGT queremos manifestar:1. Contrariamente al que se ha dicho, los docentes de Catalunya cobran muy por debajo de la media europea. Según el estudio (pag. 192 y 193), el salario de los maestros de Catalunya (con 15 años de servicio) están en el lugar 25 dâun total de 32 países, sólo por encima de México, Polonia o Hungría, y muy por debajo dâAlemana, Inglaterra, EEUU, Finlandia y el resto de países europeos. El salario del profesorado de secundaria está algo por encima (el nº 22), pero muy por debajo, también, de la media europea e incluso del resto del Estado Español.

2. Pese al bajo salario, el estudio dice que la mayoría del profesorado de Catalunya está satisfecho, sobre todo de su tarea en el aula, lo que implica un grado de profesionalidad muy alto en este colectivo.

3. El número de alumnos por aula, dice también el estudio, es de los más elevados de los países comparados. Otra cosa son las âratiosâ? tal y como se han presentado, en los que se calcula todos los docentes que trabajan para el Departamento (incluidos los que están fuera de las aulas) en relación al total de el alumnado.


4. Las conclusiones y recomendaciones que salen en el mencionado estudio, si bien, curiosamente, coinciden con las propuestas que ha hecho el Departamento de Educación para la nueva ley, en caso alguno se derivan de los resultados del estudio, lo que consideramos es una manipulación grave de los datos y una carencia de seriedad y rigor científico.


5. Denunciamos la campaña de desprestigio hacia el profesorado y los sindicatos que lo representamos, que se está haciendo desde algunos poderes y desde algunos supuestos âintelectualesâ?. Los datos demuestran justamente que, pese a todas las deficiencias del sistema educativo âbajos presupuestos, aulas massificades, poco reconocimiento social y económico a la tarea docente- es el profesorado el que está haciendo posible una educación pública de calidad y con un grado elevado dâequidad.


23 de enero de 2007.

SECCIÃ ESPECIAL DE LA VAGA DE L'ENSENYAMENT DEL 14 DE FEBRER A WWW.KAOSENLARED.NET >>>>>>

OPINA, LLUITA !!!
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/seccion.php?id_seccion=67

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resposta sindical a l'informe bofill i a la campanya de criminalització dels ensenyants de Catalunya. 14F VAGA !!
23 gen 2008
Ahir dimarts, un grup d'estudiants crítics amb les bases de la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC) van decidir anar a mostrar el seu rebuig al conseller Maragall, que feia una conferència als Serveis Territorials d'Educació de les Terres de l'Ebre. La protesta, que va ser totalment pacífica i respectuosa, va acabar amb l'actuació desproporcionada dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional, que van intentar detenir un dels estudiants, van denunciar-ne un, i van identificar-ne a 8 més.
Ahir dimarts 22 de gener, el conseller d'educació de la Generalitat de Catalunya Ernest Maragall va venir als Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, a fer una conferència per explicar les bases de la nova LEC (Llei d'Educació de Catalunya).

Els i les estudiants del SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans), sindicat majoritari a les aules del territori català, van assistit a l'acte per escoltar l'exposició del conseller Maragall respecte la LEC, i també per fer palès el seu malestar envers aquesta llei.

Aquesta llei, tal com està plantejada representa un greu atac a l'educació pública; obre les portes dels centres públics a les empreses privades, tant pel que fa a la gestió com a la contractació de serveis externs, que hauria de garantir la Generalitat; augmenta el reconeixement a l'escola concertada en contra de la pública; desregularitza les relacions laborals, ja que permet que les direccions escolleixin el professorat, i individualitza les negociacions laborals en detriment de la negociació col·lectiva; fomenta la competitivitat entre el professorat en lloc de fomentar la col·laboració mútua; ataca greument la democràcia donant més poders a la direcció i jerarquitzant els càrrecs, la qual cosa restarà poder decisió als consells escolars i claustres.
En definitiva, és una llei que va en contra de tot allò pel qual hem lluitat tants anys la comunitat educativa.

Durant l'acte, quan el conseller d'educació parlava de l'obertura de la gestió dels centres educatius a altres sectors (privatització), un grup d'estudiants se va aixecar i va mostrar una pancarta on es podia llegir âPRIVATITZACIÃ-NO, GRÃCIESâ?. La pancarta es va desplegar des del final de la sala i sense fer soroll, per permetre que tothom pogués continuar escoltant la conferència amb normalitat.

Un cop finalitzat l'acte, en el moment que el grup d'estudiants estava abandonant l'edifici, un policia nacional va arrancar per la força la pancarta que duia a la mà un dels estudiants, i tot seguit, amb l'ajuda de 2 policies més van intentar endur-se l'estudiant per la força. L'actitud de la policia va estar prepotent i violenta de cara els estudiants; i així els ho van recriminar diversos assistents a l'acte. Minuts més tard van aparèixer els Mossos d'Esquadra, i van identificar a 8 dels estudiants.

