Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia
Seminaris Aigua i Mercantilització, Comunicació Social i Sobirania Alimentària
17 gen 2008
El Fòrum Social Català (FSCat) és un espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. S’emmarca dins el dins del Fòrum Social Mundial i simultàniament arreu del món s’estaran realitzant fòrums locals a les mateixes dates. És un espai d’intercanvi d’experiències, de debat, de mobilització i d’articulació d’entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d’alternatives.

La participació al procés d’organització del FSCat és oberta a totes les entitats i persones de la societat civil i els moviments socials que s’hi sentin identificades i s’hi vulguin implicar.

Els eixos temàtics pretenen definir els problemes més importants al voltant dels quals les organitzacions presents en aquest fòrum s’apleguen i organitzen les seves lluites:

a) Lluites, estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics: • Habitatge, precarietat, educació, salut, gènere, LGTB, discriminació i dret a la diferència, migracions, dret a la ciutadania...

b) Lluites, estratègies i campanyes per la defensa del territori • Medi ambient, sobirania alimentària, territori, agricultura, recursos naturals, consum...

c) Lluites, estratègies i campanyes contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal • Relacions Nord-Sud, desarmament, deute, desenvolupament, reforma de les institucions internacionals, gènere, migracions...

d) Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica • Poder, repressió, mitjans de comunicació, drets dels pobles, cultura, memòria històrica, laïcisme, religió, educació...

La Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua i Enginyeria Sense Fronteres organitzen el Seminari “Aigua, Territori i Mercantilització: estratègies conjuntes entre els moviments socials�: un punt de partida per acordar estratègies entre entitas que treballen temes d’aigua des dels punts de vista: ecologisme, drets humans, justícia social davant de les problemàtiques a Catalunya en el marc internacional.

El taller se centrarà en 3 eixos principals amb que es centrarà i paraules clau, en relació a l’aigua:

a) Lluites, estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics: Dret Humà a l’Aigua. Justícia Social.

b) Lluites, estratègies i campanyes per la defensa del territori: Nova Cultura de l’Aigua, gestió integrada i sostenibilitat, Directiva Marc de l’Aigua, bon estat ecològic, cabals ambientals. Problemàtiques: sequera, purins, transvasaments, aigua i model territorial.

c) Lluites, estratègies i campanyes contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal: Relacions Nord-Sud, mercantilització, privatització serveis bàsics d’aigua i sanejament

Els objectius del taller són:

· Conèixer les diferents perspectives de les organitzacions socials que treballen en temes d’aigua i veure la diversitat d’enfocament de la temàtica.

· Valorar la possibilitat de crear sinèrgies entre les organitzacions amb dues possibilitats:
o Les organitzacions que treballen temàtiques semblants d’aigua
o Entre organitzacions que treballen temàtiques diferents per tal de buscar la complementarietat de les accions a emprendre.


Per altra part, tindrà lloc el taller L´alimentació quilométrica-petroaliments organitzat per Observatori del Deute, Veterinaris Sense Fronteres, Xarxa de Consum Solidari (Campanya No et mengis el món), Repsolmata, Entensa pel decreixement, Plataforma Refineria NO, Observatori DESC, Entrepobles, Plataforma Transgènics Fora, Enginyeria Sense Fronteres i Edpac.

Amb l’eix conductor del paradigma dels "petroaliments" o aliments quilométrics, amb aquest seminari es pretén vincular l’àmbit del deute ecològic generat por la civilizació petrolera i la pèrdua de la sobirania alimentària dels pobles. Es tracta d´un espai de reflexió i treball on conflueixen diferents visions del problema i alternatives al model de producció, comercialització i consum d’aliments quilomètrics (visions des de els drets humans, deute ecològic, sobirania alimentaria, corporacions transnacionals, producció agrícola intensiva basada en OGMs, alternatives basades en el decreixement, consum i comerç alimentari, etc).

D’altra banda, en l’eix de comunicació, s’organitzaran dos tallers sobre Manipulació informativa, dret a la informació i la relació dels mitjans de comunicació alternatius amb els moviments socials. S’intentarà establir eines i estratègies comunes per defensar el dret de la ciutadania a la informació i reflexionar sobre la comunicació social com a mitjà per a transformar la societat.





Dissabte 26 de gener 12h

Els grans mitjans de comunicació contra el dret a la informació, el nostre poder segrestat
TAULA RODONA: ELS INTERESSOS POL�TICS I ECONÓMICS QUE FAN QUE ELS MÈDIA NO COMPLEIXIN AMB LA SEVA OBLIGACIÓ DE DONAR UNA INFORMACIÓ VERAÇ, PLURAL I COMPLETA. EL DRET A LA INFORMACIÓ, FONAMENTS LEGALS; PROPIETAT DE LA INFORMACIÓ. DIFERENCIA ENTRE LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ, LLIBERTAT DE PREMSA I DRET A LA INFORMACIÓ.


Dissabte 26 de gener 16h

Mitjans alternatius: del pamflet a l’alternativa. Relació amb els moviments socials i estratègies de comunicació conjuntes
TAULA RODONA SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL DELS MITJANS ALTERNATIUS I LA SEVA RELACIÓ AMB ELS MOVIMENTS SOCIALS: EL FUTUR DELS MITJANS ALTERNATIUS, QUINES POTENCIALITATS I LIMITACIONS TENEN, QUINA HA DE SER LA RELACIÓ AMB ELS MOVIMENTS SOCIALS I COM ES POR TREBALLAR PER MILLORAR LES ESTRATÈGIES DE COMUNICACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS.



La Xarxa Catalana Comunicació, Educació i Ciutadania participarà en els tallers juntament amb el [Setmanari La Directa, Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), Xarxa internacional de Dones Periodistes i Comunicadores - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, entre d’altres. La Xarxa Catalana de Comunicació va sorgir fa poc més d’un any de la trobada de persones de diferents sectors de l’acció social.
Mira també:
http://www.forumsocialcatala.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more