Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
CGT denuncia la campanya de criminalització de l'avortament
18 gen 2008
Des de la Confederal General del Treball volem manifestar la nostra més absoluta INDIGNACIÓ i REBUIG a la campanya de criminalització que s'està portant a terme contra les dones que han exercit el seu dret a avortar i contra les i els professionals sanitaris que els han ajudat a exercir el seu dret.
Aquesta campanya obeïx al fet que AVORTAR avui dia en l'estat espanyol no és un dret ple. Continua estant PENALITZAT, ja que en 1985 només es va efectuar una despenalització parcial de l'avortament, obeint a una mesura hipòcrita que va voler acontentar als sectors més conservadors i reaccionaris, situant a les dones i a les clíniques on s'exerceix en una absoluta inseguretat jurídica.

No és la primera vegada que s'intenta criminalitzar l'avortament. Enfront d'això, des de la Confederació General del Treball exigim a les institucions la seva absoluta DESPENALITZACIÓ, reconeixent-lo expressament com un DRET, això és:

1r.- La decisió de la maternitat és un dret personal i íntim de tota dona, amb independència de la seva edat, estat civil o nacionalitat. La interrupció lliure i voluntàriament decidida de l'embaràs és un dret que tota dona té, és un dret inalienable a decidir sobre el seu propi cos.

2n.- L'Estat ha de garantir l'exercici d'aquest dret de forma gratuïta en la xarxa sanitària pública, per a totes les dones, garantint a totes la seva intimitat sota el més absolut secret professional.

L'educació sexual no sexista en els centres escolars, així com l'accés als mètodes anticonceptius i la anticoncepció d'emergència ha d'estar garantida amb tots els mitjans i recursos necessaris.

Des de la Confederació General del Treball, exigim que cessi la persecució i criminalització de les dones i dels i les professionals sanitaris, que l'avortament sigui reconegut com un dret ple, garantit, lliure i gratuït.

Comitè Confederal CGT

This work is in the public domain

Comentaris

hi ha ganes de debatre?
19 gen 2008
Com que per dir segons quines coses has de donar explicacions (i gairebé demanar perdó), doncs començo dient que NO crec en cap déu, ni molt menys en cap esglèsia, secta o culte.

Em pregunto: ¿per què hi ha, dintre del pressumpte feminisme i pressumpte progressisme tanta por a debatre l'avortament? Vull dir, ¿no hauriem de defensar, abans que res, que cap dona no hagi de decidir si avorta o no, perquè tingui accés permanent a anticonceptius i també a la píndola contraceptiva ("del dia després", en diuen) en cas de violació o, simplement, si quelcom ha sortit malament en una relació voluntària?
Em deixa bocabadat que es defensi l'avortament de manera acrítica quan, d'una banda, més del 95% dels casos són de "perill psicològic per a la mare" (em temo que això vol dir, tots en coneixem casos, "som prou grans per cardar - sense condó - però no pas per responsabilitzar-nos-en de les conseqüències) i, de l'altra, (i ara es desata la tempesta) un embrió de 2 o 3 mesos NO és, ni molt menys, una pasterada de cèl·lules informes com la mòrula dels primers dies, sino una espècie de "maqueta" de persona adulta, amb el seu sistema nerviós (cervell inclós, a partir de les 12 setmanes, + o -) i la majoria d'òrgans ja formats.
No és que jo hagi trobat una fòrmula màgica per poder dir amb objectivitat quan parlem de "persona" i quan no... però, jo, a aquestes "entitats orgàniques", les anomeno "persones" encara que els quedi molt per desenvolupar-se en mida i alguna altra cosa.

Acabo dient que no diré que sóc científic perquè no és el cas, però, vaja, sí sé algunes cosetes i el debat sobre l'avortament em sembla un concurs d'hipocresia de totes dues bandes: no em considero "antiabortista" ni "proabortista", perquè no crec que es pugui dir, en general, que tots els casos d'avortament són injustificables o que tots són justificables... "avortament" vol dir "interrupció de l'embaràs", qualsevol altre aspecte o connotació és particular i no general.
Re: CGT denuncia la campanya de criminalització de l'avortament
21 gen 2008
calla, bruno, calla

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more