Finalment la Policia Nacional va notificar t al jove que havien intentat endur-se, que aixecaven una acta denúncia, tot i que quan se'ls va demanar una còpia d'aquesta es van negar a entregar-la. Al cap d'una estona, la Policia Nacional es va presentar a la porta de casa del jove, i va lliurar la còpia de l'acta denúncia, on posava que l'estudiant havia renunciat a la còpia de l'acta, que s'havia negat a firmar-la, que s'havia negat a identificar-se i que havia âproferido insultos repetidamente a los agentesâ?.

Davant d'aquests fets, el SEPC fem les següents valoracions:

Que l'acció de protesta ha estat totalment pacífica i respectuosa amb el conseller d'educació i tots els assistents a l'acte.
Que davant el fet que el SEPC hem anat a protestar a gairebé totes les presentacions de les bases de la LEC que s'han fet arreu del Principat, entenem l'actuació policial com una âlliçóâ? que ens ha volgut donar la Conselleria d'Educació.
Que no entenem l'actuació policial en quant a efectius i violència, tenint en compte el tipus de protesta (una dotzena de manifestats ensenyant una pancarta amb silenci).
Que els mètodes que s'han emparat per reprimir aquells que no estan d'acord amb la LEC, xoquen bastant amb les declaracions que ha fet el conseller, on ha parlat de procés de diàleg amb totes les parts, i que es mostrava obert a les aportacions del sindicats.
Que l'acta denúncia de la policia nacional està plena de falsedats, quan parla de âreiterados insultosâ? o de ânegativa a identificar-seâ?, o quan diu que âRenuncia a firmarâ? o âRenuncia a copiaâ?.
Que tot i la pressió policial que hem patit, continuarem lluitant per un model dâescola pública de debò. Perquè volem gestió pública i centres participatius. Perquè cal més inversió pública i perquè no es pot permetre que lâescola concertada sigui equivalent a la pública. Perquè volem un ensenyament per a tots i totes.
I per tant, mantenim convocada la vaga del dia 14 de febrer, i animem a tothom a participar en les mobilitzacions que es duran a terme a diferents ciutats del principat, entre les quals es troba Tortosa.Aturem la LEC, no a la privatització
Re: Resposta sindical a l'informe bofill i a la campanya de criminalització dels ensenyants de Catalunya. 14F VAGA !!
23 gen 2008
SOLIDARITAT TOTAL AMB EL COMPANYS/ES DEL SEPC

WWW.KAOSENLARED.NET

LA LLUITA ES EL CAMÃ? !!

PUBLIQUEM LA INFORMACIÃ !!
Re: Resposta sindical a l'informe bofill i a la campanya de criminalització dels ensenyants de Catalunya. 14F VAGA !!
23 gen 2008
TOTS A LA MANI!!!!!
No només els professors.
Re: Resposta sindical a l'informe bofill i a la campanya de criminalització dels ensenyants de Catalunya. 14F VAGA !!
24 gen 2008
el SEPC també convocava en relació als estudiants no?

sigui com sigui! molt bon manifest i avant!!!
Re: Resposta sindical a l'informe bofill i a la campanya de criminalització dels ensenyants de Catalunya. 14F VAGA !!
24 gen 2008
És increïble en quin país vivim.

Tots estem tan orgullosos de ser d'aquí, de Catalunya, perquè som gent d'esquerres, i vet aquí el que està passant: les "esquerres" volen carregar-se l'ensenyament públic, i, a més, compten amb la labor ideològica de grans patriotes i sociòlegs: per exemple, en Salvador Cardús, i el que està al capdavant de la Jaume Bofill, en Jordi Sánchez, a més de tot aquest reguitzell de columnistes de La Vanguardia i la resta de mitjans.

Vivim en el país de les esquerres, però es fan polítiques agosarades de dretes, i, a més, cada cop resulta més difícil fer vagues, manifestacions o protestes contra la tendència dominant, perquè els trencavagues ataquen des de tots els costats (mireu, si no, l'actitud de la premsa a l'entorn de les reivindicacions dels conductors d'autobusos...)

Per cert, com s'explica la presència de CCOO en aquesta protesta? Si és la gent més desmobilitzadora que hi ha ara mateix als centres i a tots els sectors!! No trigaran gaire a vendre'ns.

Suposo que d'aquí a poc els d'ERC, IC, i d'altres anegaran Indymedia per crear-nos mala consciència i dir-nos que cal votar les esquerres com a mal menor. Mal menor?? De què, pocavergonyes!

I una última cosa: els professors ens mereixem el que se'ns ve a sobre, perquè és un dels col·lectius més insolidari, més jeràrquic, més classista i més panxacontent que he vist mai. Jo faré vaga, però ara mateix ni sé ni m'interessa el que faran els companys del centre.
Sindicat